Mokslininkai pranešė, kad JK plintanti COVID-19 atmaina dar kartą mutavo: virusas „įgijo supergalią“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-02-03 13:04
Čia dabar jau dar labiau reikia bijoti žmonėms, negu iki to buvo prigasdinti ir bijojo?
Stebėtojas 2021-02-03 13:08
Jau gali pradėt į kelnes dėt
Hm 2021-02-03 13:32
O gal mokslininkai žino virusų kurie ne mutuoja?
kestutisz 2021-02-03 13:35
Žmonėm virusas jau senokai nebebaisus, tik ta nepaskelbta karo padėtis ir idiotiški suvaržymai...
bahuriux 2021-02-03 13:43
Aš tą žinau, manau kad visi bbd nieks nebebijo, o kur dar antivaxeriai kartu su atsargiaisiais vaxeriais, tai reikia naujos gasdinimo politikos, bo kitiap nieko nebus.
kestutisz 2021-02-03 13:59
Tai antivaxeriai išvis iššovė per anksti ir be reikalo - tokiais tempais privarta skiepys kada, 2050'taisias gal? Net manyčiau, kad juos specialiai į dienos šviesą traukia (kaip plokščiažemininkus) - na kad užimti eterį, ne daugiau.
NekenciuReklamos 2021-02-03 15:27
kokia nauda is suvakcinuoto VISO PASAULIO? Kam tai naudinga? Kas labiau finansiskai naudinga: 1) Visus laikyt namuose, stabdyti gamyba ir vartojima? 2) visus priverstinai vakcinuoti ir uzdirbti is vakcinu? O siaip paskaiciavus: apie $100mlrd sukurti ir paruosti vakcina + 1vakcinos kaina apie $15*2reikalingu skiepu skaicius* 6mlrd zmoniu pasaulyje (nes visi tikrai jos negaus) = $180mlrd Tad, gaunam apie $300mlrd pajamu nuo vakcinu. $300mlrd * 0.5(fantastikos pasaulyje, paimkime fantastine pelno marza) = gaunam $150mlrd pelno. Pagal dabartinius duomenis covid19 sukelta ekonomine zala = apie 400mln prarastu darbo vietu + $3.5trilijono nuostolio (BVP, stojus gamyba/vartojimas ir t.t.) (beje cia labai netikslus skaicius pateiktas is wiki) Tad, tik visiskas nemoksa gali galvot, kad kazkam yra DIDZIULE ekonomine nauda, kad sukeltu pasauline pandemija, kad galetu uzdirbti is vakcinu O jeigu rimciau bahuriux, atsakyk, kam yra nauda visus vakcinuoti? ir kam yra naudinga ta pandemija?
iPienius 2021-02-03 19:13
jeigu vakcina veikia tik apie puse metu, tai niekaip nebus suformuotas masinis imunitetas. bus paskiepyta maza dalis populiacjos, o paskui ta dali is naujo reiks skiepyti,
NekenciuReklamos 2021-02-03 19:19
Gi niekas netrukdo sirgti kas puse metu kaip manai, kiek persirgimo ciklu statistiskai tokie zmones "pernestu" covid19 be liekamuju pedsaku (plauciu uzdegimai, sirdies raumens pazeidimai, labai stiprus imuniteto susilpnejimas ir t.t.)?
HardAxe 2021-02-04 10:30
tai gal sekančius kartus sirgsim kažkiek lengviau? Būtų biškį nesmagu kaskart išsitiest kaip lavonui keliom savaitėm.
rimka 2021-02-04 10:51
Ar jauti skirtumą tarp "ne mažiau puse metų" ir "tik puse metų"? Ar skaityt nelabai moki?
immortallt 2021-02-04 14:11
Vakcinų poveikis dabar manoma, kad ne mažiau metus. Kodėl ne mažiau metus? Nes dar nepraėjo daugiau nei metai. Šita atmaina, jei kas parašyta yra tiesa, šiaip kelia labai didelį nerimą. Pfizer vakciną dar greituoju metu galima patobulinti, bet tai vis tiek gali reikšti, kad reikės dažniau pakartojimus vakcinacijos daryti. Klausimas kuris nenagrinėtas straipsnyje, kaip su ligos eiga, sunkesnė ar lengvesnė? Jei eiga lieka panaši kaip peršalimas, o komplikacijų tikimybė sumažėja iki realiai gripo lygio, tada tyčia atmainą pradedi skleisti.
