Šiurpinantis radinys paplūdimyje: bangos į krantą išmetė aštriadantį gelmių monstrą. Jų dauginimosi procesas - kraupiai unikalus (Video)  ()

Kalifornijos paplūdimyje aptikta į krantą vandenyno bangų išmesta kraupios išvaizdos žuvis, aštriais it skustuvo ašmenys dantimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praėjusią savaitę pranešė „Crystal Cove“ valstybinio parko, esančio Niuporte, Kalifornijoje, darbuotojai socialiniame tinkle „Facebook“.

Juoda, grėsmingai atrodanti ir plačiai prasižiojusi būtybė gulėjo ant paplūdimui smėlio. Kaip patvirtinio parko darbuotojai, tai – Ramiojo vandenyno velniažuvė arba kitaip – kamuolžuvė, pranešė portalas CNN.

„Retai kada realybėje pamatysi velniažuvę. Kol kas nėra žinoma nei kaip, nei kodėl šis gyvūnas buvo išmestas į krantą“, – teigė parko darbuotojai.

 

Ramiojo vandenyno kamuolžuvė yra viena iš daugiau nei 200 rūšių velniažuvių visame pasaulyje. Įprastai jos gyvena giliose ir tamsiose vandenyno vietose.

Šios būtybės dantys yra labai aštrūs, tarsi ašmenys, o itin plačiai prasiveriantys nasrai leidžia kone vienu ypu apžioti auką sulig jos pačios kūnu.

Tai, jog iš šios žuvies galvos styro tamsoje švytinčios ataugos, skirtos aukai privilioti, galima spręsti, jog į krantą išplauta kamuolžuvės patelė.

Mokslininkai pridūrė, kad patelės užauga iki maždaug 60 cm ilgio, tuo tarpu patinai – vos 2-3 cm ilgio. Pasirodo, vienintelė patinėlio gyvenimo užduotis – padėti daugintis patelei.

 

O šių žuvų dauginimosi procesas – kraupiai unikalus: patinėliai įsikimba dantimis į patelės kūną ir tampa tarsi „seksualiniais parazitais“, kurie per laiką sunyksta ir iš jų lieka tik organas, skirtas ikrų apvaisinimui.

Žuvį mokslininkai pasiėmė atlikti išsamesnius mokslinius tyrimus.

„Galimybė pamatyti tokią keistą ir stulbinančios išvaizdos žuvį yra puikus įrodymas, kokia gyvybės įvairovė slypi vandenyno gelmėse. Ir šis atvejis parodo, kiek daug mūsų nuostabiame vandenyne yra mokslui dar nežinomų dalykų“, – teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(63)
(6)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: