„Tokia anomalija nutinka kartą per šimtą metų“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2020-10-05 19:38
per daug skystu prielaidu suvelta straipsny sunku net isnarpliot eiliskuma. pagal mane jei daugiau dregmes laseliu ore, kuriais ir platinasi virusas - tai tik pagerejo platinimo aplinka. o ne virusas pasidare gyvybingesnis cia jau is lempos isvada, kad gyvybingesnis. tiesiog didesni viruso kiekiai "plaukioja" ore. ir tiek. kiekybinis pokytis sumaisytas su kokybiniu. ---- dar as galvoju kad virusas konkuruoja ir pats su savim. butent atmainos konkuruoja. bet tai isvirsta ne viruso "gyvybingumu", o zalos dydziu nesiotojams. butent viruso zalos mastas nesiotojui pakinta. nes pagerejus issiplatinimo salygoms, galima daugiau viruso vienetu gaut ta pati "mesos" srauta. nebebutina but maziau zalingu, kad nepralaimet evoliucines kovos tarp atmainu. va del to ir agresyveja atmainos. isijungia greiciausiai tiesiog didesnio vartojimo rezimas, kuris ir taip yra viruse - tiesiog buvo pasyviam rezime. sitos krypties kazkodel netiria - nes per sudetinga - reikia techniniais irankiais naudotis o dabar statistikas perkratineja ir perkratineja... na ir is esmes patys viruso nesiotojai glusai. tiesiog del nezinojimo ir visuomenes stereotipu tampa "mesa"... ----- ten su tais ziemos oru pikais tai nusisvaigo. ziema ir taip mirtingumo banga kyla - zinau is buvusio darbo praktikos. o kita buna pavasarine. cia tie prieaugliai greiciau del pacio karo, o ne del "pablogejusiu" oru. o tada gripas mutavo ir buvo ta "baisioji" epidemija. cia butent pasaulinio karo itaka manau didesne - liekamasis poveikis kazkoks. o ne oru. butent karas buvo nestandartinis veiksnys. oru itaka milijonine evoliucija... o karai sukuria vienetines isskirtines salygas. va ir islindo gripo viruso "danteliai" taip kad vakcinos (pats principas) cia sunkiai susitvarkys. per daug tikimasi cia reikia pagydymo ligos eigoje varianto. o ne prevencijos. butent neparanki viruso rusis valcininiam metodui susitaikykit - cia ilgam problemele. ikliuvo bezdzioneles su savo tipo "pazangiu" medicinos mokslu.
JonasPetrauskas 2020-10-05 22:21
Jeigu Palangoje vasaros metu yra daug ledų pardavėjų. Tai nereiškia, kad žiemos metu Palangoje pastačius daug ledų pardavėjų pasidarys vasara. Toks samprotavimas vadinamas „Hiumo giljotina“. Ji nukerta dviejų tarsi susijusių faktų tarpusavio ryšį, nes kad tie faktai eina kartu dar nereiškia, kad vienas kyla iš kito. T. Y. jei viruso paūmėjimas buvo tuomet kai drėgna, dar nereiškia, kad drėkinant kambarį, jame padaugės virusų. Dabar mokslininkai įrodė priešingai: kambario drėgmė naikina virusus. Užsikrėsti virusu yra lengviau, kai pažeisti plaučiai. Plaučiai yra pažeisti, kai didelė kietųjų dalelių koncentracija ore. Kai didelė kietųjų dalelių koncentracija ore, taip pat didėja drėgmė, lietūs. Nes aplink kietąsias daleles kondensuojasi vandens garai. Todėl užteršto oro masė, kuri praėjo pro vandenyną, pataps drėgna. Vėl užeis ant sausumos ir išsilys. Todėl užteršian planetos orą kietosiomis dalelėmis, taip pat padidėja ir lietūs. XX a. pradžioje buvo itin užterštas oras dėl protu nesuvokiamu kiekio anglių naudojimo. Anglis naudojo laivams, traukiniams, netaupydami, be jokių skrupulų. Apie taršos filtrus nebuvo net išrasti tokie. Žodžiu, oras planetoje turėjo būti bent kelis kart labiau užterštas, nei dabar. Todėl iš ties, lietaus turėjo būt itin daug. Plaučių pažeidimų taip pat.
