Juo galės pasinaudoti kas tik norės: Suomijos universiteto mokslininkai sukūrė nešiojamą rentgeno aparatą  ()

Šiuo metu, potencialiai susilaužius kaulus, sveikatos paslaugų teikimo vietoje daroma rentgeno nuotrauka. Tačiau netrukus gali būti įmanoma padaryti rentgeno nuotraukas patiems, naudojant kompaktišką nešiojamą įrenginį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu Suomijos Oulu universitete kuriamas nešiojamojo rentgeno aparato prototipas yra tik 50 x 50 x 130 cm dydžio.

Jis yra daug mažesnis nei įprastos rentgeno sistemos, nes jame įmontuotas radiacijos ekranavimas, jo nereikia laikyti kambaryje, kuriame yra švinas, ir jo nereikia valdyti iš atskiros zonos.

Tiesą sakant, jis naudoja vaizdo ekraną, kuris pacientams nurodo procesą ir parodo, kaip ir kur padėti sužeistą kūno vietą. Tada jis automatiškai skenuoja ir praneša vartotojui, jei aptinkamas lūžis.

Jo instrukcijos ir vaizdavimo įtampa šiuo metu yra nustatyti delno ir kulkšnies kaulų rentgeno spinduliams. Toliau plėtojant sistemą bus pridėta daugiau parinkčių.

Šios technologijos idėja yra ta, kad palyginti nebrangius rentgeno aparatus būtų galima pastatyti tokiose vietose kaip slidinėjimo kurortai ar medicinos klinikos, kur pacientai galėtų patys patikrinti savo sužalojimus, kad sužinotų, ar iš tikrųjų lūžo kaulas.

Tai sumažintų didesnių, brangesnių, sudėtingesnių rentgeno sistemų (ir jų operatorių) keliamus reikalavimus, padidintų jų galimybes atlikti svarbesnes užduotis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()