Ką iš tikrųjų daro Švedija? Gudri strategija, kuria netiki pasaulis, bet jei tai pavyks - beliks tik pavydėti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

robertasdd 2020-04-16 15:18
hard, o kodel vasara sumazes viruso? juk kinijoj yra ir tropiku juosta, tas pats honkongas, ar indija, kur istisa vasara, bet virusas plinta. as nesilaikyciau uz sitos "vasara be virusu" teorijos. beje apie tai daugiau sneka žurnalistai, bet ne mokslininkai.
jull 2020-04-16 15:40
Kaip Kinija tvarkosi su bet kuria sritim yra absoliuciai neaisku, mes suzinotume kazkiek realiu duomenu tik jei pas juos vel apsilankytu ponas krachas, kurio nuslept niekaip nebebutu imanoma. Del situacijos sukontroliavimo, sito viruso plitimo niekas seniai nekontroliuoja, jei nepastebejai. Kontroliuoja sveikatos sistemos apkrova. Didesne dalis is musu persirgs ir kazkiek nepasveiks, tiesiog stengiamasi, kad visi nesirgtu vienu metu ir neuzkimstu sveikatos apsaugos sistemos, nes tada zmones mirs net ir ne nuo viruso. Jei Rusija, ar bet kas kitas, prisistabdyt plitimo nesugebes, tai tiesiog tures daugiau auku, o ne sukels kazkokiu super problemu kitiems, ypac kai migracija praktiskai nevyksta.
vaidas.whydoes 2020-04-16 15:51
Šiaip mirtingumą reiktų skaičiuot nuo uždarytų atvejų, o ne nuo visų, uždarytų ir vis dar sergamų, nes sergami atvejai nėra nei mirę, nei pasveikę, nepatenka nei vieną zoną. Mirtingumas šiuo momentu pagal oficialiai pateiktus skaičius uždarytus atvejus siekia : Švedija 78%, Italija 36%, Ispanija 20%, Vokietija 5%, Norvegija 82%. Tad eksperimentas švedų menkas, kai 78% mirtingumas aka 3 iš 4 miršta.
HardAxe 2020-04-16 16:08
Taspac 2020-04-16 16:14
"Gali būti, kad greičiausias ir saugiausias kreivės plokštinimo būdas yra leisti jauniems žmonėms įprastai bendrauti tarpusavyje ir tik silpniems bei ligotiems asmenims nurodyti izoliuotis" - manau yra vienintelis būdas liberaliai, atvirai valstybei. Tik tiems, kurie izoliuojasi, reikia sudaryti tinkamas sąlygas, kad būtų paskata ir nebūtų atsitiktinių užsikrėtimų
jull 2020-04-16 16:22
Vasara uzsikretimu sumazes, paprasciausiai del to, kad virusams sunkiau islikt karstoj, dregnoj aplinkoj. O ir zmoniu imunine sistema geriau veikia vasara. Bus maziau skeidzianciu. Kinija ir Idija yra blogi pavyzdziai, mums nelabai aktualus, mes negyvenam po 15 zmoniu vienam kambary, miegodami 3 pamainom. Tas pats Hong Kongas, budamas gal 500km nuo epicentro teturi gal 1000 atveju 7.5 milijonui gyventoju. O gyvena jie teritorijoj kaip du Vilniaus miestai, bet su siltu klimatu. Tikrai tropinis Taivanas teturi kelis simtus atveju ar tik ne 25 milijonam. Mokslininkai nesako nieko, kol neturi duomenu, toks jau nedekingas tas darbas, nepasukausi ant backos atsistojes. Plius, neturi mados kartot akivaizdziu dalyku kas dvi dienas:) Sitas virusas niekuo neunikalus savo struktura. Kaip ir bet koks virusas jis yra padarytas is to, ka gali susintetint jo seiminikas. Jei tavo lastele negali isgyvent numesta and saligatvio po saule 2min, tai virusas negales, nu ok, 20min.
HardAxe 2020-04-16 16:56
tie kurie sako "aš jaunas, man p#$%" galėtų užsiregistruoti SAM puslapyje ir gauti leidimą atviriau gyventi karantino metu. tuo pačiu jie suntinka būti pačiame eilės gale jei prireiktų medicininės pagalbos karantino laikotarpiu. Šitas beveik suveiktų, bet atsirastų stebuklingų darbdavių kaip SSS ir XXX kurie priverstų žmones pasirašinėti dokumentą ir eiti dirbti...
Laurynas19 2020-04-16 18:22
Lygiai taip pat nėra žinoma, jog rytoj saulė patekės. Bet gali pakankamai tiksliai tai nuspėti. Bandos imunitetas nėra negirdėtas dalykas, jei 70% yra apsirgę vadinasi vos 30% gali apsirgti. Ir tik tie 30% gali nešioti virusą. Žinoma susirgimų bus, bet jų bus tiek mažai, kad sveikatos sistema susidoros. Kad jis rudenį sugrįš tai ir beveik faktas. Kinija pradėjo savo kovos priemones prieš virusą oficialiai sausio mėnesio pradžioje. Ir jie Balandžio viduryje dar turi 2000 susirgusių. Taigi praėjo net 4mėn. O Dabar pasaulyje 2milijonai sergančių, kad per ateinančius dar 4mėn nors vienas žmogus liks sergantis tai čia faktas. O jeigu yra nors vienas nešiotojas, taigi nesiimant jokių priemonių, vėl visi susirgs, kai imuninė sistema nusilps rudens metu. Taigi klausimas vistiek liekas atviras? Koks planas?