Kaip vanduo pabėgo iš Marso? Šis procesas lengvai galėjo sunaikinti net ir didžiules Marse buvusio vandens atsargas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tomas_vaitkevicius 2020-11-19 23:02
Vandens molekulė garų buvyje gali pakilti į aukštesnius atmosferos sluoksnius. Ten priklausomai nuo deguonies koncentracijos molekulė gali skilti ir taip ištrūkti į kosmosą. Paprastai tariant vandenį (o kartu ir deguonį) išskraidina lengvasis vandenilis.
AAA000 2020-11-19 23:31
o tai koks butent pats netekimo greitis planetos mastu? nes cia tesvarbu tik ar imanoma pakankamai pigiai atstatyt ir palaikyt balansa. to vandens pilna kosmose. kelis asteroidus galima nukreipt kazkiek orbita ir bus pilna "istekliu". o vat gravitacines mases Marse nepriauginsi niekaip nei pigiai nei greitai... as kazkodel manau kad visgi perspektyvu tik Venera is artimu. o Marsas, kazka ten daryt - tai is esmes taspats kaip Menulis... o Menulis juk arciau. geriau tada investuot i kazkokias kosmines stotis... velniop tas Marsas isvis?
tomas_vaitkevicius 2020-11-20 00:23
Mes lietuviai automobilio nesame pagaminę, ką ten apie kosmosą svajoti. Esant pandemijai mūsų šaliai bus dar sunkiau prie tokių projektų prisijungti. O beje dėl Mėnulio jau nuspręsta. Skrenda amerikiečiai vieni.
vanduo4 2020-11-21 21:02
- Norint sustabdyti Marso "garavimą", reikia stiprenio magnetinio lauko, o tam reikia karšto branduolio. Geležinis branduolys pakankamai didelis, bet klausimas kaip jis atšalo, nes manau vanduo Marse buvo tik su viena sąlyga - kažkadais branduolys buvo karštas. - Norint užkurti branduolį, reiktų tankios atmosferos kuri neįmanoma, nes ji tiesiog pabėga į kosmosą.