Arnoldas Švarcenegeris siunčia žinutę dvejojantiems dėl COVID vakcinos: „Eik su manimi, jei nori gyventi“ (Video)  (21)

Arnoldas Švarcenegeris – raumenų kalnas, kino žvaigždė ir buvęs Kalifornijos gubernatorius davė patarimą žmonėms, dvejojantiems pasiskiepyti vakcina nuo COVID-19.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arnoldas Švarcenegeris pakomentavo temoje šalia 2021 m. sausį paskelbto vaizdo įrašo. Jame matyti, kad aktorius atvyksta pasiskiepyti ir ištaria garsiąją filmo „Terminatorius 2“ eilutę: „Eik su manimi, jei nori gyventi“.

Vaizdo įrašo komentarų skiltyje jis pridūrė: „Aš visada sakau, kad turėtumėte žinoti savo stipriąsias puses ir įsiklausyti į ekspertų nuomonę. Jei norite sužinoti apie bicepsų auginimą, klausykite manęs, nes aš visą gyvenimą mokiausi, kaip pasiekti tobulą viršūnę, ir mane vadino geriausiu visų laikų kultūristu. Mes visi dirbame skirtingose sferose.

Vyriausiasis JAV epidemiologas Anthony Fauci, visi virusologai, epidemiologai ir gydytojai visą gyvenimą studijavo ligas ir vakcinas, todėl aš jų klausau ir raginu jus daryti tą patį“.

„Apskritai manau, kad jei žmonių, kuriais pasitikite, ratas vis mažėja, tai turėtų būti įspėjamasis ženklas, kad esate pasiklydęs dezinformacijos lauke. Kai kurie žmonės sako, kad klausytis ekspertų yra silpnumo ženklas. Tai netiesa. Reikia jėgų pripažinti, kad ne viską žinai. Jūs kaip tik parodote savo silpnumą nesiklausydami ekspertų patarimų ir klausydamiesi tik tų šaltinių, kurie patvirtina tą, kuo norite tikėti“, – sakė jis.

 

Kitaip tariant, Arnoldas pataria pasitikėti mokslu. Jis niekada nevengė pareikšti savo nuomonės mokslo temomis. Dar 2015 metais jis atkreipė dėmesį į būtinybę susitarti dėl priemonių kovoje su klimato kaita.

Šį šimtmetį žmonija susidurs su daugybe didžiulių iššūkių, įskaitant klimato kaitą, maisto ir vandens kokybės trūkumą bei galimus ligų protrūkius, dėl kurių reikia mokslą integruoti į politikos formavimą. Kad tai pavyktų, labai svarbus visuomenės pasitikėjimas mokslu. Tačiau šie iššūkiai sutapo su didėjančiu nepasitikėjimu mokslo bendruomene ir miglota antipatija bet kurios srities ekspertams.

 

Nepasitikėjimo mokslu sėklas pasėjo vis auganti „anti-mokslo imperija“, turinti galios žiniasklaidoje, politikoje, ir kitose galingose institucijose. Kai kurios ataskaitos parodė, kad vykstanti pandemija gali pakenkti visuomenės pasitikėjimui mokslininkais ir vakcinomis.

Tačiau, kaip pažymi Arnoldas Švarcenegeris, jūsų „Google“ paieškos galios nėra lygiavertės viso gyvenimo konkretaus dalyko studijoms. Praėjusiais metais mokslo ekspertai nustatė naują virusą ir pagamino kelias veiksmingas vakcinas nuo jo, o ką pasiekėte jūs?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(19)
(31)

Komentarai (21)