Neįtikėtini skaičiai ir gera žinia - kas penktas Niujorko gyventojas turi COVID-19 atikūnių  ()

Ypač smarkiai Covid-19 pandemijos paliestoje Niujorko valstijoje gali būti kur kas daugiau žmonių persirgę koronavirusu ir įgiję imunitetą, nei iki šiol manyta. Pagal pirmojo antikūnių tyrimo rezultatus, milijoniniame Niujorko metropolyje turėtų būti daugiau kaip 20 procentų gyventojų užsikrėtę naujuoju virusu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visoje Niujorko valstijoje šis skaičius turėtų siekti 14 procentų, kaip pranešė gubernatorius Andrew Cuomo per spaudos konferenciją. Antikūnių tyrimams atsitiktinės atrankos būdu buvo parinkta 3000 žmonių, kurie apsipirkinėjo 40 prekybos centrų iš 19 rajonų.

Neįtikėtinai didelis teigiamų antikūnių tyrimo rezultatų skaičius, pasak Cuomo, byloja, kad koronaviruso infekcija jau yra persirgę daugiau kaip 1,7 milijono Niujorko miesto gyventojų ir apie 2,7 milijono žmonių iš to paties pavadinimo valstijos, turinčios 19 milijonų gyventojų.

Atsparūs koronavirusui?

Dauguma mokslininkų įsitikinę, kad tie, kurie jau buvo užsikrėtę virusu ir išgiję, bent jau kuriam laikui bus įgiję imunitetą Covid-19 virusui. Niujorko valstijos gubernatorius Cuomo per spaudos konferenciją pabrėžė, kad turimi pirmieji antikūnių testo rezultatai ir kad tyrimuose dalyvavo santykinai nedidelė grupė, kurią sudarė žmonės vaikštantys apsipirkti į prekybos centrus, todėl tyrimus dar reikės tęsti.

Jau anksčiau buvo spėjame, kad daugiau kaip 250000 nustatytų koronaviruso infekcijų Niujorke yra tik aisbergo viršūnė. Praeitą savaitę JAV sukėlė susidomėjimą paskelbti gerokai ankstesnių tyrimų rezultatai. Pagal kuriuos, vien Niujorko mieste jau buvo apie 11000 susirgimo atvejų dar iki kovo 1 dienos, kai buvo oficialiai patvirtintas pirmasis koronoviruso susirgimas, ir apie 28000 penkiuose kituose JAV didmiesčiuose, kuriuose kovo pradžioje oficialiai buvo pranešta apie 23 atvejus.

Kelias savaites trukęs Niujorko karantinas jau šiek tiek palengvintas, rašo portalas oe24.at.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: