Blogos naujienos, vyrai! Elektroninių cigarečių „veipinimas“ yra susijęs su erekcijos sutrikimais  (3)

Mokslininkai rado dar vieną priežastį, kodėl elektroninių cigarečių „veipinimas“ yra žalingas, ir šį kartą tai paveikia visai kitą organą nei plaučiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niujorko ir Johnso Hopkinso universitetų atliktas bendras tyrimas parodė, kad elektronines cigaretes „veipinantiems“ vyrams erekcijos sutrikimų tikimybė yra 2,4 karto didesnė nei jų nenaudojantiems kolegoms.

Tyrimas vertas dėmesio vien jau dėl didžiulės tiriamųjų imties. Jame dalyvavo 45 971 vyrai, kurių amžius svyravo nuo 20 iki 65 metų. Tiriamieji buvo išskirstyti į grupes: tuos, kurie turi širdies ir kraujagyslių problemų, ir tuos, kurie jų neturi. Pastarasis faktorius yra svarbus, nes naujausi tyrimai rodo, kad erekcijos disfunkcija gali būti širdies ligos požymis.

Tyrimo autoriai pažymi, kad jau seniai yra žinoma, jog įprastų cigarečių rūkymas yra susijęs su erekcijos disfunkcija, todėl šis naujas tyrimas yra dar vienas smūgis elektroninių cigarečių šalininkams, teigiantiems, kad jos yra daug sveikesnės nei tradicinės cigaretės.

„Atsižvelgiant į tai, kad daugelis žmonių naudoja elektronines cigaretes, jog sumažintų rūkymo žalą arba padėtų sau mesti rūkyti, turime visapusiškai ištirti ryšį tarp „veipinimo“ produktų ir erekcijos disfunkcijos, ir taip geriau suprasti galimą poveikį vyrų seksualinei sveikatai“, – sakė Omaras El-Shahawy, Niujorko Sveikatos departamento mokslininkas ir pagrindinis tyrimo autorius.

„Mūsų analizės metu buvo atsižvelgta į dalyvių, įskaitant tuos, kurie niekada nerūkė, cigarečių rūkymo istoriją, todėl gali būti, kad kasdienis elektroninių cigarečių „veipinimas“ gali būti susijęs su didesne erekcijos disfunkcijos tikimybe, neatsižvelgiant į rūkymo istoriją“, – tęsė Omaras El-Shahawy.

 

Mokslininkai mano, kad elektroninių cigarečių naudotojai „turėtų būti informuoti apie galimą ryšį tarp „veipinimo“ ir erekcijos disfunkcijos“.

Taigi, šis tyrimas gali būti dar vienas smūgis elektroninių cigarečių pramonei. Ar to pakaks, kad žmonės pagaliau nustotų „veipinti“?

Tyrimas paskelbtas „American Journal of Preventative Medicine“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(5)
(24)

Komentarai (3)