Pirmieji pasaulyje - „Etihad“ oro linijos paskelbė gerą žinią kelionių laukiančiam pasauliui  ()

Prisimenate laikus, kai keliaudavome daugiau, valgėme restoranuose ir, atrodo, džiaugėmės daugiau? Pandemija tuos laikus pavertė tokiais tolimais. Tačiau progresas nesustoja ir gerų žinių jau yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Etihad Airways“ oro linijų medicinos centras buvo paverstas vakcinacijos klinika. Ir dabar Jungtinių Arabų Emyratų bendrovė paskelbė vilties suteikiančią žinią - nuo COVID-19 paskiepyti visi aktyvūs kompanijos pilotai ir skrydžių palydovai. „Etihad“ tapo pirmosiomis oro linijomis pasaulyje, kurios gali pasigirti 100 % vakcinacijos rodikliu tarp skraidančių darbuotojų.

Tai, aišku, nereiškia, kad paskiepyti absoliučiai visi kompanijos darbuotojai. Tie, kurie dirba biuruose, ir šiuo metu nedirbantys pilotai bei skrydžių palydovai dar turės palaukti. Darbuotojų skiepijimą nuo COVID-19 „Etihad“ pradėjo dar gruodžio mėnesį. Jis nėra privalomas, tačiau skiepytis nori ir kiti darbuotojai, todėl programa yra tęsiama. Jungtiniai Arabų Emyratai tikisi iki kovo pabaigos paskiepyti pusę šalies populiacijos. „Etihad“ šį tikslą jau lenkia - paskiepyta 75 % darbuotojų.

 

Skuba ir kitos oro linijos. „United Airlines“ generalinis direktorius Scottas Kirbyis pritaria privalomų skiepų reikalavimui. Tuo tarpu „Singapore Airlines“ griežtai nereikalauja, kad kompanijos darbuotojai skiepytųsi - jie tai gali nuspręsti patys - tačiau tikisi tapti pirmosiomis oro linijomis su visais paskiepytais darbuotojais.

Kodėl tai yra svarbu? Na, aišku, tai rodo, kad oro linijos rūpinasi savo darbuotojų sveikata ir saugumu. Kai skrydžių ims daugėti ir lėktuvai bus labiau užpildyti, oro linijoms reikės daugiau aktyvių darbuotojų - skiepijimas užtikrins, kad jų nepritrūks. Be to, tokios programos didina ir keleivių saugumą - mažėja kelių, kuriais virusai iš vieno skrydžio galėtų pasiekti kitą.

 

Bet, žinoma, tai yra susiję ir su oro linijų verslo logika. Įvairiose šalyse taikomi karantino reikalavimai visų pirma bus švelninami tiems, kurie bus paskiepyti. Skiepydamos savo darbuotojus oro linijos keleiviams demonstruoja, kad jos rūpinasi saugumu ir siekia sugrįžti prie normalaus kelionių režimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()