Elonas Muskas susirūpinęs: galime neturėti pakankamai žmonių Marsui apgyvendinti – tai grėsmė mūsų egzistavimui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-01-26 14:56
Lyg didžioji žmonijos problema būtų tas niekam nereikalingas Marso kolonizavimas.
Benediktas 2022-01-26 15:18
Didžioji žmonijos problema yra pačios žmonijos problema. Galima žiūrėti, kad tai nėra problema, o evoliucija. Papraščiau būtų gyventi be diktatorių, bet dar dalis pasaulio tam nesubrendo, dar reikia „stiprios rankos“. Daugiau galimybių save realizuoti ir geriau gyventi turi žmonės, kurie gyvena ES, JAV - demokratiškose valdymo formose, kad ir kokios netobulos jos būtų. Ir tvarumas šioms šalims rūpi labiausiai, žmonės turi daugiausiai laisvių.
iPienius 2022-01-26 15:26
covidas parode, kad demokratines valstybes gali priimti didesnius ribojimus ir uzsiimti pilieciu teroru taip, kad nei vienas dabartinis diktatorius nedaro.
Benediktas 2022-01-26 15:29
Kad tik tokios problemos būtų žmonėms, kurie gyvena diktatūrose.
kestutisz 2022-01-26 16:15
O tai kas čia, siekiamybė artėti link tokių? Ir kas įdomu tai pats whataboutizmas - anksčiau čia buv grynai sovietinis bajeris. Mol o pas jus spalvotus muša, tad nieko tokio kad mes tą ar aną. Apsivertė pasaulis? Man vis dar netinka jog man tik koją sulaužys kai kur kitur galėtų ir galvą nukirsti - mol džiaukis.
Benediktas 2022-01-26 16:22
Paėmei privalomą skiepijimą ir bandai paversti pačiu blogiausiu dalyku pasaulyje. Tikrai čia blogiausias dalykas pandemijos metu? Kam skiepai reikalingi lyg nežinotum. Ir lyg nežinotum, kas yra pandemija. Gerai, kad virusas pasitaikė dar ne toks pavojingas, bet vistiek kaip kam gan komplikuotas.
kestutisz 2022-01-26 16:41
Bet kuri diktatūra ateina po truputį. Ypač kai didesnei daliai tiesiog dzin, svarbu neliečia jų tiesiogiai (va kai vakcinuotus-dresiruotus užgavo su antikūniais, tik tada jau kažkiek atsikvošėjo, bet jau beveik ir vėlu).
Benediktas 2022-01-26 16:47
Na tau priverstinis skiepijimas pandemijos metu yra ėjimas prie diktatūros, ok. Bet aš nesuprantu šio požiūrio, medicinos prasme. Nes čia yra medicininis dalykas. Tai tada mašinų registracija priverstinė, techninė apžiūra, kaip? Irgi ėjimas prie diktatūros? Šviesoforai, eismo taisyklės kaip? Įstatymai?
Talkatif 2022-01-26 19:22
Senovės natūralioj medicinoj infekuotus kažkokia užkrečiama zaraza mažiausiai išmesdavo iš visuomenės. Dažnai profilaktiškai ugnimi išvalydavo. Duchint zaraznus yra vienas iš žmonijos išgyvenimo instinktų. Džiaukitės, kad yra valdymo organai, kurie neleidžia minioms daryt savo prevencijos. Todėl galit sau ramiai laiką skirti visokių sąmokslų teorijų vystymui ir fantazijoms, kaip blogai gyvenat.
kestutisz 2022-01-26 22:55
Iš esmės taip - tikrai priverstiniai :) Kas jų laikosi savo noru? Ypač realiai šviesoforai - kur pvz dabar kokiam Molėtų plente, ties idiotiškais šviesoforais, absoliučiai tuščiame kelyje trečią nakties stovi ilgiau nei mieste, nes nu taisyklės ir kameros... OT: KET šiaip jau yra kaip tik atmazkė nuo atsakomybės - pvz jei užmuši/sužeisi šiaip žmogų - sėsi, bet jei su auto - greičiausiai išsisuksi. Bet tada reikia lipdyti visokius workaroundus - gaudyti girtus, žaisti su idiotiškais radarais etc - kad statistiškai pamažinti mirčių tikimybę, nes fokusas ne į atsakomybę už kažkokią realią žalą, o proceso grožį.
