Namą nusipirkusi pora to tikrai nesitikėjo – po namu rado didžiulį į Marso lavos vamzdžius panašų požeminį urvą: jis kur kas didesnis nei atrodo iš išorės (Video)  ()

Oregono valstijoje (JAV), Bendo mieste sutuoktinių pora surado įspūdingą urvą, slypintį po jų namu. Tai didžiulis lavos vamzdis, pakankamai didelis, kad jame žmogus galėtų atsistoti pilnu ūgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša vietos naujienų kanalas KTVZ, Suzanne ir Jamesas Brierley savo namą nusipirko prieš ketverius metus, tačiau žinojo tik apie nedidelį urvą, kurį paminėjo jiems namą pardavęs nekilnojamojo turto brokeris.

Patekti į urvą galima pro nedidelį plyšį kalvos šone, tačiau žengę gilyn nustebtumėte – urvas yra kur kas didesnis nei atrodo iš išorės.

Kai kuriose vietose jis net pakankamai aukštas – namo savininkai jame gali stovėti pilnu ūgiu.

Lavos vamzdžiai

 

Kaip rodo jų pavadinimas, lavos vamzdžiai arba kitaip piroduktai, yra natūralios formacijos kanalai, susidarantys po tekančios lavos srautu. Jie susidaro, kai lavos srauto paviršius atvėsta ir sukietėja, tačiau po juo tebeteka skysta lava. Kartais visa skysta lava išteka ir lieka savotiškas urvas.

Tokie lavos vamzdžiai mus ypač domina, nes jie galėtų žmones apsaugoti nuo meteoritų lietaus ir radiacijos Mėnulio ir Marso paviršiuje.

Ypač Raudonosios planetos paviršiuje mokslininkai nekantrauja ištirti, jų manymu, didžiulius požeminius lavos vamzdžių tinklus. Kai kurie jų gali būti pakankamai dideli, kad tilptų ištisos žemiečių bazės.

 

Tuo tarpu Žemėje, anot vietos ekspertų, didžiulis urvas, esantis po Suzannos ir Jameso Brierley nuosavybe, ir daugelis kitų panašių urvų šioje srityje dar nėra iki galo ištirti.

Pora dabar nori parduoti savo namą – ir, atsižvelgiant į šį žavingą atradimą, jiems neturėtų kilti problemų gauti gerų pasiūlymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()