Havajai – svajonių kraštas: amžina vasara, Mėnulio vaivorykštės, karščiausi vakarėliai, pigiau nei galvojate ir dar daugiau priežasčių, kodėl čia verta gyventi – ir štai kaip iš tiesų yra su „žolyte“ (FOTO, Video)  ()

Pabodo šaltas oras? Norisi kardinaliai pakeisti aplinką? Gyventi amžinoje vasaroje, kur nuostabi gamta, ore tvyranti atsipalaidavimo nuotaika? Havajai gali tapti puikiu pasirinkimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-05-15 Havajai – svajonių kraštas: amžina vasara, Mėnulio vaivorykštės, karščiausi vakarėliai, pigiau nei galvojate ir dar daugiau priežasčių, kodėl čia verta gyventi – ir štai kaip iš tiesų yra su „žolyte“ (FOTO, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kone kiekvienas žmogus susimasto, kad gyvenimas tapo gana nuobodus, kankina rutina, o širdis vis dar trokšta nuotykių, naujų potyrių bei pažinimo džiaugsmo.

Daugelis sako sau – „reikia pokyčių, imsiuosi to ir ano“. Tačiau įprastai ateina pirmadienis ir vėl viskas prasideda nuo kelionės į darbą ir to paties, kaip kad buvo praėjusią ir dar ankstesnę savaitę.

Tad metas pokyčiams. Kardinaliems pokyčiams! Keliaujame į Havajus.

Žinoma mes neskatiname emigruoti iš Lietuvos, bet bent jau pakeliauti po Havajų salas tikrai verta.

Tad šiame straipsnyje paminėti argumentai bei faktai, kodėl verta aplankyti Havajus, pravers ir keliaujantiems, ir tiems, kurie išdrįs ten persikelti gyventi.

1. Mai Tai kokteiliai

Niekur kitur pasaulyje negausime tokių Mai Tai kokteilių, kaip Havajų salose. Šiuos kokteilius gamina visame pasaulyje, bet tik Havajuose jie yra tokie puikūs.

2. Apsipirkimai iki nukritimo

Jei mėgstate „šopintis“, tai puiki vieta tą daryti. Ypač Oahu saloje, kurioje yra įspūdingos apsipirkinėjimo galimybės. O ir kitose salose įdomių ir net prabangių daikčiukų rasite užtektinai.

3. Puikios privačios mokyklos vaikams

Havajų salose – Oahu, Maui ir Didžiojoje (Big Island) – yra puikių privačių mokyklų. Yra ir valstybinių, bet jose mokymo kokybė yra gana žemo lygio. Visgi, privačiose mokyklose reikės už vaikų ugdymą mokėti, tad čia jau teks paploninti piniginę.

4. Geriausia vieta pasaulyje nardyti

Sunku būtų rasti kitą vietą pasaulyje, kurioje turėtume tokį nuostabiai margą ir įdomų povandeninį pasaulį. Ir galimybę lengvai jį patyrinėti.

5. Puiki vieta rasti naujų draugų

Tai yra viena šauniausių vietų susirasti naujų pažinčių ir bičiulių. Į Havajų salas atvažiuoja žmonės iš viso pasaulio. Kiekvienas su savomis kultūrinėmis įdomybėmis, patirtimis ir nuostabioje gamtoje yra puikios galimybės beužkandžiaujant bendrauti. O ir naktinis gyvenimas suteiks visiškai naujų potyrių.

6. Neprilygstamai atsipalaidavęs gyvenimo būdas

Havajų salose žmonės yra atsipalaidavę, gyvena be streso ir priima viską taip, kaip yra. Požiūris į gyvenimą šiose salose yra neprilygstamai paprastas ir be spaudimo sau bei kitiems. Tiesiog gyveni ir tuo džiaugiesi. O kaip gi gali būti kitaip, kai esi tikrame gamtos rojuje.

 

7. Tobulos bangos banglentėms

Havajuose puikios sąlygos ir mėgstantiems banglentes. Didelės, galingos ir tuo pačiu net nepatyrusiems draugiškos bangos leis sutramdyti vandenyno galią.

8. Ramiojo vandenyno grožis

Net jei ir prisibijosite šokti ant banglentės, yra daugybė galimybių ilsėtis nuostabaus grožio Havajų paplūdimiuose bei grožėtis Ramiuoju vandenynu. O drąsesni gali ir iš aukštesnių vietovių apžiūrėti šių salų grožį.

