Su EmDrive darosi vis įdomiau - sparčiai artinasi fizikos dėsnius laužančio „neįmanomo“ variklio lemtingasis momentas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

_alvydas_ 2020-09-14 17:47
Šîaip pamąstymas: tarkim turim stovintį taške x laivą. Kažkas stovintis laivo priekyje meta plytą į laivo galą. Plyta lieka laive (jo gale). Kas nutiks su visu laivu, jo galinė pozicija, judėjimas?
punktyras 2020-09-14 18:31
Veiksmas lygus atoveiksmiui, laivas liks taške x.
_alvydas_ 2020-09-14 18:47
Kas yra laivas? Laivo priekis liks tame pačiame taške?
Atk 2020-09-14 18:56
kai plyta ismes, laivas pajudes i viena puse, kai plita atsitrenks, laivas pajudes i priesinga ir atsistos ten kur stovejo.
_alvydas_ 2020-09-14 19:04
Ne.
bahuriux 2020-09-14 19:57
persikels į preikį ir sustos, kaip rašo Atk. Kad lengviau būtu suprasti pailiustruosiu vaiždžiai. Tarkim turim laivą kurio ilgis 100m, bendra masė 10 tonų, o perstumiamos "plytos" masė 1 tona (tokie skaičiai dėl skaičiavimo paprastumo). Perkėlus 1 tonos masę nuo pačio laivo priekio į patį laivo galą, svorio centras išliks tame pačiame taške (impulso tvermės dėsnis), bet laivas išoriškai pajudės 10m į priekį. Neįgaus pagreičio tiesiog vizuliai bus 10 metrų preikyje ir tiek. Next level. Du tokie patys laivai tos pačios masės ir dydžio lenktyniauja tiesioj atkarpoj ir naudoja identiškus raketinius variklius, bet vienas iš tų laivų bus toks kaip aprašiau, tai netoli finišo panaudojus masės perkėlimą laimės, tai lyg ir cheatinimas bet fizikos dėsniu nepažeidžia ir masės centrai abiejų laivų toj pačioj vietoj.
bahuriux 2020-09-14 20:12
Laukiu, gal pagaliau pasakys galutinai, ko vertas tam EMdrive. Aš įtariu, kad veikimas kažkaip gali būti susijes su reliatyvumo teorija ir su energijos pradanginimu vienam prietaiso gale. Kolkas dar nesurišu visko į vieną darnią teoriją.
_alvydas_ 2020-09-14 21:04
Na taip, ne laivas, o masės centras visada stovės vietoj. Kol turėsi plytų laivas judės ir jei bus atsirėmęs į svarstykles priekyje , tai jas spaus. Atk neteisus, kad laivas pajudės atgal ir sustos. Jei pajudėtų atgal nebebūtų kam jo sustabdyti. Bet čia dar ne viskas, plyta patirs oro pasipriešinimą, praras dalį impulso ir nepilnai sustabdys laivą. Tikėtina, kad jie nemeluoja ir kažkoks efektas yra. Galimai jie kažkaip neranda kas atlieka oro vaidmenį pavyzdyje su plyta. Dar pagalvok kaip čia su masės centru, jei plyta-fotonas pagal dabartinę teoriją neturi masės ? Kita vertus jei "plyta" juda šviesos greičiu, tai laivo negalima laikyti kietu kūnu. Išmetus "plytą" spės pajudėti tik laivo priekis, o laivo galą plyta pasieks dar nė nekrustelėjusį iš vietos (sąveika per laivo korpusą eis daug lėčiau).
mobilunkas 2020-09-14 22:00
tai jei naudoji kilovato galia, tai ta galia juk kazkur erdveje sklaidytis turi,na tai besisklaidydama kazka ir pajudina ir gaunasi judejimas. Tik kadangi energija nelabai uz ko randa uzsikabint ir veikt kryptingai tai gaunasi miliniutonu stuma nuo kazko, gal, del vakuumo nebuvimo, gal del siluminio kazko pletimosi. energijos tvermes desnis gi nepazeidziamas- sunaudoji kilovata, pasislenki milimetra koki
punktyras 2020-09-15 09:57
Dėl energijos tvermės dėsnio niekas ir nesijaudina, nerimaujama dėl impulso tvermės dėsnio. Jei spinduliavimas būtų išleidžiamas, viskas gerai, spinduliavimo momentas persiduotų aparatui, niekam klausimų nekiltų, būtų labai silpna fotoninė raketa. Tačiau čia spinduliavimas vyksta ne kryptingai, o uždaroje erdvėje/šviesolaidžio kilpoje. Dėl to ir toks ažiotažas.