AJ 2021-02-04 16:40
Nereikejo jiem daryti Brexito...
AAA000 2021-02-04 16:54
ne "labai dideli" nerima, o parasyta tiksliau - 10 kartu didesni keista kad statistikos buhalteristas praziurejo tas "klausimas" isnagrinetas pilnai - jei tavo organizmas negamins antikuniu 10 kartu sparciau nei pakanka su dabartinem versijom - tau bus pz... paskui galbut patikslins, aisku specialiai buhalteriams . dabar cia tiesiog info platinimo kampanija vyksta - nes atrado "kazka nauja" elitinej temoj - ir reikia nusiimt demesi ir galimus resursus. 10 kartu nera siaip daug, nes antikuniu gamyba organizme vykdoma eksponentiskai, kaip atsakas i viruso dauginimasi. nu pvz ten kai rase, apie tas citokinu audras. cia dar gali but kad tiesiog atrado priezasti - del ko kai kuriems nesamoningo dydzio imuninis atsakas buna nepasiseka su virusio "versija" ir tiek. pavojus manau aplamai menkas - jei bus tikrai didelis mirtingumas - sakykim 10 kartu didesnis ir sieks kokiu 20-30% uzsikretusiuju net - neisplis tiesiog masiskai ta versija. bet investuot i lavonmaisius, dezinfekcinius skyscius ir karstu gamyba manau verta ======== beja. (gal neuzbanins, lygtai netersimas temos, nors nesu isitikines ) klausimas nelabai i tema, bet manau susijes - o ka veikia konservatoriai pandemijos stabdyme? ogi jodo tabletes tautai dalina... jus gi pagal forumo apklausas uz juos cia masiskai balsavot - paplokim katuciu daba visi ;d
bahuriux 2021-02-04 19:17
Nesutinku su tavim nes yra priešingai. Konservatoriai su liberalais zirzė ant valstiečių ir Verygos už karantinus, bet kai konservatoriai atėjo patys į valdžia dar labiau apribojo viską (savo koalicijos partnerių liberalų "džiaugsmui"), tai tokio ir tvirtumo tie liberalų politiniai įsitikinimai, maždaug turgaus bobos kietumo. Asmeniškai man tie karantinai nesukėle daug nepatogumų, apart kaukių dėvejimas "laukuose". O tie dešinių/ultradešinių ir liberalių pažiūrų rinkėjai tegu dabar rūko patys užlipę antrą kartą ant to pačio grėblio, jie netgi labiau turėjo ką prarasti ir prarado, dėl savo išrinktūjų veiklos. Čia nepolitinė tema bet prie to pačio pirmu etapu nauja valdžia krizės akivaizdoje vėl daro tą patį, vienas iš pirmūjų jų darbų valstybinio sektoriaus optimizavimai ir valstybės išlaidų mažinimas, tai taspats kas ir 2009 metas vyksta, atleidinėjami biudžetininkai, kai yra tokia bedarbystė. Vakarų ekonomistai visi kaip vienas tvirtina, kad vakarų valstybės turi didnti išlaidas, kad nepakenktu ekonomikai ir skolina netgi už neigiamas palūkanas ecb berods, bet ne, konservai žino geriau, susitvarkys taip pat kaip ir per pirmą krizę užverš diržus ant kaklo. Asmeniškai aš sutaupiau ir uždirbau gana daug pinigų iš pirmos krizės, bet man nesmagu už eilinius piliečius, kita vertus px tie rinkėjai kurie nukentėjo per pirmą krizę, jie ir išsirinko konservus su Valinsko klounų šutve priešaky, tai gavo ko ir nusipelnė. Dabar irgi vyksta panašiai nukentės labiau tie kas rinko dešiniuosius, dėl dešiniūjų nekompetetingumo ir nesivadovavimo sveiku protu.
