Ateityje sukelti sau orgazmą bus galima vieno mygtuko paspaudimu? Tokia technologija jau kuriama (Video)  ()

Ateitis nėra vien skraidantys automobiliai, reaktyvinės kuprinės ir kelionės į Marsą – tai taip pat gali būti galimybė suteikti sau orgazmą paspaudus mygtuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo įsitikinęs socialinis psichologas ir Indianos universiteto Kinsey instituto mokslinis bendradarbis Justinas Lehmilleris. Psichologas, kuris taip pat yra „Sekso ir psichologijos“ tinklalaidės vedėjas, neseniai davė interviu „The Wall Street Journal“, kuriame paaiškino keletą įdomių pokyčių sekso ir „sekstecho“ ateityje.

Pavyzdžiui, jis mano, kad gali būti sukurtas „orgazmo mygtukas“, kuris suteiks jums malonumą vienu paspaudimu.

„Yra gydytojų, kurie dirba su implantuojamais elektrodais šalia nugaros smegenų, kad vienu mygtuko paspaudimu suteiktų orgazmą. Ši technologija galėtų padėti žmonėms su negalia arba turintiems problemų pasiekti kulminaciją. Tačiau rizika yra tai, kad tai gali tapti priklausomybe  - užuot bandę ugdyti patiriamą seksualinę patirtį, žmonės patirs kulminaciją be pastangų“, - interviu sakė Lehmilleris.

Pasak mokslininko, sekso žaislai ateityje taip pat taps rafinuotesni. Tiesą sakant, matysime net praktinių sekso robotų populiarumą.

 

Jis mano, kad kartu su sugebėjimu patenkinti fizinius troškimus jie galės patenkinti ir mūsų emocinius poreikius.

„Kai kurie žaislai palaikys romantinį intymumą, ne vien tik seksą. Robotai galės palaikyti už rankos ar elgtis panašiai, suteikdami emocinį fizinį kontaktą“, - teigia Lemilleris.

Kai kurie šiuo metu turimų prietaisų pavyzdžiai yra nuotolinio valdymo žaislai, leidžiantys partneriams suteikti seksualinę patirtį per atstumą, ir netgi pagalvė, kuri „perduos jūsų partnerio širdies plakimą“.

Žinoma, visa tai taip pat kelia daugybę pavojų – ypač kalbant apie virtualios realybės (VR) seksą.

„Ar jums reikia kieno nors sutikimo, kad galėtumėte virtualiai mylėtis su juo? Kitas trūkumas yra tas, kad mes nežinome, koks bus susidomėjimo virtualia fantazija poveikis. Jei kas nors įsitraukia į virtualų veiksmą, kuris būtų neteisėtas realiame gyvenime, ar tai padidins fantaziją ir sukels norą ją patirti realiame pasaulyje?“, - klausia Lehmilleris.

 

Jis taip pat nerimauja dėl privatumo ir saugumo. Galų gale galime pamatyti daugiau bendrovių, siūlančių virtualias seksualines patirtis. Tai gali reikšti, kad atsisakote savo privatumo ir siūlote savo sekso duomenis privačiai korporacijai.

„Ką bedarytumėte virtualiame pasaulyje, bus tam tikras skaitmeninis pėdsakas. Kas turi prieigą prie to? O jei jūsų sekso duomenys bus įsilaužti ir viešai atskleisti?“.

Taigi, nors ši technologija gali iš tikrųjų būti naudinga žmonių gyvenimui, bet susidursime su daugybę etikos, privatumo ir saugumo problemų.

Filme „Visa griaunantis“ („Demolition Man“, 1993), vaizduojamas įsivaizduojamas virtualus seksas 2032 metais:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()