Gediminas Jurgaitis 2020-09-15 14:27
Na taip, ne laivas, o masės centras visada stovės vietoj. Kol turėsi plytų laivas judės ir jei bus atsirėmęs į svarstykles priekyje , tai jas spaus. Atk neteisus, kad laivas pajudės atgal ir sustos. Jei pajudėtų atgal nebebūtų kam jo sustabdyti. Bet čia dar ne viskas, plyta patirs oro pasipriešinimą, praras dalį impulso ir nepilnai sustabdys laivą. Tikėtina, kad jie nemeluoja ir kažkoks efektas yra. Galimai jie kažkaip neranda kas atlieka oro vaidmenį pavyzdyje su plyta. Dar pagalvok kaip čia su masės centru, jei plyta-fotonas pagal dabartinę teoriją neturi masės ? Kita vertus jei "plyta" juda šviesos greičiu, tai laivo negalima laikyti kietu kūnu. Išmetus "plytą" spės pajudėti tik laivo priekis, o laivo galą plyta pasieks dar nė nekrustelėjusį iš vietos (sąveika per laivo korpusą eis daug lėčiau).[/quote] o prie ko cia fotonas?
_alvydas_ 2020-09-15 15:25
Arba prie ko čia plyta Analogijos kartais padeda galvoti. Tam EmDrive imi 1 fotoną ar 1 trumpą vidinį impulsą (ar plytą) ir galvoji ar jis gali teoriškai pakeisti nors kiek viso įrenginio masės centrą. Jei už kažko užsikabinsi galėsi tų fotonų padauginti iki kiek norisi.
HardAxe 2020-09-15 15:46
plytos jūs plytos. Ten kur yra vanduo arba oras (pasipriešinimas), ten EM drive nereikia. Užtenka propelerio. O vakume kol mesi plyta atgal priekis judės pirmyn. Bet kol perneši plytą į priekį viskas grįš atgal. Teoriškai...
_alvydas_ 2020-09-15 16:03
. Ir aš nežinau tokio būdo, tai ir spėju jų "plyta" (vienetinis impulsas) kažkur praranda energiją beskrisdamas. Kažkur į aplinką, į tą patį orą (elektrinės sąveikos būdu), į vakuumą/eterį ar dar kaip.
bahuriux 2020-09-15 17:40
) todėl atsispiriama nuo truputėli sunkesnių dujų, tada kibiro gale dujos iššpinduliuoja įvairių dažnių EM bangas ir praranda reliatyvistinę masę kartu su fotonais, kurie išspinduliuojami į visas puses, kai dujos/plazma gryžta į priekį jos yra vėsesnės, tada ciklas kartojamas beatsispiriant vėl didėja masė dėl reliatyvistinių efektų. Viskas vyksta labai dideliu dažniu ir trumpais atstumais, nepažeidžia jokių žinomų fizikos dėsnių ir sukurial abai mažą impulso disbalansą. Nežinau kokios formos signalą mikrobandės magnetronas sipnduliuoja, bet optimaliausia būtu pjuklo formos. Ir apskritai yra kur tobulinti šitą devaizą, jei jis veikia tokiu principu kaip aš manau. Mano siūlomas teorinis draivas būtu next level, galimai daug didesnių galingumų nei šitie EMdrive ir laser - optic fiber drive (ir beveik free energy, beveik nes sistemos nuostuolių bus). Visi šitie draivai yra taspats, kas analogija su plyta, tik šį kartą su cheatais. Žodžiu eilinį kartą Enšteinas 1:0 Niutonas PS. Dabar tai bus, pasipiktinusių ir nieko nesupratusiu ir įžeistų koks 100 pradžiai.
