Elonas Muskas: „Privalome nusigauti į Marsą dėl branduolinio armagedono grėsmės Žemėje. Jei per ilgai lauksime – galiausiai visi žūsime“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2021-11-24 14:28
Tai kad čia kolonizavimą piešia 10-20 metų bėgyje yra rinkodara, užhypeinimas žmonių, investuotojų ir t.t., aišku kad to nebus. Pumper, savo darbe priemonę paramos paleidome, jau prieš 2 mėnesius viską įvertinau (per savaitę), kol susiderinu kiekvieną dokumentą su n šalių, tai vis dar neturiu sutarčių Tai omeny kad nespėjama laiku - man tai kažkaip neatrodo didelė bėda, tokia gyvenimo realybė. Nebaigia laiku nei namų remonto, nei prekybos tinklų statyti, kur jau būna didelės baudos skiriamos.
Benediktas 2021-11-24 14:38
Būtent aš ir netikiu, kad ir per 50 metų žmonės Marse gyvens, bet kad technologiškai pradeda nuo raketos, tai įdomu, ypač, jei pavyks jiems ją sugrąžinti. Niekas netrukdo niekam lygiagrečiai galvoti apie technologijas, kurios nesusieję su pačia raketa. Nes atrodo, kad kai kurie žmonės yra įsižeidę ir nesidomės Musko projektu viešai, nes taip greitai neįmanoma ir Muskas mus apgavo Bet yra technologinė pusė ir progresas, kuri nepriklauso nuo to ar Muskas gerai planuoja ar blogai. Ir nepriklauso nuo Musko asmenybės, kuri gali kažkam nepatikti, nes visiems niekada nepatiksi.
conjurer 2021-11-24 16:45
Marso misijas stabdo ne technologijos, o finansavimas. Už afganistano karo išlaidas amerikonai galėjo paleisti apie 1000 curiosity tipo misijų, o dabar turim tik dvi. Ir panašu kad muskas pats turi pinigų suorganizuoti 2,5 milijardus kainuojančia misiją, po paskutinio akcijų pardavimo.
HardAxe 2021-11-24 17:29
Muskasp padarė daug įstabių dalykų. Ir, turbūt, nei vieno - per pažadėtą deadline. Dalis jo planų apie marsą skamba kaip senuko kliedesiai (ta dalis, kur mum reikia kolonijos išsaugoti žmoniją, bet mes vos nuskraidinam roverį). Dream big yra gerai, bet aš labiau norėčiau iki senatvės pamatyti į marsą nuskrendančią mokslininkų delegaciją, negu vis nukeliamus planus kolonizuoti marsą per ateinančius 500 metų. Galu gale man elementarios kirmėlės ar bakterijos atradimas marse padarytų didesnį proveržį, negu mini kolonijos įkūrimas. Niekas netrukdo (pinigai) nusiųsti į marsą kalną konteinerių, kelis žmones ir apsimesti, kad jie ten gyvena. O bakterijos atradimas - būtų įrodymas, kad žemė niekuo neypatinga planeta gyvybei. Realiai toks atradimas išklibintų kertinį bet kurios religijos akmenį.
Benediktas 2021-11-24 17:32
Tai kame problema, jei Muskas naudoja savo ir investuotojų lėšas? NASA ir CNSA planų neatidėlioja?
Benediktas 2021-11-24 17:34
O tai kas trukdo numetus konteinerius dar paimt ir grunto mėginius dėl bakterijų?
conjurer 2021-11-24 18:36
Priklauso. Kenedžio laikais spėjo "go to the moon in this decade". Dabar taip, dėl mažo finansavimo projektai užsitęsia, bet projektai yra sukurti ir vykdomi. Apie musko planus užkolonizuoti marsą žino daugiau žmonių, nei apie nasa planus, nors musko planai net nepradėti vykdyti, tik sukurti keli trumpi video apie juos. Taip galimybė kažką gabenti į kosmosą savaime yra nemažas pasiekimas, bet jo dabartinis realus planas yra priduoti starship taip, kad po kelių metų nasa galėtų jį užsakyti misijai į mėnulį. Todėl manau į spaceX reikia žiūrėti tik kaip verslą, kuris sukuria infrastruktūra. Finansai realioms misijoms bus iš NASA, ar kitų valstybinių agentūrų, kurios nėra pelno siekiančios. Na o tuos jo pranešimus apie marso kolonizavimą, tiesiog reikia laikyti jo verslų reklama, nes po to daug žmonių jausis geriau važinėdami su mašina, kuri susijusi su potencialiu žmonijos progresu.
Benediktas 2021-11-24 19:54
Nu ok gaus pinigu is NASA, nu ok reklama. Manai, net nebandys skristi į Marsą, jei bus pinigų. Sakys vėliau, kad apsigalvojo?
conjurer 2021-11-24 20:30
Jei ką, aš esu visų pasižadėjąs atsiprašyti visiems šiame forume, jei pagaliau kažkas bus nusiųstą musko į marsą. Ir tiek kai kurie forumo nariai, tiek aš pats laukiu tokios galimybės.
immortallt 2021-11-24 20:45
Conjurer, tu pradedi suprasti, kaip veikia pasaulis. Tai kad Musk'o svajonė ar siekis yra nuvykti į Marsą, tai nereiškia, kad jis planuoja "susikrauti daiktus į bagažinę ir pats nuvažiuoti su "šeima"". Jis kelia ir formuoja idėją, tą idėją bet kokiu atveju turės tvirtinti NASA/vyriausybė/prezidentas, nes žmonės gali žūti ir t.t. Tam reikės didelių finansinių išteklių, kurių privatūs investuotojai neduos/nenorės duoti, nes grąžos neduoda. Musk'as vykdo formavimą, bango visuomenę įtraukti, kaip įtraukė Apollo. Šitaip pritraukia pinigus, darbuotojus, politikus. Aš nemanau, kad jis pats tiki, kad per ateinančius 10 metų ten įkurs koloniją. Bet kokiu atveju pirma ten įsikurs mokslininkai, už kurių įkurdinimą ir išlaikymą kažkas mokės, ir tada po truputį aplink statysi infrastruktūrą, kad didinti nepriklausomumą, ir bazės saugumą. Tu praleidi vieną svarbų aspektą vertinant Musk'ą, jis iš esmės neturi empatijos, jis nesupranta kitų žmonių jausmų, bet jis puikiai moka jais naudotis. Iš esmės tai yra sociopatas. Bet parodyk man kitą žmogų, apie kurį šokinėja taip investuotojai, žiniasklaida, masės, politikai? Taip, Musk'as pats nesukuria technologijų, jis atlieka svarbesnį vaidmenį, įgalina kurti tuos, kurie kuria! Dirbu su tuo, patikėk, vienetai kurie tą sugeba taip efektyviai.
AAA000 2021-11-24 20:50
gilo beitso vistu projektas Afrikai vertingesne ideja. patariu jo populiarinimo imtis, tu matau temoje