Kaip astronautai maitinasi nesvarumo būsenoje? Išskirtinis maitinimosi procesas ir stebinanti patiekalų įvairovė (Video)  ()

Natūraliai kyla klausimas, kaip astronautai maitinasi ir geria nesvarumo būsenoje. Na, pats procesas tikrai skiriasi nuo to, ką esame įpratę daryti Žemėje. Tačiau patiekalų įvairovė gali ir nustebinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nustebsite sužinoję, kad astronautai Tarptautinėje kosminėje stotyje maitinasi tokiu pačiu maistu, kaip kad jūs savo namuose: picos, pudingai, špinatai, netgi buritos.

Tačiau yra keletas kriterijų, kuriuos reikia atitikti, kad maistas patektų į erdvėlaivį.

Visų pirma, maistas supakuotas labai kompaktiškai. Kitas kriterijus – galiojimo laikas. Kanados astronautas Chrisas Hadfieldas paaiškina, kad, pavyzdžiui, tortilijų pakuotė nepradaryta gali būti laikoma iki 18 mėnesių.

Maisto skonis taip pat nėra toks pat kaip Žemėje dėl mikrogravitacijos, todėl astronautai bando jį pagardinti skysta druska ir skystaisiais pipirais. Skystos arba pastos formos yra gana paplitusios, kad erdvėlaivyje neišplauktų smulkūs grūdeliai ar dalelės.

 

Gali atrodyti, kad TKS esantys įgulos nariai kankinasi verčiami valgyti tokį keistą maistą, tačiau nesijaudinkite, jie iš tikrųjų valgo sveikai ir mėgaujasi savo misijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()