9. Mažai skiriama dėmesio pinigams

Žinoma, kad šiose salose gyvena tokie žmonės, kurie turi pinigų tiek, kad net nesuskaičiuoja. Jie turi padorius namus ir t.t.

Tačiau likę Havajų gyventojai tiek daug nesijaudina dėl namo, kuriame gyvena ir kokį vairuoja automobilį. Vyrauja požiūris: negali pavyti turtingojo, su juo konkuruoti – tai to ir nedarai. Taip ir baigiasi „žiurkių lenktynės“. Žmonės gyvena čia ir dabar bei yra pilnai patenkinti tuo, ką turi.

10. Ilgi, vingiuoti ir nesibaigiantys takai

Jie veda per salas skersai išilgai link pakrančių ir nuostabių vandenyno vaizdų. Vien Oahu saloje yra daugiau kaip 50 išskirtinių žygių maršrutų, tad jums niekada nebus nuobodu.

11. Labai gražūs Havajų žmonės

Ir jie gražūs ne tik išore, bet ir vidumi. Nors yra atsargūs atvykusiųjų atžvilgiu ir taip greitai 100 proc. į savo bendruomenę neįsilies, tačiau yra neįtikėtinai draugiški ir mielai besidalijantys savo kultūra.

12. Praktiškai nereikia automobilio

Nebent įsidarbinsite toliau nuo gyvenamosios vietos. Tačiau čia važinėja autobusai ir pagal reguliarius maršrutus, tad dauguma žmonių jais ir keliauja.

Įsivaizduojate kiek pavyks sutaupyti, kai nereikės automobilio, nebus jokių degalų pirkimo, draudimo, priežiūros ir kitų išlaidų? Gerai paskaičiuokite ir puikiai suprasite, kad tai vienas didžiausių šeimos pinigų siurbikų.

Gana daug žmonių Havajuose juda ir su dviračiais ar net riedlentėmis. O kodėl ne? Juk čia amžina vasara. O savaitgalį išsinuomokite elektrinį paspirtuką ir keliaukite.

13. Vietinis maistas

Ir vietinis reiškia ne tik Havajų tradicinę virtuvę, bet čia rasite ir korėjiečių, japonų ir kitų pasaulio virtuvių patiekalų.

Tiesą sakant Havajuose galima rasti kone visų garsiausių pasaulio virtuvių pasiūlymus ir paragauti nuo mahi-mahi sumuštinių, huli vištienos ir žinoma galybės jūros gėrybių patiekalų, iki tikrų itališkų picų.

 

14. Geriausia pasaulyje treniruotė

Čia net nėra būtina keliauti į sporto klubą, nors ir tokių yra. Ir tiesiog po atviru dangumi. Vien tik keliaudami iš vietos į vietą, pėstute, teks įveikti lipimą laiptais. Oahu mieste yra daugybė takų ir apžvalgos bokštų, į kuriuos užkopus atsiveria amą užgniaužiantys vaizdai. Po tokių pasivaikščiojimų bus visai paprasta išlaikyti puikią formą.

15. Kanapės Havajuose

Šis dalykas net ir filmuose dažnai rodomas, kaip neatsiejama Havajų dalis. Tai tarsi sinonimai. Visgi, čia yra svarbu pabrėžti, kad kanapės Havajuose vis dar yra nelegalios. Nebent naudojamos medicininiais tikslais.

Taip pat nuo šiol kanapių vartojimas yra dekriminalizuotas ir į kalėjimą jau žmonių nesiunčia. Čia galioja tuo atveju jei žmogus bus sučiuptas turintis iki 3 gramų kanapių. Tada gaus 130 dolerių baudą. Jei didesnis kiekis – pasiųs į kalėjimą 30 dienų ir uždės 1000 dolerių baudą.

Šių metų pradžioje buvo pasiūlytas įstatymo projektas, kuris būtų legalizavęs kanapių vartojimą rekreaciniais tikslais, tačiau kovo mėnesį Atstovų rūmai jį „numarino“. Tad be recepto kanapių vartoti Havajuose negalima.

16. Havajuose viskas daug įperkamiau nei atrodo

Sakoma, kad Havajuose viskas brangu, tačiau čia jau priklauso nuo to, kaip ir ką pirksite. Štai Dasani prekės ženklo vandens buteliukas kainuoja 4 dolerius, o jo analogiška alternatyva – 90 centų. Waikiki centre bananas kainuoja 2 dolerius, o visa kekė bananų anksti ryte vietiniame turguje 3 dolerius.

