Kirtis antivakseriams: didelę skiepų riziką skelbęs tyrimas atšauktas kaip klaidingas - autoriai atsiprašė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-10-14 13:01
Nepakanka duomenų to ko man reikia iš tos statistikos, be to padrikais skaičiais man sunku suvirškinti ir iš to daryti prognozes. vytaustas50 idėjo nuoruodą kaip turi atrodyti tai ko aš ieškau, bet čia tik vienas tipas duomenų. Norėčiau tam pačiam grafike rasti ir grafiškai kiek nuo koronos ir kiek nuo skiepų mirė. https://osp.stat.gov.lt/covid19-statist ... gyventojai Iš vytaustas50 įkeltos nuoruodos grafike ir iš čia https://osp.stat.gov.lt/statistiniu-rod ... 2c5bb210#/ matyti kad skiepai vidutiniškai nelabai išgelbėjo daugiau gyvybių, arba rodo tai, kad mirtys nuo koronos yra nekažką daugiau nei statistinis triukšmas.
HardAxe 2021-10-14 13:13
Labai klaidinantys skaičiai, tie 50%. Paimam 100 pupų, padalinam į du dubenėlius. Į vieną 70 - skiepyti. Į kitą 30 - neskiepyti. Tada traukiam mirusius, 20 pupų. Kadangi miršta vienodai skiepytų ir ne, tai traukiam po 10 iš kiekvieno indelio. Viso 20 pupų, (50% skiepytų ir ne). Kuriame indelyje norėtum būti? a) tame kur yra 70 pupų ir ištrauksim 10, b) tame kur 30 pupų ir ištrauksim 10? Kiek agresyvesnis pavyzdys: 100 pupų, paskiepyjom 95, neskiepyta 5. Viso numirė 10 skiepytų, 5 neskiepyti. Rezultate - skiepyti miršta du kartus dažniau nei neskiepyti. Kuriame indelyje norėtum būti? a) 95 skiepyti, iš kurių mirs 10? b) 5 neskiepyti, miršta visi?
bahuriux 2021-10-14 13:31
Visiškai teisingi samprotavimai. Tik Lietuvoje pilnai paskiepyta dviem dozėm 58,7% https://koronastop.lrv.lt/lt/vakcina na dar tai neviskas, po antro skiepo palei statistika skaičiuojama, kad pilnai paskiepytas skaitosi žmogus po antro skiepo ir po dviejų savaičių.
vytautas50 2021-10-14 14:06
Niemand 2021-10-14 15:08
Mirčių nuo skiepų Lietuvoje nebuvo. (https://www.lrt.lt/en/news-in-english/1 ... ree-months) Kanadoje 56 mln. paskiepytų buvo 6 mirtys, visos dėl kraujo krešumo problemų (kai dar nebuvo žinoma apie šį pašalinį poveikį arba mirusieji nežinojo, kad serga tam tikrom kraujo ligom). (https://health-infobase.canada.ca/covid ... ne-safety/)
kestutisz 2021-10-14 15:10
Jei klausimas būtų "statomas" taip - niekam ir nekiltų jokių problemų. Pagrindinė problema - kad rinktis ("norėti") tai neleidžiama, liepiama būtinai paklusti, įvelkant į "laisvo pasirinkimo" kiaurą rūbą. Nors tai jau niekaip neįtakoja toks "šviesiosios" pusės. Kaip jau kažkurioj diskusijoj buvo - o gal žmogus mirti nori (gi ir šalis tokia), bet žudytis pats nelinkęs (na ten prie dangaus vartų vien gp neužtenka)? Na pasilinksmins/apsišopins po dvejų metų nesąmonių/depresijų - gal ir persigalvos.
