Išradėjas tapo tikra garsenybe: iš varžtų pagamina Gatlingo kulkosvaidį ar šukas iš virtuvinio peilio (Video)  ()

Niekam tikusiu Edisonu pramintas vyras nepaprastai išgarsėjo Kinijos socialiniuose tinkluose dėl savo keistų išradimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Kinijos Hebėjaus provincijoje, Baodingo miesto rajone esančiame Jangkuno kaime, gyvena suvirintojas Gengas Shuai.

Jis išpopuliarėjo internete kurdamas „niekam tikusius“ išradimus, kurių dizainas daugeliui tikriausiai net į galvą neateitų. Pavyzdžiui: žemės drebėjimams atsparus makaronų dubuo, iš varžtų pagamintas Gatlingo kulkosvaidis ar šukos iš virtuvinio peilio.

Šie šedevrai atnešė jam pravardę Niekam Tikęs Edisonas.

Degančiu žvilgsniu, smulkia barzdele ir netvarkingais plaukais pasižymintis išradėjas kadaise bandė prasigyventi Pekine iš suvirintojo amato, tačiau tikrosios sėkmės sulaukė pradėjęs kurti keistus išradimus.

 

Per pastaruosius trejus metus G. Shuai prikepė įvairiausių gražiai atrodančių, bet visiškai nenaudingų įrankių ir paskelbė galybę trumpų vaizdo įrašų, reklamuodamas savo gaminius socialinių tinklų platformose. Jo klipus peržiūrėjo ir pakomentavo milijonai smalsių žiūrovų.

Dauguma įmantriųjų „išradimų“ pasižymi netikėtomis funkcijomis, kurias pamatę internautai netenka žado arba pratrūksta kvatoti.

G. Shuai įrengė netgi specialią patalpą, kurioje demonstruoja savo geriausius darbus, tačiau joje tilpo tik maža dalis per trejus metus prisikaupusių kūrinių.

 

Iš pradžių G. Shuai dirbiniai visai nepatiko kaimo gyventojams, įskaitant auksarankio tėvus, tačiau jis užsispyrė ir neapleido savo mėgstamo užsiėmimo, nepaisydamas sunkumų. Jo neblėstanti aistra kurti visiškai nenaudingus prietaisus ir įrengimus galiausiai buvo pastebėta internete, ir jo kanalo prenumeratorių skaičius ėmė augti kaip ant mielių.

Dabar G. Shuai yra žinomas ir materialiai apsirūpinęs. Jo kanalą užsiprenumeravo daugiau nei 10 mln. naudotojų, o vyro dirbtuvės sulaukia šimtų užsakymų, kvietimų ir pasiūlymų iš visos šalies.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(29)
(3)
(26)

Komentarai ()