Turkija atvėrė kelius Lietuvos poilsiautojams, bet taip paprastai į šalį jau nepateksite: skelbiamos naujos taisyklės ir reikalavimai keliautojams  ()

Turkija yra pasiruošusi priimti poilsiautojus iš Lietuvos, tik atvykstantieji privalo turėti neigiamą COVID-19 PGR testo rezultatą, kuris buvo atliktas ne anksčiau kaip 72 valandos iki atvykimo į šalį, netgi jei keliautojas yra pasiskiepijęs ar sirgo. Vaikams iki 6-erių metų testas yra neprivalomas. Kad poilsiautojai galėtų mėgautis saugiomis atostogomis visais kelionės etapais ir būtų sveiki, šalis vykdo saugaus turizmo sertifikavimo programą, įsigalėjusią 2021 m. pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugaus turizmo sertifikavimo programoje dalyvauja turizmo sektoriaus organizacijos – viešbučiai, restoranai, kultūros įstaigos, slidinėjimo trasos, pervežimo paslaugas teikiančios įmonės. Saugaus turizmo sertifikatas apima virš 130 nustatytų kriterijų. Programoje turi dalyvauti viešbučiai, kuriuose yra 30 kambarių ar daugiau. Pavyzdžiui, vienas iš kriterijų – suteikti galimybę turistams atlikti PCR testą viešbučio patalpose, kad gavę rezultatus galėtų išvykti iš Turkijos į Lietuvą ar kitą šalį arba suorganizuoti transportą svečiams, kad nuvyktų į laboratoriją. Turkijoje COVID-19 PGR kaina yra apie 30 Eur.

Organizacijos, gavusios saugaus turizmo sertifikatą, savo patalpose ar transporto priemonėje užklijuoja kodą su logotipu.

Šiuo metu Turkijoje prioritetine tvarka yra vakcinuojami viešbučių darbuotojai ir kiti, dirbantys turizmo sferoje, kad būtų pasiruošta vasaros sezonui.

 

Šiais metais į Lietuvos rinką įžengęs tarptautinis turizmo organizatorius „Coral Travel“ siūlo Lietuvos poilsiautojams leisti atostogas populiariausiuose Turkijos kurortuose Viduržemio jūros pakrantėje. Nuo birželio mėnesio „Coral Travel“ skraidins poilsiautojus iš Vilniaus į Turkiją 4 kartus per savaitę. Įsigyjant kelionę paslauga „COVID-19 GARANTIJA“ suteikiama nemokamai. Ji yra skirta turistams, kurių COVID-19 tyrimo rezultatas – teigiamas. „COVID-19 GARANTIJA“ suteikia galimybę vieną kartą pakeisti poilsio kelionės datą, trukmę, viešbutį, kambario tipą.

„Coral Travel“ rekomenduojamose viešbučiuose imtasi veiksmų, kad poilsiautojams aplinka būtų saugi, o išvykstant galimybė atlikti PGR testą ar pavėžėti iki laboratorijos. „Coral travel“ priklauso įmonių grupei „OTI Holding“, o ši valdo 5-ių žvaigždučių viešbučius „Xanadu Resort Hotel“, „Seven Seas Hotel Blue“, „Seven Seas Hotel Life“, „Otium Eco Club Side“, „Otium Sea Light Beach Hotel“ ir kitus, kurie yra gavę saugaus turizmo sertifikatus.

 

Praėjusiais metais Turkijoje lankėsi 12,7 mln turistų, iš jų – 14000 iš Lietuvos. Tikimasi, kad vasarą daugiau viešbučių turės saugaus turizmo sertifikatus ir galės priimti poilsiautojus.

Turkijos turizmo skatinimo ir plėtros agentūros svetainėje galima rasti sertifikuotus viešbučius, maitinimo įstaigas, dalyvaujančias saugaus turizmo programoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(7)
(-6)

Komentarai ()