Salvadoras pradeda kasti bitkoinus naudodamas tikro vulkano energiją: pigu ir švaru, tačiau ne unikalu - viena Europos šalis tai daro nuo pat bitkoinų kasybos pradžios (Video)  ()

Salvadoras oficialiai pradėjo kasti bitkoinus naudodamasis tikro ugnikalnio energija. Šalis jau uždirbo 0,00599179 bitkoinus, arba apie 269 JAV dolerius, rašoma prezidento Nayib Bukele „Twitter“ paskyroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nedidelė Centrinės Amerikos tauta tapo pirmąja šalimi, birželio mėnesį paskelbusi skaitmeninę valiutą teisėta mokėjimo priemone. Dabar Salvadoras oficialiai pradėjo kasti bitkoinus naudodamasis tikro ugnikalnio energija.

„Mes vis dar esame bandymų procese, tačiau oficialiai tai yra pirmoji šalyje bitkoinų kasyba iš vulkano“, - rašė Bukele.

Pasikliauti žalia geotermine energija kasant bitkoinus yra protingas sprendimas, atsižvelgiant į tai, kad tai yra labai daug energijos reikalaujantis procesas.

Prezidento pasidalintame vaizdo įraše matyti, kaip veikia ugnikalnių varoma kasybos operacija. Tai pramoninė gamykla, pastatyta vešlios miškingos vietovės viduryje. Fone matosi Santa Ana ugnikalnis.

Pigu ir švaru

 

Birželio mėnesį Salvadoro prezidentas Nayib Bukele pažadėjo „parengti planą pasiūlyti bitkoinų kasybos įrenginius su labai pigia, 100 % švaria, 100 % atsinaujinančia energija iš mūsų vulkanų“.

Po kelių mėnesių Bukele, atrodo, įvykdė pažadą, nors šalies pajamos vis dar gana ribotos.

Tai taip pat nėra pirmoji tokio pobūdžio operacija pasaulyje.

„Tai tik geoterminė energija“, - CNBC sakė bitkoinų kasėjas Alejandro de la Torre. „Islandija tai daro nuo pat bitkoinų gavybos pradžios“.

 

Projektas Bukele administracijai pelnė daug politinių taškų, tačiau daugelis jo kritikų teigia, kad tai atitraukia dėmesį nuo daug opesnių problemų. Bukele padarė keletą didelių žingsnių, kad įtvirtintų savo politinę galią, ir jau gavo pravardę „Salvadoro diktatorius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()