Leonardo da Vinči išradimai, kurie įvertinti tik po išradėjo mirties - praėjus beveik 500 metų, dauguma jų tapo mūsų kasdienybės dalimi (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2021-05-25 17:30
O man tai atrodo kad visgi kadangi da Vinčis pirmiausia buvo dailininkas ir sugebėjo detaliai nupiešti savo išradimus tik todėl jis ir atsimenamas. O ar sraigtasparnis buvo toks genialus išradimas irgi klausimas. Teko matyti televizijos laidą kur buvo bandoma atkurti tą da Vičio sraigtasparnį, aišku jis net nepajudėjo iš vietos žmonių sukamas. Tada laidos kūrėjai pritaisė sraigtasparniui variklį, bet ir tai nepadėjo.O realus žmogaus jėga varomas sraigtasparnis toli gražu neskraido, o tik buvo pajudintas nuo žemės salėje kad pademonstruoti kad žmogus gali sukurti pakankamą trauką pakilti. Jis visai nepanašus į tai ką da Vinčis siūlė. Tiesiog žmonija turi pasiekti atitinkamą išsivystymo lygį ir tada tokie išradimai pradeda realiai veikti.
conjurer 2021-05-25 17:35
Tiesiog noriu papildyti su video. https://www.youtube.com/watch?v=emK-qIbuJ-k Taip jis skiriasi nuo renesenaso dizainų ir visiškai nepraktiškas.