„Facebook“ kuria naują šiurpą keliančią technologiją – ginasi, kad viskas ne taip blogai kaip atrodo  (1)

„Facebook“ gali būti viena iš paskutinių kompanijų, norinčių skaityti mūsų mintis, tačiau tai netrukdo socialinės žiniasklaidos milžinui tai pabandyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai nutekintame bendrovės susitikime, „Facebook“ vyriausiasis technologijų vadovas Mike'as Schroepferis pabrėžė pastarojo meto pažangą kuriant bendrovės neuroninių sąsajų technologijas.

Galutinis tikslas, nėra mūsų minčių skaitymas, kaip dar viena asmens duomenų forma, o greičiau galimybė suteikti žmonėms savo mintimis valdyti programinę įrangą, - teigia „Facebook“.

Vis dėlto, kaip rodo nutekinto susitikimo garso įrašas, Schroepferis, pripažino, kad priversti žmones iš tikrųjų naudoti šią technologiją gali būti sunku.

 

„Mes turime kurti šią technologiją atsakingai, kad pelnytume pasitikėjimą ir teisę toliau augti. Tai būtina, kad žmonės visame pasaulyje gautų visas šias nuostabias technologijas nesibaimindamiesi dėl savo privatumo", - sakė Schroepferis.

„Facebook“ daugelį metų stengėsi sukurti smegenų skaitymo sistemą. Bendrovė paskelbė apie savo planus sukurti smegenų ir kompiuterio sąsajos ausines 2017 m., o 2019 m. rugsėjo mėn. įsigijo startuolį „CTRL-Labs“, dirbantį neuroninės sąsajos kūrime.

 

Remiantis nutekintu susitikimu, atrodo, kad „Facebook“ padarė tam tikrą pažangą siekdama savo tikslo - taigi, mokslinės fantastikos svajonė siųsti komandas į kompiuterį vien pagalvojus apie tai netrukus gali tapti realybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(18)
(6)

Komentarai (1)