Jus šiurpina COVID-19 statistika? Mokslininkai jums turi blogų žinių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2020-04-17 18:07
taigi straipsnis buvo ,kad vokieciai maziau mirsta del paskiepijimo nuo tuberkuliozes. tipo lengviau perserga - del to ir maziau kritiniu. pas italus ir ispanus nebuvo skiepijimo programu, tai ten ir krenta kaip lapai. matyt imuniteto atsakas i corona su tuberkuliozes skiepu kitoks. plauciai uzkretiimui matyt labiau atsparesni ir kitai ginasi organizmas. mums irgi matyt pasiseke - pas mus tuberkuliozes skiepijimo programa masiska buvo. procentai tai lempiniai, kur aiskina kiek vokieciai nustate... jei mazejanti tendencija - nustatyta virs 50% aktyviu nesiotoju. tiketina net 70-80% nustatymo eile.
Dario 2020-04-17 18:29
Aš irgi už skiepus, dabar nauji judėjimai randasi kur aiškina kad neskiepikyte vaikų, yra kas taip ir daro, klauso. Tikiuosi Lt toliau tęs skiepus, gal nuo visko neišgelbės bet ir blogiau nebus. Aš pats vaikystėje buvau gavęs dozę, jokių blogų simptomų per visą gyvenimą nejaučiau, bet dabar naujieji išminčiai tuoj persitems į savo pusę daug žmonių,liūdna truputi.
T 2020-04-17 19:44
Nesutinku. Jei nustatė, kad tu apsikrėtęs tai jokio gydymo nėra, tiesiog su juo susidorija ar nesusidoroja pats organizmas. Beje Lietuvoje tik iki 2 proc. testų pasitvirtina ir tai atrenkami su pažymiais, o ne visokie aktyvūs žmonės kurie visur lenda ir visur save testuoja. Dar girdėjau, kad testai kurie nustato ar žmogus jau yra persirgęs yra brangūs ir todėl labai nepaplis. Dar girdėjau, kad Kinijoje pradėjo išstatyti sąskaitas už viruso gydymą, pasirodo jos ne tokios mažos, kartais nes viršyjo 100 000 €.
arty 2020-04-18 01:27
Vienintelė skiepų žalą kuria žinau - naujagimiai. Jiems skiepai dozuojami, kaip suaugusiems ir kai kurie kenkia iki tam tikro kg skaičiaus mažyliams. Pramonėj tiesiog neapsimoka pakurti tam atskiros linijos su sumažintom dozėm nes žala yra minimali ir neperkopia iškeltų kriterijų. Mes patys - mažylį, kai kuriais skiepų tipais (reikėtų su žmoną sutikslinti) skiepijom po metų būtent dėl to ir aišku atsižvelgiant į susirgimo rizikos tikimybę. Informacija buvo gauta iš bioinžinieriaus TL‘o kurio komanda ir gamina vaistus. Galiu sutikslinti mokslinius straipsnius jei kam būtų įdomu, bet faktas lieka faktu – skiepytis reikia anksčiau ar vėliau.
Siguas 2020-04-18 02:34
Iš to straipsnio supratau, kad realiai virusas išplitęs vos ne dešimtis kartų daugiau. Ką tai reiškia? Mirtingumas krenta lygiai tiek pat kartų kiek daugiau išplitęs. Kitas dalykas jei tiek daug besimtomių platintojų sukontroliuoti virusą neįmanoma. Išeina virusas nepavojingas tiek kiek gazdina juo. Ar griežtas karantinas nėra populizmas ir kova su vėjo malūnais? Ar neužtektų laikytis distancijos ir nešioti apsaugos priemones, dezinfekuoti rankas? Kas atsakys už sugriauta ekonomika ir krizę?
bahuriux 2020-04-18 07:50
Ką aš jums ir kalu į galvas, kad statistika tik viena iš melo rūšių. Statistinius duomenis vertinti ir daryti išvadas reikia labai atsargiai ir įdėmiai.
moo 2020-04-18 12:33
Ir staiga visas pasaulis nusprendė pažaisti populizmą. Čia ne fizika, atoveiksmis nelygus veiksmui. Nemenčinėje net po privalomų kaukių įvedimo kas antras vaikščiojo be kaukės. Kai uždarė miestelį - tik kas dešimtas drįsta. Dešimtys rimtų pažeidimų LT kasdien ir t.t. - nėra sąmoningumo pas žmones, reiškia reikia itin griežtai ir tada GAL rimčiau laikysis. Atoveiksmis daug mažesnis. Dėl pačio viruso rimtumo, tai taip, jis nėra itin mirtinas. Bet pavojingas sveikatos sistemai. Sugriuvusią sveikatos apsaugos sistemą atstatyti bus daug sunkiau nei suvaldyti išaugusį iki, kad ir, 30% nedarbą. Švedija gal ir gali sau leisti eksperimentuoti nes, galimai, turi resursų, bet dauguma šalių saugo pirmiau ne žmones ar ekonomiką o savo sveikatos sistemas. O tiksliau bando balansuoti žongliruojant ekonomikos nuosmukiu, sveikatos sistemos kolapsu ir mirtingumu.
qriuqriu 2020-04-18 13:31
Siguas, pradekim nuo AIDS, kuria sukelia ziv virusas, cia koronai galioja irgi, ta pati tendencija
Misteris 2020-04-20 09:27
Dešifruoju: BIJANČIĄ bandą lengviau IŠSKERSTI.
HardAxe 2020-04-20 12:21
Priminsiu, kad šiuo atveju karantinas tai įrankis reguliuoti ligoninės lovų užimtumą. Jeigu apsikrėtę 10x daugiau nei galvojom, tai puiku. Karantino reikės laikytis daug trumpiau. Niekas nelaikys karantino, kai nebeliks sergančių.
bahuriux 2020-04-20 12:49
Tai aš ir sakau, jei realiai užsikrėtusių yra 10 kartų daugiau, o mirusių tiek kiek yra, tai mirtingumas nuo corona viruso sukeltų komplikacijų yra taip pat 10 kartų mažesnis. Todėl statistika negalima aklai pasitikėti arba bent jau reikia pritaikyti korekcijas, jei norim nustatyti mirtingumą. Galiausiai paaiškės, kad korona yra tiek pat mirtina kaip sezoninis gripas. Jei taip tai nafik tada griauti pausulį? Kažkokie apribojimai reikalingi, bet ne tokio lygio kaip buvo. Švedija dėjo skersą, ant karantino ir panašu neapsiriko, nesužlugdė smulkaus verslo, o kuras atpiges.
UTF16 2020-04-20 13:14
O kas nutiks su sveikatos sistema, kai sugrius ekonomika?
moo 2020-04-20 13:43
Italai ir ispanai davė mums laiko pamatyti kas būtų, jei būtų. Manote ten gripo nebuvo jei jau šis virusas tokio pat rimtumo? O gal NY nebuvo gripo? Kas atsitiko tokio, iš kur lavonai? Per gripo sezoną t.y. 6-7 mėn. nuo spalio iki gegužės, US miršta idutiniškai 40K. T.y. tiek kiek jau mirė nuo koronos US per 1 (vieną) mėnesį. Labai grubiai skaičiuojant tai 6-7 kartus daugiau ir tai reiškia, kad su paprastu gripu kažkaip susitvarkanti sveikatos sistema turėtų atlaikyti 6-7 kartus didesnius krūvius. Ką dirbate? Tai padarykite tai x7.