Dannas3 2021-02-04 19:50
Tiek loginiu klaidu, kad net nezinau nuo ko pradet. Toks ispudis kad uz tave AAA parase komentara. Bet tarkim panagrinekim bent viena. Valstieciai pasiunte i visiska karantina, kai tebudavo keliolika atveju per diena. Poto taip atleido vadzias, kad naujai isrinktai valdziai paliko dovanele, del ko vienu metu Lietuva buvo pirma pasaulyje ir tu cia bandai kazkokius sudus rasinet, kad nereikejo karantino tokiu atveju? Kitus kliedesius tingiu net nagrinet, net sunku patiket, kad rai tu parasei
AAA000 2021-02-04 20:42
man pofig tie valstieciai. bet kaltu oziu ieskojimas - cia tipine konservu veikla. pandemija yra kokia yra. reikia sprest pandemija. konservu darbai-- kalti valstieciai - kaip tu rasai vadinas pripazisti - oziu rasta kaltas lukasenka, kaltas putinas, kalta baltarusiska elektra, kazkur ten pralindo per konservu barikadas... kalti tautieciai nes is kaimu i krautuves vaziuoja maisto, kalti vaikai - nes neteisingai nesioja kaukes, kaltos auto aiksteles, kalti kazkokie tyrimu centru veikejai - nes ne taip duomenis pateikia, kaip konservai nori (nors as sakyciau kalte paciu konservu nes tyrimu kiekius patys mazina ir sukure sita info problema)... isvis kalti kazkokie ufonautai - nes be eiles pasiskiepijo ir taps nebeplatintojais - nu cia jau isvis absurdas... ir davai visiem jodo tableciu pasirasyt net reikejo... kaltu oziu saraselis begalinis - ir dabar jauciuosi apsaugotas visiskai, bet nelabai suprantu konkreciai nuo ko... tuoj pradesiu galvot kad ozius reikia saudyt... nes tik tada baigsis pandemija cia jum tikrai susije, nes gi jus isrinkot situs genijus kazkokia tipo "dauguma". ne as... dar ten Zingeris kazkur susmezavo horizonte... matyt tinkamas momentas buvo, nes Lietuva pirmavo net pries Izraeli covid parametrais...
Dannas3 2021-02-04 21:39
Tamsta issiverkit savo psichiatrui, nes as nieko nesupratau ka cia privemet.
kestutisz 2021-02-04 22:05
Aš matau kitaip - taip, pavasarį visi buvo panikoje, darė bet ką, nieko nežinodami bet ir tai tokį idiotizmą kaip draudimą važiuoti į kitą kaimą/mišką/jūros sugalvojo "tik" keliom dienom. Kad bus antra trečia ir dešimta banga, ir kad nieko tokiais metodais nuo susirgimo neišgelbėsi - tik atidėsi, aišku buvo jau tada. Realiai tik ligoninėse gali lovų apyvartą sekti, didinti jų kiekį, bet ne daugiau. Kad žalstiečiai pridirbo čia galima buvo pasiteisinti kokį mėnesį maximum, realiai gal savaitę (netiki? pažiek kokį Bideną, kuris jau pirmom dienom su pirmu šalies parkeriu drasko į gabalus Trump'o kelių metų "darbus", nes jau prieš rinkimus buvo pasiruošęs ir žinojo ką darys) . Bet jau kiek po rinkimų nematau jokio teigiamo judesio, vien idiotizmą, deja.
Dannas3 2021-02-04 22:23
Taip taip dar puse metu ir konservatoriai liks kalti del pasaulines epidemijos, kaip 2009 m. liko kalti del pasaulines krizes.