_alvydas_ 2020-09-15 20:27
Turiu tokią mintį, kad koncentruotis į masių centro pastovumą (uždaroj sistemoj be išorinio poveikio) galbūt nėr tokia jau visapusiškai gera mintis kaip anakščiau maniau. Nors kažkada su tokia formuluote ir priskirdamas fotonui masę E/c^2 išvedžiau garsiają E = mc^2 be jokių užuominų į reliatyvumą. Tačiau to forumo dalyviams ypač nepatiko mano būdas priskirti fotonui masę. Pagalvojau, kad gi čia turbūt galima modifikuoti, kad ir (jų) vilkai sotūs ir (mano) avys sveikos. Tarkim yra pastovus ne masių, o Čia visiškai analogiškai išsivestų (tipo reliatyvistinės) E=mc^2 , masių didėjimas judant ir panašiai. Ir nereiktų fotonui priskirti tos fizikam (labai) neįtikusios masės. Enšteininis ar labiau eterinis/Lorencinis perėjimas iš vienos atskaitos sistemos į kitą priklausytų tik nuo postulavimo kieno atžvilgiu c konstant. Bet ne atvirkščiai kaip dabar teigiama, kad tik postulavus c constant visų atžvilgiu išsiveda E=mc^2. Na žinau, tema ne apie tai, bet stabilaus energijos centro idėja/postulatas mano nuomone galėtų padėti supaprastinti galvojimą ir apie EmDrive. Iš čia jei jis nespinduliuoja žinomos kryptingos radiacijos, nesukuria kokių įelektrintų srautų išorėje, tai greičiausia ir neveikia arba (kas nelabai gal ir realu) pučia eterinį srautą viena kryptym. Bent jau daugiau galimybių nematau.
Myslius 2020-09-15 21:19
, gal pries kokia 10 metu apie Emission theory diskutavom. Nepameni kaip atmetei? Pats emission tai nesamone nes tikrai nesisumuoja c+v, man labiau iskilo klaustukas ar kartais nesisumuoja c+v*gamma, net ne tai kad c+v*gamma, bet atrodo kad c - |v|gamma. Pagal Epsteinines diagramas labai graziai susipaisytu trajektorijos, ir viskas paprasta butu, na greiciausiai nebus, bet visdelto reikia pasitikrint ar eksperimentiskai tas tikrai atmesta.
deimantinis.noras 2020-09-15 22:09
"nepavyktų pakelti savęs už batraiščių" tai jo nes zemes trauka.. o kosmuse kur nera jokios traukos ir trinties? nu pakelti kazkaip durnai skamba bet jai truktelti tiek kad pajudetum link kazkur gal pavyktu, o gal ir net menulije pavyktu save uz batrasciu truktelt kad kazkiek pasoktum ? nesakau kad tas aparatas veikia ar neveikia bet jau palyginimas su batraisciais ... nepavyktu pakelt.. ten kur maza trauka jauciu kaip trukteltum tai ir pakiltum bentjau kuriam laikui kol vel pritrauktu ir cia nesiskaitytu, kad save pakeliai uz batrasciu? kas kad kokiam menulije ir kad trumpam
bahuriux 2020-09-15 22:32
bahuriux 2020-09-15 22:45
Nieko neišeis kaip ir baronui Miunchauzenui neišėjo, nesvarbu kad jis gyrėsi kad išejo save pakleti už plaukų. Jei būsi nesvarume ir beorėj erdvėj, tai makaluokis kaip nori, visos tavo pastangos pajudėti betkuria kryptimi susiveda į 0, nebent turėsi ką išmesti nuo saves, bet tada jau gaunasi reaktyvinis judėjimas, o tema ne apie tai. Nu nebent judinsi ir sukinėsi rankas tam tikrais judesiais reliatyvistiniais greičiais, kaip aš siūlau Jei truktelsi už batraiščių, kad ir kur bebūtum atsistojes kur yra gravitacija tarkim mėnulyje, klaida tame, kad neskaičiuoji to dalyko, kad pirma tu atiduosi neigiamą rankų impulsą į paviršių per kojas dėl to niekur nepajudėsi nes turi į ką atsiremti, o tada judančios rankos patrauks raištelį į viršų ir turėsi teigiamą impulsą.