Nyderlanduose jau pradedamas naudoti greitasis testas: vos per minutę paaiškėja, ar žmogus serga koronavirusu (Video)  ()

Siekdami paspartinti testavimą nuo koronaviruso, o pačią procedūrą paversti kiek paprastesne, Nyderlandų mokslininkai siūlo viruso ieškoti iškvepiamame ore. Jau šią savaitę didžiuosiuose Amsterdamo testavimo centruose pradedamas naudoti „SpiroNose“ – aparatas, kuris vien iš iškvepiamo oro per minutę nustatys, ar žmogus serga koronavirusu, ar ne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po kelis mėnesius trukusių bandymų Nyderlandų visuomenės sveikatos priežiūros ekspertai įsitikino, kad „SpiroNose“ patikimas tais atvejais, kai asmuo neserga, „Reuters“ patikino Amsterdamo visuomenės sveikatos tarnybos infekcinių ligų specialistė Mariken van der Lubben. Jeigu „SpiroNose“ nustato, jog asmuo serga, diagnozę dar būtina patvirtinti atlikus polimerazės grandininės reakcijos testą.

M. van Ranstas sako, kad reikia laiko įsitikinti, ar tikrai iškvepiamo oro testai yra tokie pat veiksmingi kaip ir polimerazės grandininės reakcijos testai, taip pat reikia išaiškinti, ar iškvepiamo oro testas gali atskirti įvairias virusų rūšis. Nyderlandų sveikatos priežiūros technologijų bendrovė „Breathomix“, kuri seniau sukūrė aparatą, iš iškvepiamo oro galintį aptikti astmą bei plaučių vėžį, sako jau turinti pakankamai duomenų, jog „SpiroNose“ tikrai atpažins koronavirusą.

 

„Breathomix“ vykdomoji direktorė Rianne de Vries:

 

„Breathomix“ šiuo metu svarsto galimybes „SpiroNose“ naudoti įvairiose bendrovėse ir mokyklose, sako R. de Vries ir teigia, kad tai būtų puikus būdas saugesnei darbo ir mokymosi aplinkai sukurti.

Žinoma, „SpiroNose“ nepadės paspartinti didelių renginių sugrįžimo, nes vienam testui nuo pasiruošimo iki rezultato gavimo reikia nuo dviejų iki trijų minučių. Be to, aparatas itin jautrus alkoholiui, rūkalams ir kitiems ryškiems iškvepiamo oro dirgikliams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()