Užtikrintai seka „SpaceX“ pėdomis: „Blue Origin“ sėkmingai išbandė patobulintą kapsulę - galės nugabenti žmones į kosmosą (Video)  (1)

„Blue Origin“ ketvirtadienį skraidino patobulintą „New Shepard“ kapsulės modelį, kuris turėtų nugabenti žmones į kosmosą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„New Shepard“ raketa su kapsule paleista iš „Blue Origin“ Vakarų Teksaso bandymų aikštelės ketvirtadienį, 12:17 val.

Sėkmingai įgulos kapsulė buvo atskirta nuo raketos praėjus maždaug dviem su puse minutės po pakilimo, parašiutais saugiai nusileista atgal į Žemę praėjus 10 minučių ir 15 sekundžių po pakilimo.

Raketa nusileido atgal ant nusileidimo aikštelės krašto.

„New Shepard“ raketa pakilo vandeniliu varomu BE-3 varikliu ir pasiekė 106 km aukštį – kitaip tariant, virš tarptautiniu mastu pripažintos kosmoso ribos.

Šis bandomasis skrydis pažymėjo „15-ą sėkmingą įgulos kapsulės nusileidimą iš eilės“, kaip sakoma „Blue Origin“ pranešime. Tačiau „New Shepard“ raketai ir kapsulei tai buvo 14-asis skrydis į orbitą, o pastaroji misija pristatė naują bendrovės įgulos kapsulę.

 

Naujoje kapsulėje, pavadintoje „RSS First Step“, buvo tokie atnaujinimai:

  • Garsiakalbiai salone su mikrofonu ir mygtuku „tiesiog pasikalbėti“ prie kiekvienos sėdynės, kad astronautai galėtų nuolat kalbėtis su „Mission Control“.
  • Pirmasis įgulos perspėjimo sistemos skrydis su skydeliu kiekvienoje sėdynėje, perduodant keleiviams svarbius saugos pranešimus.
  • Paminkštinti sienų įdėklai ir garso slopinimo įtaisai, skirti sumažinti aplinkos triukšmą kapsulės viduje.
  • Aplinkos sistemos, įskaitant aušinimo sistemą ir drėgmės valdymą, siekiant reguliuoti temperatūrą ir išvengti kapsulės langų rasojimo skrydžio metu, taip pat anglies dioksido pertekliaus.
  • Šešios vietos.

 

Nėra nustatyta konkreti data, kada galime tikėtis, kad „Blue Origin“ paleis žmones į kosmosą savo naujoje kapsulėje, tačiau ketvirtadienio skrydis rodo, kad tai gali įvykti jau labai greitai.

„Blue Origin“ raketos pakilimas į 106 km aukštį nuo 51:40:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: