Horoskopai - makaronų ant ausų kabinamas? Pasirodo, kad mūsų Zodiako ženklai net nėra tie, kuriuos mums priskyrė, tai kodėl vis tiek tikime horoskopais? (Video)  ()

Astrologija - sena sritis, skaičiuojanti jau trečią gyvavimo tūkstantmetį. Įdomu tai, kad per šiuos amžius Žemės ašis pasisuko, todėl pasikeitė ir žvaigždynų padėtis skliaute. Tai reiškia, kad mums priskiriami horoskopai šiandien nebe tie, kaip prieš tris tūkstančius metų. Nepaisant to, apklausos rodo, kad horoskopais tiki apie 30 proc. žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Visi žmonės iš prigimties yra neracionalūs. Mes pirmiau veikiame remdamiesi emocijomis, negu kažkokiu tai loginiu mąstymu“, - sako VU psichologijos tyrėjas dr. Antanas Kairys. Pasak jo, jei nebūtų horoskopų, žmonės tikėtų kažkuo kitu.

Astronomai taip pat primena, kad net jei žvaigždės ir turėtų kažkokią įtaką mums, žmonėms, jų šviesa iki mūsų keliauja šimtus ar tūkstančius metų.

„Žiūrėdami į žvaigždes ir pranašaudami ateitį, astrologai pranašauja tai, kas jau įvyko. Žiūrėdami į dangų dabar matome tai, kas buvo praeity“, - sako VU TFAI astrofizikė dr. Edita Stonkutė. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()