Galima Roy’aus restorane vienam asmeniui papietauti už 100 dolerių arba už gerokai mažesnes kainas nusipirkti ką nors skanaus iš vietinių smulkių pardavėjų ir mobilių maisto pardavėjų. Tereikės dalelės tų pinigų, kuriuos išleistumėte restorane.

17. Vos 140 dolerių už skrydį tarp salų

Tai nutinka ne taip dažnai, bet tikrai pasitaiko, kad už skrydį užteks vos 140 ar tik 60 dolerių. Tai yra labai pigu ir žmonės tokiomis progomis mielai naudojasi. Visgi, tai yra retos progos.

18. Puikūs paplūdimiai

Havajų paplūdimiai praktiškai visada švarūs, sutvarkyti ir puikiai prižiūrimi.

 

Taip pat visi Havajų paplūdimiai yra vieši, o žemės savininkai privalo suteikti prieigą prieiti prie vandens. Tad galima ilsėtis ten, kur norisi.

19. Visus metus puikus oras

Tai vienas iš tų dalykų, kuris Havajus daro tobula vieta Žemėje. Žinoma, kad ir čia lyja, tačiau įprastai jau po 5 minučių vėl šviečia saulė.

Žiemos periodai yra trumpi ir temperatūra vos truputi pažemėja, tačiau vis vien būtų sunku rasti geresnes oro sąlygas nei, kad yra Havajuose.

20. Geriausia vieta dirbti nuotoliniu būdu

Jei ieškote vietos, kur galėtumėte dirbti nuotoliniu būdu ir pasinaudoti, kaip dabar Lietuvoje paplito naujas terminas „darbotostogomis“, tai geresnės vietos, kaip Havajai nėra.

Atsikėlėte, prisėdę prie kompiuterio atlikote darbus ir keliaujate nardyti, plaukioti, keliauti po salas ir ištirti dar nematytas vietas. Skamba puikiai.

21. Jei išėjote į pensiją ir turite pinigų – tai geriausia vieta

Jei per darbo metus pavyko sukaupti, investuoti ir užsidirbti pakankamą kapitalą senatvei, tai geresnės vietos praleisti likusius metus, kaip Havajų salos tiesiog nėra. Čia galite gauti viską, ko tik užsigeisite ir keliauti kur tik norite.

22. Visiškai švarus ir atgaivinantis oras

Havajų salose yra puiki oro kokybė. Žinoma, pačiuose miestų centruose ir prie intensyvesnio eismo ta oro kokybė yra kiek prastesnė, bet absoliučioje daugumoje salų vietų ji yra puiki.

23. Laimingi žmonės

Čia yra turbūt didžiausia koncentracija laimingų žmonių pasaulyje. Havajų vizitinė kortelė yra laimingi ir besišypsantys žmonės.

Aišku, kad čia yra ir sunkiai besiverčiančių žmonių, tačiau bendrai vyrauja laimės nuotaika ir žmonės čia yra gerokai laimingesni, nei kitose šalyse.

24. Jokių gyvačių

Bent jau pavojingų, tai tikrai. Salose yra Brahminy Blind gyvačių, tačiau jos nepavojingos. Joms net būtų sunku įkąsti, nes gyvačių burnos tiesiog per smulkios.

25. Aloha marškiniai ir Muumuu suknelės

Norite pagaliau turėti gerą pasiteisinimą, kad galėtumėte atsikratyti to kostiumo? Aloha marškiniai Havajuose yra tai, kas tinka bet kur ir bet kada. Lengvi, patogūs ir nevaržantys judesių.

26. Rinkitės atsiskyrėlio arba mėgstančio linksmintis gyvenimo būdą

 

Havajai turi ką pasiūlyti kiekvienam. Galima lengvai persikelti į salas ir tiesiog užsidaryti savame pasaulyje. Skaityti knygas, užsiimti joga, dirbti savo ūkyje ir ilgai neišeiti į visuomenę.

O jei mėgstate naktinį gyvenimą ir karščiu alsuojančius vakarėlius su nuostabaus grožio merginomis bei vaikinais – Havajai priblokš pramogų gausa.

