Geros naujienos - pervežti ir sandėliuoti „Pfizer“ COVID-19 vakcinas bus lengviau  (2)

Farmacijos bendrovė „Pfizer“ JAV maisto ir vaistų administraciją, kad kompanijos gaminamą COVID-19 vakciną galima laikyti ir pervežti ir ne tokioje žemoje temperatūroje, kaip manyta anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvybiškai pasauliui reikalingos COVID-19 vakcinos kelia nemažai logistinių iššūkių. Didžiausias iš jų - šaltis. „Pfizer“ reikalavimuose nurodoma, kad COVID-19 vakcinos turi būti laikomos ultra-šaltomis sąlygomis. Kitaip vakcinos genda ir gali tapti nebetinkamos naudojimui. Tas „ultra-šaltas“ standartas - nuo -80 iki -60 ºC. Kaip galite įsivaizduoti, įprasti šaldikliai tokios žemos temperatūros nepasiekia, o tai stipriai riboja kovą su COVID-19 vargingesnėse šalyse.

Dabar „Pfizer“ teigia, kad nauja informacija leidžia manyti, kad COVID-19 vakcinos išlieka stabilios ir ne tokioje žemoje temperatūroje. JAV maisto ir vaistų administracijai kompanija pranešė, kad COVID-19 vakcina dvi savaites išlieka stabili ir standartiniuose farmaciniuose šaldikliuose, kuriuos palaikoma nuo -25 °C iki -15 °C temperatūra.

 

„Pfizer“ teigia, kad šios naujos rekomendacijos buvo sukurtos nuolatinių vakcinos stabilumo tyrimų dėka. Pakankamai nauja mRNR technologija verčia vakcinos tyrėjus elgtis pakankamai konservatyviai, tačiau su laiku aiškėja, kad ne visos atsargumo priemonės yra kritiškai būtinos.

„Pfizer“, kuri vakciną kūrė kartu su „BioNTech“, nėra vieninteliai COVID-19 vakcinų kūrėjai. „Moderna“ vakcinos nuo -25 °C iki -15 °C temperatūros šaldikliuose išlieka stabilios iki 6 mėnesių. Kompanijos atstovai teigė, kad jų sukurta vakcina pasižymi unikalia lipidų nanodalelių formule, kuri užtikrina didesnį stabilumą. Mokslininkai nedrąsiai galvoja ir dar labiau išplėsti saugaus vakcinų laikymo sąlygas, bet tam, žinoma, reikės daugiau tyrimų. Tačiau jų rezultatas galėtų būti vakcinos, su kuriomis būtų lengviau dirbti ir pakankamai neturtingose šalyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (2)