Kaip šioje keistoje vietoje atsirado „vienišiausias namas“ Europoje? Jį pasiekti gali tik išskirtiniai žmonės (Foto, Video)  ()

Jeigu pakilsite į 2,8 tūkst. metrų aukštį virš jūros lygio, įkopsite į uolėtus Italijos Dolomitinių Alpių kalnus, rasite Buffa di Perrero. Bet vis tiek nerasite paaiškinimo, kaip šioje keistoje vietoje atsirado šis namas, rašo nzherald.co.nz


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Namelis turi stogą, keturis langus su rėmais, netgi kėdžių – daug metų žmonėms kyla klausimų, kaip buvo sugebėta į tokią pavojingą vietą užnešti reikalingas medžiagas statyboms.

Manoma, kad šis namelis Monte Cristallo kalne pastatytas prieš daugiau nei 100 metų, Pirmojo pasaulinio karo laikais. Legenda pasakoja, kad Italijos kariai susirentė slaptą pašiūrę tam, kad pasislėptų nuo atšiaurių orų ir pailsėtų per mūšius su Austrijos-Vengrijos imperija.

Į šį, atrodytų, sunkiai fizikos dėsniams paklūstantį namą jie turėdavo patekti įveikę rizikingą taką kalnuose, naudodamiesi virvinėmis kopėčiomis ir laikinais vagonėliais-keltuvais.

Ir dabar įspėjama, kad norint pasiekti šią vietą reikia didelio fizinio pasirengimo. Namelis yra „geležiniame kelyje“ – Via Ferrata Ivano Dibona.

Tai sudėtingas maršrutas Dolomituose, kurį norint įveikti reikia naudotis ant stataus kalno šlaito įrengtomis metalinėmis kopėčiomis, laiptais ir virvėmis, pereiti lyg virš bedugnės nutiestais tilteliais ir siaurais mediniais takais.

Jeigu pavyks sėkmingai įveikti maršrutą – galėsite iš arti apžiūrėti šį keistą namuką.

 

Visgi kalnų gelbėtojai šią vasarą įspėjo, kad patekti į jo vidų nebegalima, nes pastatas yra avarinės būklės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()