Vandens pėdsakai Marso meteorite: aiškėja, iš kur jis ten radosi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manobataibuvo2 2020-11-11 12:14
Įdomu, o iš Žemės į Marsą meteoritai nukrenta, bent kartais ...?
NekenciuReklamos 2020-11-11 19:24
teks tau nuvykti y Marsa ir paciam patikrinus atsakyti y savo klausima. Nes niekas nezino. https://www.youtube.com/watch?v=1hABwCY6g2U
Manobataibuvo2 2020-11-11 20:21
Kaip gali nežinoti, jei žino, kad iš Marso į Žemę nukrito? Jei nieks Marse nebuvo, tai iš kur žino, kad to akmenuko sudėtis būtent Marso grunto/akmenų sudėtis? Logika turi veikti į abi puses. Ar čia vienas iš tų atvejų, kai "mokslas negali paaiškinti"?
NekenciuReklamos 2020-11-11 23:04
"...Initially, scientists analyzed the gas pockets within the minerals of meteorites and compared them to the known atmosphere on Mars, which was established by NASA’s Viking rovers in 1976. When the gases match perfectly, scientists could conclude the meteorites came from Mars. Starting in the 1990s, however, scientists like me began using cheaper and easier techniques to determine Martian provenance, such as oxygen isotopic compositions, which are like atomic barcodes that are unique for each planet. All told, the 261 known meteorites from Mars collectively weigh around 440 pounds. Scientists study them using the same instruments and techniques we use to study Earth samples. ..." citation is: https://theconversation.com/meteorites- ... ogy-130104
Monochamus 2020-11-12 00:50
Ta prasme tu čia rimtai atėjai į šį forumą pasididžiuoti savo neišmanymu? Jei tu kažko (susidaro vaizdas, kad apskritai visko) neišmanai tai ne "mokslas neturi logikos", o tu neturi proto. Taip pat, jei iš tiesų rūpėtų tau atsakymai, o ne trolinimas, tai ir pats susigooglintum kokiais metodais nustato meteoritų kilmę. (Taip, šio fakto masonai neslepia nuo žmonių) Bet, akivaizdu, kad tau čia ne atsakymai rūpi, o rašyti nesąmones vien dėl nesąmonių rašymo. Jei turi nors kiek savigarbos patarčiau dingti iš čia pačiam, kol moderatoriai neužbanijo.
Manobataibuvo2 2020-11-12 14:41
Patarimas išgirstas ir atmestas. Panašu kad pritrūko argumentų. Jau ne pirmas kartas, kai tokie galvočiai pradeda nervintis, kai negali paaiskinti. O ir negali paaiškinti, nes pagal "oficialų" mokslą niekas iš Marso dar nebuvo čia atskridęs ir negalėjo tų akmenų atvežti. Taip pat pagal tą patį mokslą, meteoritai nuo planetos nekyla ir į kitą planetą neskrenda, iki šiol jie tik nukrisdavo žemyn. Gal ir moka tas mokslas nustatyti kilmę, bet kažkodėl nesugeba paaiškinti, kaip tai galėjo atsitikti. Nebet padarytai nauji atradimai ir dabar meteoritai ne tik krenta, bet kartais pakyla ir skrenda pas kaimynus į gretimą planetą. Dar gali būti, kad iki šiol mokslo neatrasti marsiečiai prieš civilizacijos griuvimą ir išnykimą atsiuntė keletą akmeninių zondų, kurie sudužo ir išsibarstė po planetą. Kodėl ne - Žemė juk nusiuntė metalinių. Pagal vieną sentenciją, kur šio portalo viršuje vis įmeta: protingieji turi tik vieną privilegiją prieš kvailesnius - jiems aiškinti ir juos mokyti. Tai pamokykit mane protingieji kurmiai, jei jau jūs čia tokie išmintigi, kaip tie meteoritai, kuriuos mes taip gerai ištyrinėjome, atskrido iš Marso? Tik nereikia vaikiškų sapalionių apie planetų sistemos formavimosi periodą, nes tada pas mus būtų daugiau to marsietiško laužo, o ne 200kg. Jei jau man, tokiam apie VISKĄ NEIŠMANANČIAM, tokio paprasto klausimo atsakyti niekas negali, tai gal laikas pradėti kai kuriais čia kritusiais teiginiais abejoti? O kol nepaaiškinsit, tai galit tik savo apgailėtinus minusiukus dėlioti ir adminui skųstis, kad atėjo čia kažkoks ir nepatogius klausimus uždavinėja, oficialiu šventuoju mokslu abejoja - reikia užbaninti. Tai kuris čia protingiausias? Atsakymą plz
Monochamus 2020-11-12 15:04
Linkiu kada nors gyvenime susivokti ant keik apgailėtinai atrodai. O dabar panašu, kad reikės sulaukti, kol iš čia skrisi lauk.
