Kas atsitiktų, jei staiga mirtų Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas - kam atitektų branduolinės valstybės „sostas“? Kandidatai vienas už kitą įdomesni (Video)  (7)

Šiaurės Korėjai vadovavo trys vienas po kito einančios Kim šeimos kartos ir beveik neabejotina, kad šios tendencijos tęsimas išlieka ateities planu. Bet kokie yra kiti scenarijai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno sveikata labai domina Korėjos pusiasalio politinių ir saugumo pokyčių analitikus ir pasaulio žiniasklaidą.

Nors dauguma tokių žinučių yra paprasta bulvarinė žurnalistika, bet kokios žinios apie aukščiausio lyderio sveikatą sulaukia tokio didelio susidomėjimo, nes Kim Jong Unas yra šalies, ginkluotos branduoliniais ginklais, vadovas, kur bet koks nestabilumas gali sukelti didelių saugumo iššūkių.

Tai taip pat natūraliai sukelia spėliones, kas gali nutikti, jei Kim Jong Unas staiga mirtų. Bet kokią autoritetingą prognozę apie tai, kas gali įvykti pagal tokį scenarijų, sunku padaryti atsižvelgiant į didelį informacijos trūkumą. Vis dėlto, egzistuoja tam tikras santykinis tikrumas, kuris bent jau gali padėti parengti problemos analizę.

Visų pirma, tai yra dinastinis Šiaurės Korėjos vadovybės pobūdis. Šiaurės Korėjai dabar vadovauja trečiasis vienas po kito einančios Kimų šeimos dinastijos atstovas, ir beveik neabejotina, kad šios tendencijos tęsimas išlieka ateities planu. Beveik esame tikri, kad šalies vairą po dabartinio vadovo mirties, sieks perimti kitas Kim dinastijos narys.

 

Tačiau yra nedaug kandidatų, iš kurių gali rinktis Korėjos vadovybė. Nuo patekimo į valdžią 2011 m. Kim Jong Unas jau pakeitė savo šeimos valdžios rangus, 2013 m. pasiuntęs myriop dėdę Jang Song Thaek ir 2017 m. nurodydamas nužudyti savo netikrą brolį Kim Jong Namą.

Kim Jong Unas turi vyresnį brolį Kim Jong Čulą, nors vargu ar jis bus kandidatas į paveldėjimą: Unas perėmė iš brolio teisę į paveldėjimą tėvo Kim Jong Ilo nurodymu, nes kaip teigiama, Kim Jong Čulas niekada neparodė polinkio į lyderystę ir neparodė savybių, kurių galima tikėtis iš Šiaurės Korėjos lyderio.

 

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(22)
(3)
(19)

Komentarai (7)