AAA000 2020-10-05 22:49
cia sutikciau. anglis masiskai kureno tada. antram pasauliniam tik pradejo skysta kura masiskiau kurent. ir sitas faktorius nestandartinis, o civilizacines kilmes. netipinis. ir galejo galbut kazkaip aktyvuot viruso piktybiskuma. nes tik ta viena gripo atmaina ir tebuvo piktybiskai mirtina. kitos ne tokios mirtinos, ur jau 100+ metu siaucia. gal net geriau pastebejai tiketina priezasti, nei karas suvares i netipine lauko aplinka is siltu namu. arba abu faktoriai, sugriauti bustai ir daug kietu daleliu. negu kazkoks lempinis klimato "paumejimas"
HardAxe 2020-10-06 09:51
Manau čia miksas. Išvarė vaikus į bunkerius, užėjo šalta žiema...
JonasPetrauskas 2020-10-07 21:03
Tai susidėjo keli faktoriai. Šaltis, dulkės apkasuose – irgi nestiprina nei plaučių, nei sveikatos. Nors Sibire gyvenusieji gyvena kur kas ilgiau, nes šaltis aktyvuoja ilgaamžiškumo genus. Ir šiaip, Sibire buvo lėtesnė medžiagų apykaita, grynesnis maistas bei oras. Bet Sibiro šaltis bei apkasų sąlygos sunku palyginti. Šalti orai būna tada, kai planeta užteršta ir nepraeina saulė. Ugnikalnių išsiveržimai, meteoritų katastrofos ir visa kita, kas uždrumščia planetos atmosferos skaidrumą, vėliau seka „atominė“ žiema. Ne veltui tas pavadinimas „atominė“, t. y. žiema, sekanti po atominės bombos.
AAA000 2020-10-07 21:12
siaip jaunimas atspariausi tokio tipo virusams. pagal ideja seniai turejo iskrist labiausia. o ziema yra ziema. jei biski salciau - daugiau malku uzmetama. nemanau kad pataikei. va su tuo chloru - kad tai paskatino mutacijas virusam - cia pagal mane itikinamiau skamba bet as ne chemiikas nezinau ar ten tas chloras kazka nuveikia biologiskai-genetiskai. na isskyrus ta chemine-erozine zala plauciams.
JonasPetrauskas 2020-10-07 21:43
Duomenys rodo, kad tuo gripu sunkiausiai sirgo būtent jaunimas. Tik Sars2 virusu jaunimas bendru atveju lengviau serga. Dėl chloro galimai sukurtų mutacijų, tai skamba mažai itikinamai. Virusų mutacijos vyksta bet kokiu atveju. Kartas nuo karto vis susidaro nauji štamai. Tačiau mano hipotezė yra tokia: dėl anglių deginimo sukeltos prastos oro kokybės ir užsidrumstė planetos atmosfera. Atėjo atominė žiema. Žmonės pradėjo labiau šildytis, todėl užsiteršė atmosfera dar labiau. Prasidėjo karas, buvo daug amunicijos, daug logistikos, oras užsiteršė super daugiau. Chemija, cloras, rūgštūs lietūs – tai puikūs faktoriai populiacijos plaučiams eroduoti, masiškai. Žmonių populiacija kaip niekad iki šiol tapo puiki dirva virusams. Įsigalėjo tas influenza. Kadangi virusu užsikrėtė itin reikšminga populiacijos dalis, todėl atsirado itin daug viruso štamų. Kadangi atsirado itin daug viruso štamų, tai pradėjo isigalėti pats aršiausias. Todėl, užkrėtus net ir švarioje aplinkoje gyvenantį žmogų su itin sveikais plaučiais, tas aršus štamas padarys daug žalos.