Liūdna mokslininkų žinia vyrams: su amžiumi penis trumpėja, bet gydytojas paaiškina, kaip to išvengti  ()

Panašu, kad tai geros naujienos tik tiems, kurie jaučiasi nepatogiai dėl savo didelės varpos: senstant ji susitraukia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sensant visi žmogaus organai išgyvena pokyčius. Štai, pvz, ausys visą gyvenimą auga, tad senatvėje jos atrodo didesnės nei buvo jaunystėje. O kalbant apie penį ir sėklides, viskas vyksta priešingai – šie organai linkę ne didėti, o mažėti.

„Jei trisdešimtmetį perkopusio vyro penis erekcijos metu yra kokių 15 cm ilgio, kai vyras įkopia į 7-ą arba 8-ą dešimtį, jo penis gali būti sutrumpėjęs iki 13 cm“, – nurodė 2018-aisiai portalo „Vice“ kalbintas urologas Irwinas Goldsteinas.

Kartais gali tik atrodyti, kad penis yra sumažėjęs. Taip yra dėl papildomo svorio, kurio su metais vyrai neretai užsiaugina. Dar penio forma gali pasikeisti ir dėl Peyronie ligos (fibroblastinės varpos induracijos). Tokiu atveju erekcijos būsenoje penis yra sulinkęs.

Peyronie ligą sukelia per laiką penio viduje susiformuojantis fibrozinis audinys (randėjimas). Manoma, kad ši būklė ištinka 0,5–13 proc. amerikiečių vyrų, tačiau daugelis to netgi nežino, teigia Weillo medicinos koledžo prie Cornellio universiteto (JAV) Urologijos skyriaus specialistai.

 

Be to, senstant testosterono gamyba taip pat sulėtėja, o tai gali turėti įtakos jūsų sėklidžių ir varpos dydžiui bei funkcijai. Su amžiumi susijusios ligos, tokios kaip arterosklerozė (užsikimšusios kraujagyslės), taip pat gali sumažinti varpos kraujotaką, todėl ji taip pat atrodys mažesnė.

Vis dėlto, gydytojas Edwardas Zimmermanas socialiniame tinkle  „TikTok“ teigia žinantis būdą, kaip užkirsti kelią penio mažėjimui.

„Su metais varpa traukiasi, lygiai kaip glemba veidas arba kaklas, – sako E. Zimmermanas. – Vadinasi, sumažės organo apimtis, be to, sumažės ir ilgis, jeigu retai jį naudosite. Tai iš tiesų yra „naudok arba prarask“ tipo pasirinkimas.“

 

Taigi, norint sustabdyti penio traukimąsi reikia reguliariai juo darbuotis. Be to, kaip rodo tyrimai, reguliarus seksualinis gyvenimas gali sumažinti prostatos vėžio išsivystymo riziką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()