10 turtingiausių pasaulio žmonių per COVID-19 pandemiją padvigubino savo turtus: 99% žmonijos pajamos sumažėjo - siūlomas radikalus planas, kaip tai išspręsti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2022-01-27 14:11
Taigi pagal viska sita pasauline psihoze nuzude daugiau zmoniu nei pats virusas. Per 2 metus nuo viruso mire apie 5640000 zmoniu , o del pasaulines psihozes kaip straipsnis sako 21000 per diena, 21000x365x2=40530000 Taigi baveik 10x daugiau del psihozes nei nuo pacio viruso.
HardAxe 2022-01-27 15:07
įdomu ar tie mokesčiai pasieks vargšus? O vidurinį sluoksnį? Ar tiesiog sukurs dar vieną biurokratų kastą, kuri bus kaip ir vidurinis sluoksnis, bet parazituos? EU tie mokesčiai turi privalumų (moklas, gydymas), bet kur JAV juos panaudoja? Karams? Tada kaip tuos mokesčius surinks? top 1000 turtingiausiu įperka tikrai gerus mokesčių konsultantus, jie nepermokės nė cento.
gytis13 2022-01-27 16:18
Reikia vėl socializmą įvesti, tai visi bus vienodai biedni ir nereiks sukti galvos dėl turtų
bahuriux 2022-01-27 16:19
Sakyčiau atvirkščiai, iš 99% pasaulio skurdžiausių reikia atimti po tam tikrą sumą pinigų tarkim po 100€ ir atiduoti E. Muskui ir tokiem kiap jis, kad jis juos investuotu į savo "fantazijas" su vėliau išmokamais dividendais tiem patiem skurdžiams. Nauda būtu 100 kartų didesnė, nei tiems vargšams padaryti vienkartinę akciją, nupirkti skiepų po 4 dozes per metus nuo slogos ir juos pamaitinti, atsieit duoti žuvų suvalgymui, vietoj mėškerės. Šitaip nesuveikė nei vieną kartą kiek tik bandė visokio plauko Marksistai, rezultats visada taspats recesija ir skurdas. Kinija išimtis ten tik politikoj komunizmas, o ekonomikoj kapitalizmas ir tik tada kai suprato, kad planinė ekonmika neveikia. Ir tą siūlau aš, turbūt kairiausių politinių pažiūrų iš visų čia esančių. Na tas kairuoliškumas labai jau sąlyginis, nes mano supratimu resursus turi dalintis žmonija kairuoliškai, o verslą daryti liberaliai.
HardAxe 2022-01-27 16:23
Mokesčiai yra afigienas dalykas visuomenės kėlimui į viršų. Pvz surink mokesčius nuo top 20% ir investuok juos į švietimą. Po 30 metų turėsim labiau išsilavinusią visuomenę. Deja, bet vieni nenori mokėti, kiti rinkdami nori ir sau pasilikti, treti... Žodžiu korupcija.
gytis13 2022-01-27 20:25
Jeigu pinigus iš vargšų atimsi ir tokiems kaip Muskas atiduosi viską sugadins atsakomybės klausimas. Jeigu verslas pasieka viskas gerai valio, o jeigu ne, įtūžus minia tuoj pareikalaus Musko kaip apgaviko ir vagies galvos. Aplamai Muskas kaip nekvailas žmogus greičiausiai neimtų tokių pinigų,apseitų ir be jų.
vardasas 2022-01-27 20:48
Kas sake kad muskui reikia pinigu? jam labiausiai reikia genialiu protu, o ne fabriko darbininku ir ofisiniu smaukaciu.
Galonas 2022-01-27 21:50
9 iš 10 USA tech. kompanijų atstovai ir vienas prancūzas. Visos jų augusios pajamos yra akcijų vertės augimas, kurios augo dėl spausdinamų trilijonų, pilamų į verslą. Gal tik Bezosas čia labiausiai išsiskiria tiesiogiai uždirbęs iš krizės. Teisingiau būtų tuos pinigus tiesiog sunaikint ir nebeskiest valiutos, pinigų vertė grįžtų ten kur ir buvo, sumažintų infliaciją. Padėt varšgam dar geresnė mintis, bet ar dar yra kokia organizacija kuri nenuplauna pinigų? Bet su visuo šituo yra dvi bėdos. Pirma. Didžioji dalis visų šių pinigų yra akcijomis, jas reikia realizuoti, tokius kiekius parduodant kainos nenuspėjai kristų žemyn ir kodėl kažkas galimai turėtų atsisakyti savo kompanijos kontrolinio paketo ir juo labiau kai dabar birža tokia nepastovi ir vieną dieną Muskas turi 250 mlrd, kitą 150 mlrd. Antra. Čia nėra turtingiausių žmonių sąrašas, čia žmonių kurių turtą galim apskaičiuoti oficialiai. Turtingiausios šeimos taip pat neturėjo būt pamirštos.