27. Daugybė aktyvių pramogų

Havajuose galima užsiimti galybe įvairių aktyvių veiklų: vandens slidės, vandens motociklai, buriavimas, sklandymas parašiutu, sklandymas sklandytuvais, aitvarų leidimas, plaukiojimas valtimis, jachtomis, nardymas su vamzdeliu, gilesnis nardymas, plaukimas, burlenčių sportas, banglenčių sportas, žvejyba ietimis, nuo kranto žvejyba, žvejyba nuo uolų, žygiai pėsčiomis, bėgiojimas, dviračių sportas, paplūdimio tinklinis, baidarės, triatlonas, biatlonas, net medžioklė, važiavimas motociklu, visureigiais (sunkvežimiais), šaudymas iš lanko, šokiai.

Nuostabūs saulėlydžių stebėjimai, įspūdingų kriauklių rinkimas ir turbūt vieninteliai tokie pasaulyje alkoholio degustavimo renginiai.

O golfo mėgėjams čia yra tikras rojus. Galima žaisti ir žaisti iki nukritimo.

28. Vaivorykštės

Tikriausiai bent porą kartų per savaitę matysite vaivorykštes. O kai kuriuose Havajų vietose jos būna kasdien.

Ir čia netgi pamatysite štai tokią Mėnulio vaivorykštę.

29. Nuostabus vandenyno gyvenimas

Banginiai dažnai lankosi prie salų krantų. Ir čia vanduo toks skaidrus bei kupinas gyvybės, kad tiesiog pro laivo kraštą galima matyti čia pat plaukiojančius ungurius, aštuonkojus, jūros vėžlius ir kt. Telieka pasiimti nardymo įrangą ar ir patį įprasčiausią nardymo vamzdelį ir iš dar arčiau apžiūrėti nuostabų povandeninį pasaulį.

30. Keliavimas per salas

Kai žmonės nuvyksta į kurią nors salą, jie gana greitai supranta, ar ji jiems tinka, ar kažko trūksta. Ir tokiu atveju yra žymiai paprasčiau keliauti į kitą salą ir taip rasti tobulą vietą sau.

31. Bendravimas po darbo dienos

Pasibaigus darbo dienai, daugybė kolegų mėgsta susiburti ir pasibūti drauge bei lengvai pabendrauti užkandžiaujant, gurkšnojant alų, dainuojant karaoke ir mėgautis puikiais vaizdais.

Tai yra šauni tradicija ir kai kurie žmonės į ją žiūri ypatingai rimtai bei po darbo pasibūti su kolegomis atpalaiduojančioje aplinkoje yra tiesiog būtina. Taip sutvirtinami tarpusavio ryšiai ir užglaistomi iškilę nesutarimai.

 

32. Beprotiški saulėlydžiai

Tai turbūt vienas didžiausių ir greičiausiai į Havajus atvykusius žmones pribloškiančių dalykų. Net jei iki tol ir nefotografuodavote saulėlydžių, tai juos pamatę Havajuose – užsinorėsite tą daryti. Jie yra nuostabūs ir visi nori užfiksuoti tą akimirką.

33. Niekada nežinosite ką reiškia gyventi Havajuose, kol to neišbandysite

Tai visiškai banalus ir 100 proc. teisingas faktas. Būtina pačiam aplankyti bent vieną iš Havajų salų ir visa tai pajusti savo kailiu. Net ir trumpai pabuvus jau liks neišdildomų įspūdžių ir pradinis suvokimas, ar tai skirta tau. Ar verta pabandyti dar daugiau.

34. Gamtos įvairovė

Havajų salos bei jų gamta yra ganėtinai skirtingos. Vienose lygumos, kitose kalnai. Vienose sausos vietos, o kitose – jei nespėsite pasislėpti nuo lietaus – būsite permirkę kone kasdien. Vienose kone nuolat šviečia saulė, o kitose oras apniukęs. Havajų salos labai įvairios ir kiekviena įdomi vis kitaip.

35. Pamatyk ir daryk, ko dar nesi daręs

Havajuose yra visko tiek daug pamatyti bei nuveikti, kad viskam išbandyti prireiks ne vienerių metų. Net jei lankysitės tik paplūdimiuose, lankytinose ir kitose turistų masėms skirtose vietose, prireiks bent metų viskam apžiūrėti ir pasimėgauti.

Čia yra tiek daug veiklų ir ką nuveikti, kad net ir nuolat aktyvių veiklų ieškantys adrenalino fanatikai liks sužavėti.

Ir tai tėra tik dalis dalykų, kodėl verta aplankyti ir net apsigyventi Havajuose.

Drąsiausi gali paplaukioti ir su rykliais:

Visiški adrenalino fanatikai su rykliais plaukioja net be juos saugančio narvo:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(26)
(-18)

Komentarai ()