Benediktas 2022-01-27 08:16
Aš galiu suprasti, kad kai kurie reguliaciniai dalykai, kai kuriems žmonėms gali atrodyti priverstiniai, nes jie nesupranta tų taisyklių naudos ir neįsivaizduoja gyvenimo, kas būtų, jei nebutų tvarkos, kai yra tiek daug visokių žmonių.
sub 2022-01-27 08:37
Kas priverstiniai? Taigi nieks neverčia, nevaro atvažiavus policija, kad važiuotum pasiskiepyti. Yra gi pasirinkimas, arba skiepijiesi, arba daraisi testus, kur čia prievarta? Tu net neįsivaizduoji kas yra prievarta, kai išveža kur toli ir šalta, už tai kad kalbi lietuviškai, va čia prievarta, o skiepų politika - nzn kur tu čia prievartą matai. KET yra taisyklių rinkinys, nzn ką tu čia svaigsti eilinį kartą apie atmazkes. Tu vienam komentare aprėpiai dvi temas ir ebejose nusišnekėjai. Kadangi esi toks liguistas kvailys tai stovėk tam Molėtų plente, absoliučiai tuščiame kelyje trečią nakties, nes tau taip ir reikia.
EEE 2022-01-27 10:55
Na jūs apsimetate ar tikrai tokie "nepastabūs"??? Jei Tapinienė savo laidoje per LRT sugeba užduoti klausimą - ar reikėtų nesiskiepyjantiems gyvenimą paversti pragaru? Gyvenimą paversti pragaru tai tolygu - išvežti į Sibirą, kankinti, gyvenimo sąlygas padaryti nepakeliamas ir t.t. Išvertus į žmonių kalbą tai jau klausimas ar laikas diktatūrai... Ir patys pripažinote, kad susirgimas nesunkus, rodikliai išpūsti, miršta žmonės kurių vidutinis amžius sutampa su mirtingumo vidurkiu Lietuvoje ar neretai ir viršija, o tai reiškia, jog nuo kitų ligų miršta ir jaunesni... Dėl paskutinių sprendimų "pandemijos" valdymui jau atvirai pareiškiama, kad jie politiniai - nieko bendro su medicina. Prie panašių sergamumo rodiklių EU vienos šalys griežtiną apribojimus Prancūzija, Austrija, o Airija, GB, Bosnija Hercogovina laisvina ar naikina. Medicinos čia jau nebeliko po pirmosios bangos, liko propaganda ir to nemato tik akli, kurti ir kvailiai... Mane jūs tikrai stebinate - iš kur tas negebėjimas matyti visumos??? Pakanka kelių rodiklių, kad suprastum jog tai melas ir propaganda, medicina lieka užmaršty...
HardAxe 2022-01-27 11:02
Kinija? Koreja?
sub 2022-01-27 12:37
Dar vienas išlindo. Aš ne apsimetinėju, jeigu neskaitot šio puslapio diskusijų, tai gal nežinosit, bet aš ne kartą rašiau: nežiūriu tv, neskaitau delfi. Ką Tapinienė sakė man visiškas 0, tu girdėjai, tu daryk savo išvadas, man neprikaišiok. Ir visų pirma, kiek suprantu iš tavo komentaro, tai Tapinienė pateikė tik prielaidą "ar reikėtų", visų antra, net jos siūlomos sąlygos nepaverstų gyvenimo nepakeliamu, nes paliekami pasirinkimai, palyginus su išvežimu į Sibirą, nebuvo paliekama jokių pasirinkimų, buvo imama ir vežama. Kita pastraipa - tai pilstymas iš tuščio į kiaurą, medicina vs. politika. Vienam sakinį teigi kad mes, nzn kas tie mes konkrečiai, ęsame "tik akli, kurti ir kvailiai". Kitame klausi: "iš kur tas negebėjimas matyti visumos". Tai nzn ką galiu pridurt: Mes akli, kurti ir kvailiai, todėl negebame matyti visumos. Kadangi tokia tavo nuomonė, tai šitus epitetus tau ir palikim. Išvadas pasidaryk pats, tavo nuomonė ir realybė yra du visiškai skirtingi dalykai.
