Meškos – nepasotinami gyvūnai: ėda tai, apie ką niekada nebūtumėte pagalvoję  (5)

Visuotinai žinoma, kad meškos yra nepasotinami gyvūnai – jos šlamščia viską, pradedant nuo lašišos iki stovyklautojų atsivežtų užkandžių, kad per pavasarį ir vasarą pasirengtų žiemai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Tačiau jos taip pat turi vieną maisto šaltinį, apie kurį niekada nebūtumėte pagalvoję – drugius. Pasirodo, meška gali suėsti net iki 40 000 drugių per dieną.

Reporterė Marissa Fessenden aiškina, kad viena mokslininkų grupė tyrinėjo grizlio išmatas ir išsiaiškino, kad jis per dieną sugeba sušlamšti net 40 000 drugių. Tokiais tempais meška vos per mėnesį laiko gali gauti savo trečdalį metinių energijos poreikių.

Tačiau drugių įpročiai, tokie kaip poravimosi vieta ir laikas bei kaip toli jie migruoja, iki pat minėto tyrimo mokslininkams buvo paslaptis.

Pasirodo, drugiai yra ne tik skanūs, bet ir turi daug riebalų. Vieno tyrimo metu paaiškėjo, kad iki 83 proc. drugių gali sudaryti riebalai, be to, jų energijos tankis yra didesnis nei žemės voverių, upėtakių ar kedro riešutų.

Tiesa, ne visos meškos gali kliautis šiais skaniais drugiais. Jeloustouno grizliai gyvena baltųjų strėlinukų migracijos kelio pusiaukelėje, todėl išmoko žiaumoti šiuos drugius.

 

Tačiau, jeigu drugių populiacija sumažėtų, mokslininkai jaudinasi, kad meškos prarastų svarbų maisto šaltinį. O kadangi baltieji strėlinukai daugumai ūkininkų yra kenkėjai, egzistuoja didelė tikimybė, kad jie gali būti išnaikinti.

Parengta pagal smithsoanianmag.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (5)