Micėacė 2021-10-14 16:15
Jei rizika susirgti širdies uždegimu būtų vienam iš tūkstančio, tokia „vakcina“ jokia valstybė ir nepradėtų skiepyti. Bet nesvarbu, nes apie Covid „skiepus“ reikia rašyt kabutėse: skiepyti žmonės serga ir miršta lygiai kaip neskiepyti, skiepai nepadeda, gal skiepytiems tik placebo efektas kiek suveikia tai jiems lengviau persirgti ar smagiau prieš mirtį.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-10-14 20:08
Šiaip gerą statistiką sudaryti, tai reikia nemažai duomenų apdoroti. Na paimkim tokį pavyzdį: Tarkim vid. gyvenimo trukmė yra 70 metų. Dabar prieš 70 metų paimkim, kad gimstamumas buvo 3 kartus didesnis, negu prieš 69 ar 71 metus, ar visus tuos metus prieš ir po. Vadinasi šiais metais mirs daugiau žmonių negu, kad mirė prieš ir po, nes tiesiog atitinkamai ir gimė daugiau prieš tuos 70 metų. Dar reikėtų įvertinti ir visokias nelaimes, kurio galėtų padidinti žmonių mirtingumą po tam tikro laikotarpio. Na pvz. Černobylio avarija. Gali būti ir taip, kad žmonių mirtingumas padidėjo dabar, nes prieš tuos 35 metus įvykusi avarija pradėjo rodyti kitas jos pasekmes - žmonės suserga vėžiu. Tai iš principo yra gana svarbu atsižvelgti į bendrą mirtingumą - kiek žmonių miršta dėl kitų priežasčių. Ir tą lyginti reikėtų su ankstesniais metais, kad turėtume prognozę kiek vidutiniškai žmonių šiemet turėtų mirti jeigu nebūtų Covid. T.y. noriu pasakyti, kad tarkim nuo covid numirė 30 žmonių, bet gal 10 iš jų ir taip būtų mirę. Tai kas dabar yra daroma, tai lyginama su gretutinėmis ligomis, t.y. mirė nuo covid, bet tuo pačiu turėjo ir gretutinių ligų. Bet vėl gi lieka neaišku ar covid tik paankstino mirtį ar ją atnešė. Taip, covid tikrai prisideda prie mirštamumo, skiepai prie gyvybių išgelbėjimo. Bet kiek daug mes dar to turbūt nežinom, nes tie keli numesti skaičiai tėra tik primityvus palyginimas. Čia kažkas minėjo apie padidėjusį susirgimų skaičių lyginant su ankstesniais metais, nors teoriškai jis turėjo mažėti, nes ale jau daugiau žmonių paskiepytų. Ir iš to darė išvadą, kad spiekai neveikia. Tai tas irgi nėra tikslinga, nes virusas mutavo ir plinta sparčiau. Veikiausiai be skiepų tie skaičiai būtų dar didesni. Dar nereiktų atmesti ir to socialinio gyvenimo ypatumų - žmonės tiesiog pavargo nuo tos covid temos ir pradėjo elgtis atmestiniau: dažniau susitikinėti su draugais, rečiau dėvėti kaukę ar dezinfekuotis rankas. Aš kiek dirbu su klientais, apsipirkinėju specifinėse parduotuvėse, tai visi kaip susitarę - be kaukių. Kiek pamenu pernai požiūris buvo atsakingesnis, nors situacija blogesnė šiemet. Atrodytų kaip tik turėtų labiau susiimti, bet yra priešingai. Tai kas tą lemiamą vaidmenį suvaidino? Pasiskiepijau ir bbd ar pavargau nuo visko ir bbd?
vytautas50 2021-10-14 20:52
kukulis4 2021-10-14 21:26
Ble kaip viskas paprasta. Truksta lovu - uzsakai is ikea (jie kelis simtus tikrai turi sandely) ir problema isspresta, ane? Nebandei pagalvot siek tiek toliau - kad gal nelabai yra kam tu lovu, ir juose gulinciu priziuret? Apie uzdarinejamas ligonines regionuose (ir aplamai apie socialines paslaugas) - cia yra geriausia, kas yra daroma. Reikia ne tai kad test, bet akseleruot sita procesa.
bmk1245 2021-10-14 21:31
vytautas50 2021-10-14 21:56
kestutisz 2021-10-14 22:17
Dėl lovų dar galima ginčytis, bet regioninių ligoninių uždaryti negalima jokiu būdu, ypač šalyje kur turbūt ir "normaliais" laikais dažniausiai mirštama nuo širdies/kraujagyslių problemų, kur po 3 valandų vežimo jau skubėti niekur ir nebeverta. Taip, kiekvienam kaime nepastatysi, bet iš miestų ten 10+ 20+k žmonių žmonės iš principo negali mirti tik dėl to, kad na sorry, nespėjom pravežti turistiniu maršrutu. Kai bus teleportai - ok, bet iki to nieko geresnio nebuo išrasta už tuos pačius sovietinius felčerius
vytautas50 2021-10-14 22:39
mindaugas.vaitiekūnas 2021-10-14 22:52
Gal kas gulėjot ligoninėje dėl Covid ar kieno artimieji gulėjo ligoninėj ir galit papasakoti kokias ten procedūras daktarai taiko? Aš kiek bendravęs su viena sesute, tai sakė Remdesiviru gydo. Detalių neklausinėjau. Bet jei gydymo procedūra standartinė, tai gal ne raketų mokslas čia vaistų suleist ar deguonies kaukę uždėt? Chrirugija tai taip aš suprantu - aukštesnis pilotažas. O ar Covid atveju reikia čia aukšto pilotažo specialistų? Tai gal sakau ne lovoje ir ne personale esmė, o tiesiog neveiksnume?
