Norite padėti savo protui? Gerkite šį gėrimą - ir mažiausiai 5 puodelius per dieną  ()

Arbata yra sušildantis, nuraminantis ir stresą mažinantis gėrimas, kuriuo ypač dažnai gardžiuojamės žiemą. Bet ar žinojote, kad ji gali padėti žmogaus protui?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niukaslio universiteto mokslininkai į nuo 2006 metų vykdomą tyrimą įtraukė maždaug tūkstantį bent 85 metų sulaukusių žmonių. Būdami britai jie kasdien gėrė arbatą.

Tiesa, nors stereotipai arbatą priskiria britų įpročiams, iš tikrųjų šis gėrimas yra populiarus visame pasaulyje. Turint omenyje, kad Vakarų visuomenės stebi demografinį senėjimą, būtų gerai, jei arbata padėtų sumažinti su amžiumi siejamas sveikatos problemas.

Tyrimo dalyviai buvo lankomi namie. Seselės rinko įvairius duomenis - buvo imami kraujo mėginiai, matuojami dalyvių judesiai, jiems teko spręsti įvairius testus ir, žinoma, papasakoti apie savo arbatos gėrimo įpročius.

Ir iš tikrųjų, mokslininkai pastebėjo, kad juodosios arbatos gėrimas teigiamai veikia protinę sveikatą. Paaiškėjo, kad arbata gerina koncentraciją ir psichomotorinį greitį. Tiesa, atminties apsaugojimo mokslininkai neužfiksavo, o greitesni judesiai buvo pastebimi tik sudėtingesnėse užduotyse. Bet kuriuo atveju, mokslininkai teigia, kad juodoji arbata teigiamai veikia senstančias smegenis.

Kiek reikėtų išgerti arbatos puodelių per dieną? Bent penkis - tiek arbatos išgeriantys tyrimo dalyviai demonstravo geriausius rezultatus. Gerai tai, kad nebuvo skirtumo, ar jie savo arbatą gėrė su pienu ar be jo.

 

Beje, nors arbata stereotipiškai priskiriama britams, Jungtinė Karalystė yra tik trečia šalis pasaulyje pagal vienam gyventojui tenkantį išgertos arbatos kiekį. Daugiausiai arbatos išgeria turkai, o po jų šiame sąraše rikiuojasi airiai. 76-78 % pasaulio arbatos yra juodoji - būtent ta, kuri padeda išlaikyti koncentraciją.

Apsilankykite čia ir įsigykite arbatų bei vaistažolių: https://sirdazole.lt

(28)
(2)
(26)

Komentarai ()