Suomijoje sukurta technologija leidžia nustatyti COVID-19 greičiau nei per minutę – nustato ir besimptomius atvejus  (6)

Suomijos medicininės įrangos gamintojas „Deep Sensing Algorithms Ltd (DSA)“ sukūrė technologiją, kurios dėka COVID-19 galima nustatyti vos per 45 sekundes. Naudojantis „DSA BreathPass™ rankiniu analizavimo prietaisu, kuris savo išvaizda ir veikimo pincipu primena alkotesterį, nustatyti COVID-19 infekciją bus itin paprasta – tam prireiks vos vieno iškvėpimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Žmogaus organizmas pradeda reaguoti vos tik jis susiduria su COVID-19 infekcija ir šalutiniai metaboliniai imuninės sistemos produktai patenka į asmens kvėpavimo sistemą per gana trumpą laiką“, – sako Pekka Rissanen, „Deep Sensing Algorithms Ltd (DSA)“ generalinis direktorius.

Jo teigimu, naudotis „DSA BreathPass™“ įrenginiu, kuris jau sertifikuotas Europos Sąjungos teritorijoje, yra labai paprasta, rezultatas gaunamas bemaž akimirksniu: „Žmogui pakaks vieną kartą iškvėpti, o algoritmas nustatys ar jis yra užsikrėtęs COVID-19 vos per 45 sekundes“.

 

Suomio teigimu, ši inovacija gali stipriai pagreitinti ir atpiginti COVID-19 diagnozavimą – atlikti infekcijos tyrimą jų sukurtu įrenginiu galima kas 2 minutes, „DSA BreathPass™“ technologija atpažįsta tiek simptominius, tiek besimptomius atvejus, tad jis idealiai tinka ankstyvam infekcijos diagnozavimui net ir ten, kur yra dideli žmonių srautai, pvz. mokymo įstaigose, oro uostuose, renginiuose, įmonėse ir kt.

 

„Tai greitas, neinvazinis, daugkartinio naudojimo, pigus ir efektyvus įrankis, kuris gali ženkliai palengvinti kovą su COVID-19“, – teigia Pekka Rissanen, „Deep Sensing Algorithms Ltd (DSA)“ generalinis direktorius. „Pasaulis pavargo nuo COVID-19 ir sudėtingo testavimo, ir mes siekiame padėti žmonėms greičiau jaustis saugiems ir grįžti prie normalaus gyvenimo.“   

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(33)
(3)
(30)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: