Europarlamentarai apie skiepus nuo koronaviruso: padarytos klaidos, skiepų paso idėja ir, kodėl pažadas iki vasaros paskiepyti 70 proc. Lietuvos gyventojų tėra „rožinė svajonė“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

_alvydas_ 2021-02-06 11:50
Gal šitie tyrimai padės paspartinti https://www.nature.com/articles/d41586-021-00315-5 Panašu, kad Astra Zenika jau susivokė kodėl pralaimėjo rusams. Bet tai nevėlu, vieną dozę Zenikos, kitą bet kurią ir viskas vyks greičiau ir efektyviau. Pvz. Astra Zenika + Jonson būtų analogas rusų vakcinai.
ZeroFM 2021-02-06 16:53
Vairuodamas juk irgi parodai teises, kad įrodytum, jog nekeli pavojaus kitiems. Šitie debilavoti ,,mokslininkai" lygina šūda su saldainiu... Jų tas vakcinų efektyvumas yra IKI tiek ir tiek procentų LABORATORINĖM sąlygom prie GERIAUSIŲ sąlygų.
bahuriux 2021-02-06 18:57
Ir lyg to būtu maža, dar aiškina, kad reikia skiepų paso, kai skiepas tik GALIMAI apsaugo nuo mirties ne 100%, o coronos sklaida netiesiogine prasme tik padidės. Ta skiepo paso politika suveiks priešingai sukels trečia bangą, nes sklaida bus masinė ir staigi, visi "saugiai" dalyvaus socialiniame gyvenime (nes juk pasiskiepyjo ir turi skiepo pasą) ir sėkmingai skleis virusą, kai tuo tarpu dauguma bus patys besimptomiai nešiotojai. Dėl to dalis pasiskiepyjusių ir dalis nesiskiepyjusių tiesiog mirs, gerai jei tai neįvyks staigiai ir neprognozuojamai ir ligoninėse užteks vietų, medikų ir priemonių. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... s-vakcinos ------- Man atrodo, kad mano darbe (gana nemaža darbovietė) jau kokia 20+% turi dabar, arba persirgo corona, daugumoj atvejų nelabai sunkiai. Na ir aišku visi tie kurie mėgsta ryte susitike vyriškai "pasičiupiunėti", pagavo patys pirmi ir urmu. Į mane žiūri kaip į paranojiką, kad aš "nesičiupinėju" su jais sakau jūs suprantat, kad kiekvienas "pasičiupinėjimas" papildomas šančas loterijoj laimėti corona virusą, kaikurie pradeda galvoti bet, ne pas visų yra tas organas kaukolėj su kuriuo galvojama. Dar vienas paranojikas vos ne su skafandru vaikščiojes ir dezinfekciniam skystyje 'išsimaudes" irgi vienas iš pirmūjų pagavo ir persirgo jau, turbūt dėl tos aprangos ir kaukių nuolatinio čiupinėjimo. Aš nežinau gal jau esu persirges be simptomų, arba tuoj irgi pagausiu, nes perdaug jau bendradarbių serga.
vytautas50 2021-02-06 19:53
AAA000 2021-02-06 23:27
pas mum imonej per pirma banga puse syko, puse ignoravo. bet nieko neivyko. paskui tarp bangu, arciau antros pasigavo kazkas, paplatino ir buvo toks neblogas zidinys. pradzioje imones vadovybes ir valdzios reakcija - slept bande . keli sunkiai prasirgo, puse kolektyvo pratyre priverstinai. spauda isviesino net zidini, kazkas paskunde .paskui kai pasveiko kontora, atsigavo imones valdymas - atsibodo visiems terliotis, ir jau viskas paleista vel. ir skersa deda vadovybe. o tie, kur jau pasirode daba skiepai pofig jau visiems. neidomu net. daba idomiau visokios politiku nesamones - kur liaudi nervina, pacios liaudies prisigalvojimai, baimes ir pan. mes turim isimti dirbt, vazinet laisvai ir geriau tiesiog matosi situacija. as manau seniems verta skiepytis. cia kur straipsny - tas "mazylis" geriausiai manau pasisake - cia labiau senu zmoniu gyvybes klausimas. na kur didziausia kolkas nesamone is konservu vyksta - prioritetus sudinai sustate. platinimas jau seniai praknista kontrole. prioritetas turi but pirma rizikos grupes, o tik paskui platinimo slopinimas. del doziu - prioritetas turi but veiksmingesnes vakcinos, o ne pigesnes. skiepu pasas - visiska nesamone. turetu but nebent skiepu duomenu baze kuriama, kur ivedus pvz koki asmerns koda ismestu asmens aktyviu skiepu saraseli, aktualu situacijai. va kazkas tokio. ir labai ribot tikrintoju kiekius, kurie galetu ta sistema naudotis. cia ant medicinines sistemos galimetu kabint su indentifikacija. sukurt europos masto standartizuota bazer duomenu. ivest minimalaus gydymo paslaugu standarta, priejima gaut nemokamu skiepu ir pan... jei LR negauni - isvaziavus duoda. daba su tais "pasais" oziu paieskos sistema siulo - visi konservuoti automatiskai UZ