Manobataibuvo2 2020-11-12 15:11
Aš turiu tiek savigarbos , kad neapsimetu, jei kažko nesuprantu ir klausiu, nes noriu žinoti. Dar viena jūsų mylimo portalo sentencija: "Nėra gėda nežínoti, gėda - nenorėti žinoti" Taip pat ką tik buvo: "Pažinimas kaip jūra: tas, kuris kapanojasi ir pliuškenasi paviršiuje, visados panašus į juokdarį ir todėl atkreipia į save daugiau dėmesio negu perlų ieškotojas, kuris, nekeldamas jokio triukšmo, skverbiasi į patį nepažintų gelmių dugną ieškodamas brangakmenių. // V.IRVINGAS " Gal aš kam nors iš jūsų ir panašus į juokdarį, bet bent jau neriu giliau, o jūs "perlų ieškotojai" braidot seklumoje ir tuo patenkinti.
Manobataibuvo2 2020-11-12 15:14
Gal kda nors taip ir bus, bet kol kas ... ech, pasiilgsiu jūsų chebra
punktyras 2020-11-12 15:24
Nežinoti – negėda, nežinančiam mokyti – kvaila. Jeigu intelekto pajėgumų išsiaiškinti, kaip galima būtų uolienoms suteikti antrąjį kosminį greitį, nepakanka, galima paieškoti atsakymo kad ir wikipedijoje. Iš to, kad į anglišką ištrauką, kurioje atsakymas pateiktas, nesureagavote, spėju, mokslo spragos ne vien fizikoje. Kaip bebūtų, paaiškinimas paprastas – į planetas kartais krenta meteoritai, skriejantys dešimčių kilometrų per sekundę greičiu. Jie išmuša uolienas į kosmosą. Dalis jų pasisuka aplink planetą ir nukrenta atgal, dalis iškeliauja toliau. Nors Žemė ir Marsas – kaimynės, tačiau 50–400 milijonų atstumas tarp jų nepadeda planetoms laisvai keistis nuolaužomis. Todėl ir 200 kg yra nemažai.
punktyras 2020-11-12 15:25
Jei žmogus idiotas – tai jau ilgam.
