Pagaliau pavyko prisivilioti Eloną Muską - „SpaceX“ kuriasi Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Justas116 2021-06-07 09:40
Iš asmeninės patirties teko ne kartą susidurti su situacijom kai projektavimo darbai stabdėsi, darbų paskirstymas blaškėsi, nes vadovybė, kuri nesigaudo inžinerinėse sistemose, sugalvoja užkraut planus kurių realiais terminais nepasieksi. Viskas dėl to, nes vadovybė prižada savo finansiniams partneriams technologinių perversmų kurie remiasi daugiau fucking magija nei realiu mokslu. Lygiai tas pats, ką Muskas ir daro. Tik ant viršaus jis dar nori, kad ji media matytų kaip mūsų laikų technokratinį mesiją.
kukulis4 2021-06-07 09:57
That's my bread and butter, taip sakant. Jeigu tik bent pas dali tu vadinamu inzinieriu butu suvokimas, jog atlyginima jie gauna ne uz procesa, bet uz rezultata, ir kad kito menesio atlyginimo gavimo/negavimo klausimas tiesiogiai priklauso nuo to, ar tu deliverinsi si menesi ar ne. Didzioji dauguma inzinerijos isivaizduoja save kaip vaikstancius laboratorijose su balatais chalatais, turincius neribotus biudzetus ir neribotus timeline'us, bei deliverinancius tada, kada jiems pasirodys patogu. Verslas veikia ne taip.
conjurer 2021-06-07 14:06
Verslas duoda bugovą projektą, ir po to nuolatinį jo taisymą įformina kaip palaikymą, ir už tai ima mokestį.
kukulis4 2021-06-07 14:32
Bemaz visas technologinis progresas yra paremtas tuo, kad klientas nori daug ir uz pigiai, o verslas bando ta nora, bent jau is dalies, patenkint. Butent del to mes dabar vaikstom su centimetro storio laptopais, ir su telefonais, kurie pajegumu lenkia pries keleta metu buvusius high-end desktopus. Ar jus isivaizduojat, kaip viena grazia diena visas verslas graziai suseda prie stalo, ir sutaria, kad nuo dabar deliverins tik visiskai isbaigtus produktus ir tarpusavy nekonkuruos, kas pigiau, greiciau geriau ir daugiau megapuxeliu sukis i telefono kamera? As tai nelabai...
conjurer 2021-06-07 16:16
Būtent tokios technologijos ir eina pilnai išbaigtos, nors bugai po išleidimo nėra praeities dalykas. Kalbant bendriau apie inžinerija, visi tiltai irgi turi būti 100% pabaigti, o ne demo versijos, kai duodama kitiems jais naudotis. Ta įdėja kad 9 mamos gali pagimdyti 1 vaiką per mėnesį pagrinde veikia softo kompanijose, kur po to dar 8 mėnesius, po pridavimo, galima pabaiginėti projektą. Kartais ir ilgiau.
Justas116 2021-06-07 17:26
Nah, verslininkai visad bando išgrežt didžiausią pelną iš mažiausių pokyčių. Kaip su kaitrine lempute, verslininkai gražiai susėdo prie vieno stalo ir nusprendė sudaryti sindikatą ir kartu dirbtinai sumažinti lemputės gyvavimą, kad daugiau lempučių parduotų. Arba tas kartas kai bandė užlenkt mokslo tyrimus, kurie rodė akivaizdžią švino junginių žalą žmogaus organizmui. Arba tas kartas kai bandė užlenkt tyrimus, kurie akivaizdžiai rodė, kad cukrus, o ne riebalai yra didysis viršsvorio sukelėjas. Arba tas kartas kai iki šiolei bando užlenkt klimato kaitos tyrimus, kuriuos patys finansavo... Aibė atveju kai korporacinė politika ir konkuravimas dėl pelno yra taikomas tiek žmogaus sveikatos, tiek pačių produktų, tiek aplinkos kaina ir jokia laisvoji rinka to nepataiso. Tik vyriausybei įsikišus, pradėjo gaudyt visus "inovatyvius" verslininkus kurie teršė vietinius telkinius ar išnaudojo darbuotojus. Realiai tik dėl masyvaus vyriausybės finansavimo ir subsidijų Tesla iš vis gavo šansą plėstis. Kaip ir SpaceX.
immortallt 2021-06-07 17:31
Tai sakai pasaulyje yra ribotas skaičius žmonių, kurie gali daryti bet kokį progresą ir tie žmonės visi sutaria siekti bendrai didžiausios naudos, ne kiekvienas sau didžiausios naudos siekti? Net OPEC, kuris yra valstybių lygiu kartelinis susitarimas normaliai neveikia, ir jei susitaria mažinti gavybą, dalis iš kartelio narių ją didina. O tu sakai, kad va karteliuose visi sėdi ir niekas sau naudos asmeninės nesiekia didesnės.
