„Hypersonix“ sukūrė naują hipergarsinę palydovų paleidimo sistemą: laukia tvarūs palydovų paleidimai ir 90 minučių trukmės transatlantiniai skrydžiai (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-01-25 13:55
Pagaliau kažkas pajudėjo ta tema. Buvo tokių projektų kaip VentureStar gaila, kad nutraukė jiems finansavimą. https://en.wikipedia.org/wiki/VentureStar. Gal šitiem pavyks jų, kiek kitokia koncepcija, tik pigesnė ir universalesnė.
kestutisz 2022-01-25 16:47
Kažkaip optimistiškai viskas čia "Patekęs į viršutinę atmosferos dalį, erdvėlaivis „Delta-Velos“ išleis iki 50 kg sveriančius palydovinius krovinius, kurie vėliau bus perkelti į žemąją Žemės orbitą (LEO) arba saulės sinchroninę orbitą (SSO)." - o tai kas jį ten dar stumtelės papildomus 20 ar kiek ten mach'ų? (12 tai nepakaks)
bahuriux 2022-01-25 18:04
Bus raketos paskutinė pakopa po palydovu ar kroviniu pritaisyta kuri pabaigs iškelti. Aišku kad tiek neužtenka greičio orbitai kita vertus, tas lėktuvas gali pakilti į vakuumą virš 100km į suborbitą ir tai raketai su palydovu net nereikės aerodinaminių aptakų.
AAA000 2022-01-26 02:54
siti projektai zlunga ne del to, kad tai neimanoma. o del nesugebejimo pagamint atspariu medziagu pigiai. sitas panasu irgi zlugs - nes parase "renka" vadinas nieko neturi realiai... o ten tuos variklius ir paveiksliukus gali rodyt kiek nori ir kaip nori... cia reikia rodyt atsparias medziagas, kurios neyra ir neisgaruoja. ptie tokiu ekstremaliu salygu.. ir kaip jas pigiai gamins. o jie "renka"... kaip grybus miske... net pavadinima sitam "retam" grybui sugalvojo...sekmes grybaujant su 20 grybautoju komanda... NASA turejo kepimo krosnis tai atspariai keramikai. tegu tas krosnis pradziai nusiperka gal... daba pasamde kazkokius, kurie jas tik mate... be nasa tokias krosnis turi tik japonai, europa ir rusai su kinieciais... taip kad grybautoju teoriskai yra...
kestutisz 2022-01-26 12:52
Bet kalba eina apie payload'ą 50kg, tai reiškia vargu ar pakelia daugiau. Ir ta papildoma pakopa gaunasi tik akių dūmimas, pasakos investuotojams, bent jau mano kuklia nuomone.