Monochamus 2020-11-12 15:32
, o ne rašyti savo šūdą ir trolinti, tai tikrai ne savo ezoterinį šūdą čia mums rašinėtum ir ne "cha cha cha, kvailas mokslas, nes jo nesuprantu", tada apskritai mažiau klausinėtum o daugiau pats skaitytum. Šiais interneto laikais googlė ir wikipedija atsakys į dauguma tavo klausimų geriau nei forumai ir, tuo pačiu negaišinsi kitų žmonių laiko. O pradėti domėtis tau reikėtų ne nuo tokių sudėtingų dalykų kaip meteoritai - be pagrindų jie bus nesuvokiami tavo mąstymui. Pradėk nuo pačių pradmenų: 1. Kas apskritai yra "mokslas", kaip pati sąvoka ką reiškia. 2. Kokie kriterijai nusako kada informaciją galima vadinti "moksline", kada ne. Kodėl tas ezoterinis ir konspiracinis šūdas, kurio užkišai smegenis niekada nebus vadinamas "mokslu". Koks esminis skirtumas tarp mokslininko išsakomų idėjų ir facebooko plokščiažemininkų influencerio išsakomų idėjų (atsiribojant nuo faktų ir autoritetų analizės). 3. Kokiais metodais ir principais vadovaujasi mokslininkai, kaip "gaunama" mokslinė informacija. Ne konkreti, kaip pvz meteoritai, bet apskritai, kas yra mokslinis metodas. Palygink su tuo savo tą ezoterinį šūdą, kurio prisikaitei visokiose facebookuose. Bandyk atsiriboti nuo visų simpatijų ir žavesių "sensacijom" ir kritikuoti tiek mokslines idėjas, tiek savo ezoterines idėjas. Žiūrėk, kurios idėjos labiau atlaiko kritiką. 4. Jei tikrai nuoširdžiai įvykdysi 1,2,3 punktus, tada jau mums net nereikės tau nieko "aiškinti", po truputį pačiam ateis suvokimas kodėl mums panašūs į juokdarius visi tokie kaip tu, kur prisirėbę iš eilės visų ezoterinių ir konspiracinių mėšlų ateina čia pas mus pamokslauti ir neva tai bandyti "atverti akis" su savo ezoterija.
Manobataibuvo2 2020-11-12 15:47
Hipotezės nedomina, faktų prašyčiau...
Manobataibuvo2 2020-11-12 15:59
Pirmus 3 punktus įvertinus suprantu, kad taip vadinamas "mokslas" yra tiesiog religinė sekta, kuri save apribojo keliomis "nepajudinamimis" teorijomis ir atmetą viską , kas netelpa į tos religijos rėmus. Antrame punkte pats savaime abejotinas teiginys "Kokie kriterijai nusako kada informaciją galima vadinti "moksline", kada ne." Tai dar vienas sektantinis požymis - kas nustatė tuos kriterijus? Manau kad pats "mokslas" Užtenka vien šito punkto, kad toliau būtų neįdomu. Galit kapstytis savo moksliniuose metoduose , kurie aiškina niekam nereikalingus dalykus ir negali paaiškinti reikalingų. Pasidarykit vakciną nuo covid 19 ir 21 ir susipūskit, kad galetumėt ramiai sau diskutuoti ir viens kitam rodyti, kokie jūs metodiški mokslininkai. Savo dozę dovanoju bet kuriam norinčiam - galės apsisaugoti dvigubai. Čia jums dar vienas postas, kad galėtumėt pažaisti minusiukais
punktyras 2020-11-12 16:54
Čia ne hipotezė, o teorija. Ją paremia faktai. Taip vyksta žinių kaupimas.
Po0 2020-11-12 17:04
Bet kiek tavo retorika primena Nojų, tai net baugina... p.s. gal kartais ir tu amžinąjį variklį iš magnetukų ir svastikos formos esi sukonstravęs?
Monochamus 2020-11-12 17:46
Aš juk sakiau pasigilinti, o ne eilinį kartą rašyti nesąmones iš savo galvos. Ir dar sako "nori žinoti"... Marš į wikipediją!
Manobataibuvo2 2020-11-12 18:28
Nebuvo laiko magnetukams, bet gal kada nors... O Nojus kietas bičas buvo, tokią baržą susikalė, kad visi gyvūnai tilpo. Pagarba jam...
Manobataibuvo2 2020-11-12 18:29
Matau, kad ne aš vienas nesigilinu ... iš kart palengvėjo ...
menten 2020-11-12 18:34
Taip, mokslas neveikia ir negali paaiškinti nieko naudingo - mašinos nevažiuoja, raketos nekyla, buitinė elektra - pramanas. Išmesk savo kompą pro langą, nes jis pilnas visokių tranzistorių, kuriuos sukūrė netiksli fizika. Va ir praktinis rezultatas - kas duoda naudos, o kas tuščiai filosofuoja ir ieško tikrosios "tiesos"