Urologas pasakė, kiek lytinių santykių per gyvenimą gali turėti vyras ir kodėl vyrų sekso resursas nėra begalinis  ()

„Nei daug, nei mažai į savaitę trys kartai. O per ištisus metus – 104 kartus“ – dainuodavo aukštaičiai vestuvėse. Pasirodo, ši dainelė visai ne iš piršto laužta, o ir dainuojama apie pakankamai rimtą bei intymų dalyką – seksą. Gydytojas urologas profesorius Balys Dainys sako, kad trys kartai per savaitę – sveika sekso norma vyrui. Tačiau reikia prisiminti: vyrų sekso resursas nėra begalinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per visą gyvenimą nuo 7 iki 12 tūkstančių lytinių santykių

Pasirodo, tikra tiesa, kad jaunystėje šėlęs vyras senatvėje gali greičiau tapti impotentu. Pasak gydytojo urologo, nėra tokio dalyko kaip spermos rezervas, tačiau tikrai yra viso gyvenimo sekso resursas.

„Sveikas vyras spermos turi ilgą laiką, net vienas Lietuvos bajoras 86 metų susilaukė palikuonių. Žinoma, laikui bėgant ir spermos kokybė prastėja. Bet, dažniausiai, tam tikrą spermos kiekį vyrai turi net ir vyresniame amžiuje“, – kalbėjo pašnekovas.

Tačiau, urologo teigimu, kaip ir viskas mūsų organizme, taip ir seksas yra paskaičiuotas tam tikram laikui.

„Tarkime, baleto artistai į pensiją gali išeiti labai anksti, nes sutrina savo sąnarius. Taip pat ir visa sekso sistema, lytiniai organai yra paskaičiuoti tam tikram lytinių santykių skaičiui.

– Vyrų lytinių organų funkcionavimo trukmė yra apskaičiuota taip, kad kiekvienas vyras per gyvenimą gali turėti nuo 7 iki 12 tūkstančių lytinių santykių su spermos išsiliejimu ir orgazmu. Aišku, nei vienas nežino, kiek yra išnaudota ir kiek dar liko. Vieniems 12 tūkstančių yra nemažas skaičius, o kitiems tik 7 tūkstančiai skirta.“

Prof. B. Dainys primena daugumai gerai žinomą Kazanovą.

„Galbūt girdėjote tokį lovelasą Kazanovą iš Venecijos. Jaunystėje jis per parą turėdavo 17 lytinių santykių. 40 metų jis jau buvo visiškas impotentas, nes išnaudojo savo sekso resursą, kuris jam buvo skirtas“, – pasakojo profesorius.

Lytinį potencialą galima atstatyti vaistais

Pasak urologo, jei vyras nori natūraliai išlaikyti seksualinį potencialą, reikėtų stengtis pasitaupyti. Vis dėlto, pernelyg smarkiai dėl to jaudintis nereikėtų, mat šiais laikais yra kitų preparatų ir pagalbos vyrams, kurie savo sekso resursą jau išnaudojo. Pavyzdžiui, viagra ar vaistai leidžiami į varpą, implantai.

„Atrodo 7 ar 12 tūkstančių kartų labai daug, bet ateina pas mane vaikinas ir sako, kad parašyčiau viagros, nors jam dar tik 25 metai. Kai paklausiu, kam to reikia, jis atsako, kad anksčiau per naktį galėdavo mylėtis 5 kartus, o dabar tik 3. Vis dėlto, kai duodu tablečių, perspėju jį, kad pasitaupytų, nes greitai jis gali baigti savo resursus išvis, – kalbėjo prof. B. Dainys.

– Jaunuolis, maždaug iki 30 metų gali turėti lytinių santykių ir 5 kartus per parą. Kazanova turėjo 17, bet iš savo pacientų dar tokių nesutikau, tai ypatingas vyras seksualinis pajėgumas.“

Pašnekovas prisimena seną aukštaičių vestuvinę dainą: „nei daug, nei mažai į savaitę trys kartai. O per ištisus metus – 104 kartus“.

„Esu kelis kartus šią dainą girdėjęs ir man jau vaikystėje buvo įdomu, kas čia per kartai ir apie ką dainuojama. Ir ši dainelė yra teisinga. Lietuviai lytinių santykių vidutiniškai turi 2-3 kartus per savaitę. Žinoma, tai irgi priklauso nuo vyro temperamento ir kitų savybių. Yra vaikinų, kurie ateina ir sako – man reikia kasdien ir net po 4 kartus, tada aš komfortiškai jaučiuosi. Žinoma, tai kraštutinumai“, – sakė prof. B. Dainys.

Kiek kartų reikia mylėtis, kad būtų sveika?

„Per vieną urologų kongresą urologas iš Jungtinių Amerikos Valstijų skaitė paskaitą apie prostatos vėžio prevenciją. Jis pasakė – seksas kasdien ir jums prostatos vėžys negresia. Bet galbūt tai nėra visiškai teisybė, tai diskutuotinas klausimas“, – sakė profesorius.

Tačiau yra viena svarbi taisyklė, kurią pabrėžia urologas: seksas turi būti reguliarus. Tada galime tai vadinti ir prostatos vėžio prevencija.

„Mūsų gyvenime, jei norime būti sveiki, viskas turi būti reguliaru. Turime valgyti reguliariai, tada turėsime sveiką skrandį, kitaip jį sugadinsime. Jei nereguliariai tuštinamės, tai irgi nėra gerai. Jei neturime galimybės reguliariai ištuštinti šlapimo pūslę, kenčiame, irgi prisišauksime ligą“, – perspėjo pašnekovas.

Tad lygiai taip pat ir seksas turi būti reguliarus. Koks jo dažnis – priklauso nuo individo, temperamento. Bėgant metams dažnis keičiasi. Kaip sako profesorius – vienoks aštuoniolikmečiams, kitas aštuoniasdešimtmečiams.

Vis dėlto neabejojama – sekso vyrų prostatos sveikatai būtinai reikia.

„Prostatai reikia reguliaraus ištuštinimo. Maždaug devynios dešimtosios spermos yra prostatos sekretas ir tik viena dešimtoji yra spermiai. Jei prostata jauniems vyrams nereguliariai ištuštinama, ji prisipildo sekreto, vyras jaučia tam tikrą diskomfortą, atsiranda tam tikri simptomai. Tokiu atveju reikia labai nedaug, kad vyras gautų prostatos uždegimą. Negydomas prostatos uždegimas – prostatitas ilgainiui gali sukelti prostatos vėžį“, – pasakojo gydytojas urologas.

Todėl, pasak gydytojo, labai svarbu, kad reguliariai valgytume, ištuštintume žarnyną, šlapimo pūslę ir reguliariai ištuštintume prostatą. Tai vyrų komfortiškos savijautos ir sveikatos pagrindas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Gabrielė Grinkaitė
(34)
(10)
(24)

Komentarai ()