HardAxe 2022-01-27 13:06
Seniai diktatūra. Skiepai mažiausia problema. Kaip sakė begemotas bakst ir viskas. Skundžias tik išlepęs jaunimas, tas kur visokius toleruoja ir žolę rūko vietoj vodkos. Nebegaliu atsukinėti elektros. Seniau vasią sukeisdavo laidus ir per radiatorų nemkamai kačialindavau. Vairuodamas turiu prisirišti pavadį prie kėdės kaip koks šuo, negalima girtam vairuot. Ir dar langų plėveles nuplėšė, tai dabar visi marozai spokso per langus prie šviesoforo. Net kyšio nebeima iš išgėrusio, nebent nesveiką sumą siūlau. Tęsiant - tai net vodkos neparduoda vakare. Būtų katastrofa, bet esant reikalui taksistai atveža. Dargi greitį riboja. Mano mašina tvarkinga, gerai spaudžia, aš vairuot moku, tai kodėl turėčiau su visais pencinykais vilktis? Išleki pažvejot, tai gauni nerealų kvituką už lašišą. Koks jūsų reikalas ką ir kur žvejoju? Kas linksmiausia, tai dar išrašo baudelę už valtį be technikinės. Kodėl normalioj vakarų europoj nereik TA varinėt kateriam? Pats nemedžioju, bet kaimynas jau bijo į mišką eit. Sakė Praną iš kito kaimo galo prigavo kilpas statant. Taip vis ir pagalvoju, gal reikėtų pačiam į sibirą važiuot, būtų laisvė, daryčiau ką noriu. Grįžčiau tik dantų susitaisyt ir sodroj atsižymėt. Tik ten uodų daug, o į krymą sunku tiesiai nuvažiuot. Taip ir kimyju čia. jei taip toliau, tai iki 2050 visiem kiaušinius nupjaus ir būsit veisiami pagal licenziją. Kaip ūkinikų grūdai. O jųs čia dėl skiepo verkiat ištyžėliai
punktyras 2022-01-27 13:19
Dėvė, Dėve, kai pagalvoji – jezusmarija
EEE 2022-01-27 14:43
Tai kur ta pandemija??? Nei artimoje aplinkoje, nei darbe niekas nesirgo, nenumirė, o nuo skiepų ar po skiepų tris pažįstami man žmonės numirė. Jei žmonės miršta nuo covido ar su covidu 70+, 80+, 90+ tai čia pandemija? Vidutinis mirusiųjų nuo covid19 amžius šiek tiek didesnis nei amžiaus vidurkis Lietuvoje, jau šio vieno skaičiaus pakanka suabejoti "pandemija", pakanka bent kiek blaiviau mąstantiems, bet ...
Xdmin 2022-01-27 14:57
Cia yra suvaldytos pandemijos ir ivestu ribojimu pasekme. Pvz Reddit Antiwork grupeje daznai pamatysi komentara: kolega mire nuo covido, tai dabar dirbu uz du. Ir taip yra todel kad JAV sveikatos sistema atsilikusi ir redneckai priesinosi ribojimams, tai ju arba nebuvo arba buvo svelnesni.
HardAxe 2022-01-27 15:02
nu, sakau. mano artimoj aplinkoj nei vienas nenumirė dėl diržų nedevėjimo. klasioką nužudė girtas traktoristas iš šalutinio užkišęs motoroleriui kelią, bet kam nepasitaiko? Man irgi buvo boba iš šalutinio (grynai iš miško keliuko) prieš pat nosį užkišus, bet laimingai baigėsi. Dabar pagalvojau, gal reikia šalutinius kelius uždraust, ką manot? Lygiai tas pats su degtine. Pasitaiko pasikorusių, bet ten jau beviltiškos asmenybės arba depresantai. Būna kas senam amžiuj miršta. Bet tai ko ją draust mum jauniem? Kut matėt 15-50m žmones mirtančius nuo alkoholio?