Specialistė įspėjo nevartoti šių vaistų drauge: rizikuojate sau stipriai pakenkti  ()

Sunegalavus dažnas nori kuo greičiau pasveikti, todėl griebiasi visų įmanomų priemonių. „Eurovaistinės“ farmacininkė Ilma Plynytė pranešime žiniasklaidai sako, kad būtina atsižvelgti į rekomendacijas ir atkreipti dėmesį, ar neviršijate veikliosios medžiagos rekomenduojamos dozės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasčiau pasijutę ir kuo skubiau pasveikti norintys žmonės, ieško greito būdo įveikti negalavimus ir kartais galvoja, kad skirtingo pavadinimo vaistai vartojami kartu gali padėti įveikti ligą, tačiau farmacijos specialistai įspėja, kad taip galima tik pakenkti sau.

Specialistė sako, kad dažnai sulaukia klientų klausimų apie pavienių ir kombinuotų vaistinių preparatų skirtų skausmui malšinti vartojimą.

„Visuomet klientams primename, kad šiuose vaistuose yra ta pati veiklioji medžiaga – acetilsalicilo rūgštis, todėl jų vartoti kartu negalima, nes gali būti viršijama paros rekomenduojama dozė. Perdozavus šios medžiagos gali padidėti nepageidaujamų reakcijų pasireiškimo tikimybė, pavyzdžiui, prasidėti pykinimas, viduriavimas ar net pasireikšti toksinis vaisto poveikis, pavyzdžiui, spengimas ausyse, klausos pablogėjimas, mieguistumas ir kiti“, – sako specialistė.

 

Pasak jos, taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad naudojant vaistus, kurių sudėtyje yra acetilsalicilo rūgšties nerekomenduojama vartoti ir kitų nesteroidinių vaistų nuo uždegimo, kurių veiklioji medžiaga yra ibuprofenas ar deksketoprofeno.

 

Farmacijos specialistė atkreipia dėmesį, kad acetilsalicilo rūgštis gali būti ir kompleksinių vaistų nuo peršalimo sudėtyje, todėl visada svarbu atkreipti dėmesį į gydytojų arba vaistininkų rekomendacijas.

Pasijutus prasčiau specialistai rekomenduoja neužsiimti savigyda ir dėl vaistų vartojimo pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Vaistinių tinklo farmacijos specialistai į klientų klausimus šiuo metu atsako ir savaitgaliais, susisiekus nemokama linija 8 800 50005.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()