VirtualGadget 2021-10-15 00:27
Medikų darbe reikia išmanyti chemiją. Chemija daugeliui yra raketų mokslas Tikriausiai standartinių procedūrų atlikimui galima pasamdyti papildomus padėjėjus ir taip pagerinti padėtį. Chirurgas gal atrodo aukštesnis pilotažas nes labiau suprantamesnis ir matomas. Bet pasigilinus į cheminius procesus, kad ir žemės ūkyje kada reikia žinoti dirvos cheminę ar biologinę sudėtį tai ne taip jau viskas paprasta. Medicinoj iš pradžių turbūt kiekvienam žmogui irgi turėtų būti daromi tyrimai. Svoris ūgis ir kiti parametrai yra ne ką mažiau svarbūs. Pagal atitinkamus tyrimo rezultatus reiktų paskaičiuoti kiek deguonies kiek kažkokio vaisto skirti. Tie kas turi kokių lėtinių ligų turbūt reikia žinoti kaip ir kokie cheminiai elementai reaguoja, kad įvedus į organizmą neįvyktų netinkama reakcija. Pavyzdžiui nemaža dalis nuskausminimui skirtų preparatų skystina kraują. Jeigu žmogui jau skirtas toks preparatas, o kitas preparatas papildomai dar skystins reikia kažkaip tokią dilemą išspręsti arba skiriant papildomai kažką kad tirštintų kraują arba mažinant kažkurio vaisto kiekį. Skirtingiems susirgimams gydyti medikai yra išskirstyti pagal specialybes. Vieni gydo akių susirgimus kiti klausos treti dantis ir taip toliau. Visa tai yra dėl milžiniškos ir sudėtingos informacijos kiekių. Kažkaip taip manau turėtų būti. Papildomos rankos ar technologijos žinoma gali ir padeda padidinti efektyvumą ir gydomų žmonių skaičius. Užimtumo tarnyboj yra skelbimų siūlančių padėjėjų vietas gydymo įstaigose.
kukulis4 2021-10-15 08:11
Visu pirma, tai susideliok mintis, ir bandyk but bent minimaliai nuoseklus. Nes vienam poste rasai, kad gydytojai - xujnia, niekam nereikia, kitam - kad valstybe privalo pasirupinti, kad prie kiekvieno uzkampio stovetu po ligonine. Nuoseklumo, Vytai! Dabar apie valstybes uztikrinamas paslaugas, tame tarpe, ir medicinines - taip valstybe turi uztikrint paslaugu prieinamuma. Taciau tuo paciu, ir efektyvuma. Paimk kaimo med puknta ir regiono centro poliklinika - kruvis, kuri gauna kad ir tas pats seimos gydytojas skiriasi n kartu, tuo tarpu atlyginima reikia sumoket labai panasu. Be to, ta med pukta vistiek reikia aprupint minimalia (bent jau) diagnostikos ir skubios med pagalbos iranga. Visiskai neefektyvu. Teisinga strategija - perkelinet socialines paslaugas i regionu centrus, ir tai daryt sistemiskai. Tokiu atveju, kaimo gyventojai pamazu patys sumigruos gyvent arciau regionu centru ar net i didmiescius. Bus win-win - ir gyventoju aptarnavimas centralizuotai kainuos pigiau, ir patys gyventojai tures prieeiga ne tik prie kokybiskesniu paslaugu, bet ir prie platesnes darbo rinkos. Regionus reikia palikt tiem, kas ten sugeba gyven - stambiems zu verslams, pramonei, bei turtingiems zmonems, kurie nori ir gali gyvent regione.
kukulis4 2021-10-15 08:16
Kol neprasideda komplikacijos, turbut nieko sudetingo ir nera. Va sirgau kazkada gripu - instrukcijos paprastos - lovos rezimas, daug skysciu, antivirusiniai vaistai, matuot temperatura, jei kyla virs 39.5 - paracetamolis. Atsiranda bet kokiu nauju simptomu - 112. Viskas. Sudetinga tada, kai prasideda komplikacijos ir kaukes uzdejimas nepadeda
Bruonius 2021-10-15 08:50
Visa kas liečia Covida yra melas nuo pirmo iki paskutinio žodžio. Yra kurie tai supranta, yra kurie ne. Kuriem bus geriau finale neaišku. Gali būti, kad suvokiantys kas iš tikro vyksta pavydės nesusipratėliam.
kestutisz 2021-10-15 09:28
Nesutikčiau, viskas tikrai nėra melas. Yra liga, užkrečiama, negi mirštama. Bet... tai yra ir nuostabi dūmų uždanga. Va kol visi žiūrėjo į viena ranka rodomus skaičius ir klausėsi kaip keikėsi jog npavyksta išskiepyti - kita pasirašė kokio juokingo stadiono statybas už visai nejuokingą kainą. Ir t.t.