kukulis4 2021-06-07 20:10
Isbaigtos tau jos atrodo del to, kad nezinai gamybos proceso, nesuvoki arba nezinai viso spektro scenariju per kuriuos produktas testuojamas. Paimtum bet koki siu metu telefona ir paprasytum QA, kuris ta telefona testavo, kad parodytu problemu, manau pats suvoki, kiek jis tau galetu prirodyt. Tiek software'iniu, tiek hardware'iniu Produktas, paprastai, yra truputi maziau kokybiskas, negu to noretu galutiniai vartotojai, bet pakankamai kokybiskas, kad didzioji dauguma trukumu nepastebetu.
kukulis4 2021-06-07 20:13
Tame yra dalis tiesos. Bet budamas samdomu darbuotoju tu arba primi tokias zaidimo taisykles ir gamini tai, uz ka tau moka pinigus, ir tuo budu kokiu taves praso. Arba eini kurt savo kompanijos, samdai bendramincius, gamini kosherini produkta kosheriniu metodu ir parduodi uz kosherine kaina. Jeigu po menesio subankrutuoji, vadinasi kazka darai ne taip.
conjurer 2021-06-07 20:46
Kalbant apie telefonus, jiems galioja tai ką sakiau - aborto liekanos vadinamos softu, prie kurių po to lipdomos kitos kūno dalys. Pamenu tik 5 android versija gavo mygtuką lempai įjungti. Kas liečia komponentų gamintojus, tas pasitaiko rečiau, ir dauguma problemų būna bugai o ne neišbaigtumas. Jei tu dirbi su agile, nereiškia kad visose srityse tai gera praktika. Realiai tik tose, kurias galima greitai pakeisti, arba apleisti, pvz reikia greitai funkcijos kurią turi konkurentai, bet jei tai funkcija nepasiteisins, nebus gaila jos išmesti. Tarkim bankuose yra naudojamos abi strategijos - suplanuoti projektai, kai tai lies banko infrastruktūra, ir agile abortai, kai reikia kažko greitai, bet neturinčio poveikio rimtoms sistemoms. Aišku dėl to kad daugumos poreikis dabar yra agile abortams, nesiginčysiu, tokia rinka. O po to visi verkia dėl paskendusių serverinių, ransomeware užrėstų ligoninių, ar lėto puslapių veikimo piko metu. Aš būčiau linkęs tokiu atveju kaltinti užsakovą, o ne programuotojus. Įdomu kas nors gavo baudą dėl tos užpiltos serverinės? Ar agile principu per 3 mėnesius buvo išmpumpuotas vanduo?
kukulis4 2021-06-07 21:14
Del serverines nezinau. Nesidomejau. O kalbant apie agile, esme yra fast & incremental delivery. Pagamini kazka, kas kuria pridetine verte tavo sprendimui - tada testuoji, matuoji, jei reikia fixini, jei reikia refactorini, jei reikia uzmirsti kad toks buvo. Svarbiausia - neprasi*ist metus laiko fine-tuninant UX'a, pries suzinant, kad stakeholderiai 'biski' ne to norejo, tik ju niekas nesuprato. Mes pvz su agile dirbam nuo 2008tu metu, ir manau, kad esam neblogai perprate metodologija, bei zinom kas veikia, o kas nelabai. Paprastai, kai deliverinam softa pirmose iteracijose, tai jo veikimo principas panasus kliuciu ruoza, kuri turi pereit end-useris, kad pasiekt norima rezultata, ir dazniausiai padengta turim tik main flow scenariju, ir tai su islygom. Bet turim labai greitai. Ir jei su tokiu rezultatu negalim eit i PROD'a, tai bent jau galim naudot kaip labai gera lakmuso popieriuka, tam kad prasivaliduot ar negrybaujam su analize.
HardAxe 2021-06-07 22:37
Agile padeda išvengti nesusikalbėjimo su klientu. Deje nepadeda nuo nenumatytų projektavimo aklaviečių...
kukulis4 2021-06-07 23:14
Bet tai cia ir yra visako grazumas. Kiekvienoje iteracijoje pridedi funkcionalumo, tuo paciu didini bendra sprendimo complexity. Protingas architektas mato realias ir potencialias problemas, ir kiekvienoje iteracijoje numato tam tikrus improvementus, kas atitolina big refactoring'a. Big refactoring'as, mano nuomone, long-run'e, yra neisvengiamas. Nes zmones tiesiog nezino, ko jie nezino. Gryztant prie managemento, managementas ta big refactoring'a visada atidelios tol, kol gales. O kai jau negales - padarys, o marketing'as pranes, kad mes perdarem viska is naujo. Si karta tikrai gerai.