Pagaliau rimtas proveržis? Autoritetingas Izraelio institutas skelbia radęs būdą kaip neutralizuoti COVID-19 infekciją  ()

Izraelio biologinių tyrimų institutas išskyrė pagrindinį koronaviruso antikūną, kuris galėtų padėti sukurti galimą COVID-19 infekcijos gydymą. Apie tai pirmadienį pranešė šalies gynybos ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrame su Izraelio biologinių tyrimų institutu išplatintame pranešime gynybos ministras Naftali Bennetas paskelbė, kad pirmadienį lankydamasis šioje mokslo įstaigoje buvo informuotas apie „reikšmingą proveržį“.

Pranešime rašoma, kad institute buvo išskirtas monokloninis antikūnas, galintis „neutralizuoti ligą jos nešiotojų organizme“.

Antikūnai yra baltymai, kuriuos sukuria organizmo imuninė sistema, kad įveiktų tai, kas jam kelia grėsmę.

Izraelio biologinių tyrimų instituto direktorius profesorius Shmuelis Shapiro sakė, kad antikūnas patentuojamas ir kitos tyrimų fazės metu ketinama susisiekti su tarptautiniais gamintojais, kad būtų paruošta formulė masiniam komerciniam naudojimui.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, monokloninis antikūnas išvestas iš vos vienos pasveikusios ląstelės. Kiti institutai, tiriantys antikūnus kol kas plėtojo gydymą iš polikloninių antikūnų, išgaunamų iš daugybės ląstelių.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu praėjusį mėnesį pasidžiaugė, kad Izraelio biologinių tyrimų institutas daro „ženklų progresą“, ieškodamas antikūno ir vakcinos nuo koronaviruso, kuriuo iki šiol jau užsikrėtė daugiau kaip 3 mln. ir mirė per 251 tūkst. pasaulio gyventojų.

Izraelio biologinių tyrimų institutas taip pat nuo praėjusio mėnesio tyrė atskiro antikūnais paremtos vakcinos prototipo poveikį graužikams, pranešė „Reuters“.

Antikūnai nebūtinai reiškia imunitetą

Viso pasaulio šalys tiria antikūnus, laikomus pagrindiniu karantino sąlygų švelninimo raktu, kadangi jie gali padėti suprasti, kas padeda sukurti imunitetą koronavirusui, pranešė „Business Insider“.

Pasaulio sveikatos organizacijos teigimu, duomenys rodo, kad vos 2-3 proc. populiacijos turi koronaviruso antikūnų, kurie gali parodyti, kad asmuo sirgo koronavirusu.

Tačiau kol kas neatlikti išsamūs tyrimai, kurie parodytų, kad antikūnų turėjimas reiškia imunitetą koronavirusinei infekcijai. Netgi buvo keletas pranešimų apie galimą pakartotiną užsikrėtimą.

Kol kas tyrėjai taip pat nežino, kaip ilgai antikūnai gali apsaugoti nuo koronaviruso.

Antikūnų tyrimai gali padėti sukurti galimą koronaviruso gydymo būdą. Viso pasaulio farmacijos kompanijos skuba kurti vakciną nuo koronaviruso, kuri, kai kurių tyrėjų teigimu, yra vienintelis būdas sustabdyti COVID-19 plitimą.

Parengta pagal „Business Insider“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()