Samdžijono miestas – vienas svarbiausių Kim Jong Uno projektų: žmonės čia dirba vergovės sąlygomis (Video)  ()

Kim Jong Unui Samdžijono miestas yra vienas svarbiausių projektų, dar vadinamas „socialistine utopija“. Nors neseniai jį aplankęs Šiaurės Korėjos diktatorius didžiuojasi savo planais, Vakarų žiniasklaida skelbia, kad juos įgyvendinti priversti žmonės dirba nežmoniškomis sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Samdžijonas kyla šalia šalies gyventojams švento Pektusano kalno. Čia Kim Jong Unas nori pastatyti „idealų miestą“, kuriame galėtų gyventi apie 4 tūkst. žmonių.

Jiems čia įrengiami butai daugiabučiuose namuose, statomos parduotuvės, medicinos, kultūros institucijos. Bus ir šiltnamiai daržovių auginimui, stadionas ir net slidinėjimo trasos.

Nors projektas turėjo būti baigtas dar prieš kelerius metus, miestas vis dar nėra oficialiai atidarytas. Statybas stabdo ir pandemija, ir finansinė Šiaurės Korėjos situacija, ir griežtos Vakarų ekonominės sankcijos.

Nepaisant šių sunkumų, statybos tęsiasi. Lapkričio mėnesį Šiaurės Korėjos žiniasklaida paskelbė nuotraukas, kuriose – Samdžijoną lankantis Kim Jong Unas. Tai buvo pirmasis diktatoriaus pasirodymas viešai per daugiau nei mėnesį, nors tiksli apsilankymo data ir nebuvo paskelbta.

Samdžijonas yra vienas ir didžiausių ir brangiausių projektų šalyje. Bet diktatoriaus utopija gerokai didesnę kainą nei vien pinigai. Vakarų žiniasklaida praneša, kad čia dirbantys žmonės priversti gyventi nežmoniškomis sąlygomis.

„The Guardian“ skelbia, kad miestą stato „savanoriai“, kurie už savo darbą negauna jokio užmokesčio. Viskas, ką jie gauna – tai vos vienas maitinimas per dieną. Žmogaus teisių aktyvistai teigia, kad žmonės privalo dirbti daugiau nei 12 valandų per dieną, o kai kurie tokiomis sąlygomis gyvena kone dešimt metų.

 

Užsienio žiniasklaidoje svarstoma, kad Kim Jong Uno apsilankymas Samdžijone ir šio vizito paviešinimas gali būti ženklas, kad beveik dvejus metus savo sienas užvėrusi šalis ima planuoti atsivėrimą. Samdžijonas yra visai netoli sienos su Kinija.

Šiaurės Korėja savo sienas uždarė 2020 m. pradžioje, vos Kinijoje pradėjo plisti koronavirusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: