Kurioziška situacija: Belgijos pareigūnė netyčia atskleidė COVID-19 vakcinų kainas, kurios turėjo likti paslaptyje  ()

Belgijos valstybės sekretorė biudžeto klausimams Eva De Bleeker penktadienį per klaidą paskelbė savo „Twitter“ paskyroje konfidencialią lentelę su visų šešių vakcinų, dėl kurių tiekimo Europos Sąjungos šalims Europos Komisija jau sudarė sutartis, kainomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareigūnė greitai suvokė apsirikusi ir paredagavo įrašą, bet žurnalistai spėjo pasidaryti momentines ekrano kopijas, kurias paskelbė Belgijos žiniasklaidos priemonės, tarp jų – televizijos kanalas RTBF.

Lentelės duomenimis, viena „AstraZeneca“ vakcinos dozė kainuos 1,78 euro, „Johnson & Johnson“ – 8,5 dolerio (7 eurus), „Sanofi – GSK“ – 7,56 euro, „CureVac“ – 10 eurų, „BioNTech – Pfizer“ – 12 eurų, „Moderna“ – 18 dolerių (14,6 euro).

 

Tai – kainos, kuriomis ES šalys galės įsigyti šių vakcinų. Paskui kiekviena šalis savarankiškai numatys konkrečias skiepijimo sąlygas. Kol kas nė viena iš šių vakcinų nėra patvirtinta naudoti Europos Sąjungoje. Manoma, kad pirmoji kitą savaitę bus sertifikuota „Pfizer“ vakcina. Skiepijimas ES šalyse turėtų prasidėti gruodžio 27-29 dienomis.

 

EK ne kartą pareiškė, kad kainos pagal sutartis su vakcinų tiekėjais yra konfidenciali informacija. Ją buvo ketinama paskelbti tik ateinančiais metais.

11,5 mln. gyventojų turinti Belgija pasirengusi jau šiais metais sumokėti pagal sutartis 279 mln. eurų už 33,5 mln. dozių, bet jų pristatymo terminai kol kas nežinomi. Nepanaudotos dozės vėliau gali būti perduotos trečiosioms šalims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(34)
(4)
(30)

Komentarai ()