Rusija teigia, kad į TKS pasiųs kosmoso turistų – ir jie pirmą kartą istorijoje išeis į atvirą kosmosą  (1)

Tokios pramogos skirtos tik patiems drąsiausiems. Į Tarptautinę kosminę stotį kosmoso turistų jau yra skridę, tačiau dar nei vienas jų nėra išėjęs į atvirą kosmosą. Rusija tvirtina, kad pasiūlys tokią galimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija 2010 metais sustabdė savo vystytą „Orbitinio kosminio turizmo programą“. Ir daugiausiai dėl to, kad Tarptautinėje kosminėje storyje (TKS) pradėjo dirbti daugiau astronautų, o ir skraidinti Amerikos astronautus buvo pelningiau, nei turistus.

Dabar Rusija ketina grįžti prie šios programos ir kosmoso turistams pasiūlyti naujų pramogų.

Tvirtinama, kad Rusija planuoja 2023-aisiais su savuoju „Sojuz“ erdvėlaiviu į TKS nuskraidinti du astronautus ir vienam iš jų leisti pasivaikščioti atvirame kosmose. To dar nėra daręs nei vienas kosmoso turistas, nes tai toli gražu ne tas pats, kas išeiti pasivaikščioti po parką. Tokiam įvykiui būtini išsamūs ir brangūs mokymai.

Kosmoso turizmo srityje „Roskosmos“ jau turi patirties. Iki šiol ji į TKS yra nuskraidinusi 7 turistus ir tą padaryti jiems padėjo Virdžinijoje, JAV, įsikūrusi kosminiu turizmu užsiimanti kompanija „Space Adventures“.

„Privatus asmuo išėjęs į atvirą kosmosą reikštų dar vieną didžiulį žingsnį privačių skrydžių į kosmosą sektoriuje“, - teigia „Space Adventures“ generalinis direktorius Ericas Andersonas. „Mes džiaugiamės du dešimtmečius trunkančiu bendradarbiavimu su Rusijos partneriais ir galimybe atverti visiškai naują patirtį (turima galvoje kosmoso turisto išėjimą į atvirą kosmosą aut. past.).“

Šią žinią „Roskosmos“ paskelbė kaip tik po to, kai „SpaceX“ drauge su NASA sėkmingai į TKS nuskraidino astronautus. Panašu, jog Rusijos kosmoso agentūra supranta, kad praranda pajamų šaltinį – už vieną vietą „Sojuz“ laive amerikiečiai mokėjo po 90 mln. JAV dolerių – tad sugalvojo grįžti prie kosmoso turizmo.

„Roskosmos“ kosmoso turizmo veikla yra ganėtinai gerai žinoma ir visi planai yra seniai parengti bei išbandyti, tad kardinalių pokyčių neprireiks.

Čia įdomus momentas yra ir tas, kad „SpaceX“ dar vasario mėn. skelbė apie partnerystę su ta pačia „Space Adventures“ kompanija ir siekį taip pat į kosmosą gabenti turistus. Jie tą planuoja padaryti 2021-aisiais. Tiesa, kol kas neužiminta apie galimybę išeiti į atvirą kosmosą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(8)
(10)
(-2)

Komentarai (1)