AAA000 2022-01-28 00:26
sita nesamone su meskeres "davimu" niekada neveike ir neveiks. tu nesuvoki, kad zuvu skaicius nera begalinis. tu tiki pasaka. realybe yra tokia: - kad bus prigaminta niekam nereikalingu meskeriu, bus isleista kruvos pastangu bereikalingam mokymui zvejot - o gaudyt nebus ka - nes zuvys nekimba, ju nebera, arba jos uznuodytos. is esmes cia ta pati agitacija uz skiepus tik per zuvis. mechanizmai kurie realia veikia yra tik tokie: teisingos dalinimo salygos visiems - taisykle nekvestionuojama. taisykles isimtis: jei resursas begalinis - tada galima kazka aiskint apie meskeres tam resursui isisavint. resursas baigesi - isimties veikimas atsaukiamas/sustabdomas/apribojamas... sitas straipsnis propagandoninis - parazituojanciu valdziu organizuotai kuriama blogi nukreipineja ant tiesiog kazkokiu iniciatyviu bezdzioniu turto kaupime, ar isvis atsitiktiniu... tipo per sunku suprast? skiepai atstato gyvenimo ilgaamziskumo resursa - kuris yra labai ribotas. nes idiotizmas visur, ypac siuolaikineje pazangiausioje medicinoje... ir kol skiepai veiksnus - skiepytis teisingiau. jei jie neveiksnus - tada teisingiau priesintis skiepijimui. cia elementari balansine situacija. o ne: - pasirink puse kurie teisus... puses pasirinkineja velgi - is esmes idiotai tik... del turto susikaupimo vienose rankose - cia velgi. kol inovacijos pazangios - turto valdytojas gali turet savo rankose ir 50% viso pasaulio turto. bet kai virsija 50% - jau monopolis. jei yra kartelio tendencijos ir kartelis virsija 50% - kartelinis monopolis. aplamai - turto ivertinimo metodikos irgi idiotiskos - kai visokias rusis suplaka i popiereliu verte... taip kad cia netikslu - ziurint ka konkreciai tie turciai ten valdo. bet jei uzgrobtas baigtinis resursas - reikia kapot nagus. cia faktas. didziausi grobikai yra ne turciai, o valdzios. nesvarbu ar demokratines net...
vardasas 2022-01-28 00:47
meskeres principas neveikia tarp parazituojanciu ir neveiks, kam jiems ta meskere jei kazkas dalina po lygiai, o stai tinkamas svietimas tai jau kita kalba. vietoi to kad metytu skurstantiems milijonus pasirupintu ju tinkamu svietimu.
jilted 2022-01-28 09:16
Blogi milijardieriai, nuskriausti juodaodžiai, lyčių lygybė tik po 135 metų ir 99% mokesčiai. Iš kur čia šitas JAV komunistų manifestas? Jaučiuosi kaip skaityčiau reddito r/politics Nesakau, kad JAV neturi problemų, bet šitą straipsnį rašė kažkoks lunatikas. Jam gal atrodo, kad tie milijardieriai visus savo dolerius laiko kojinėje, kad gali taip lengvai atiduoti kitiems?
svetys 2022-01-28 09:25
Paviršiumi sklendžiate mielieji. organizacijų lygmenį. Žmogaus organizmas yra save valdanti organizacija, kurią sudaro keli trilijonai narių (ląstelių). Tai maždaug atitiktų 1000 Žemės planetų žmonių civilizacijų savivaldos susivienijimą. Klausimas. Ar kas nors yra matęs ant tiek išpūliavusią žmogaus kūno ląstelę, kuri būtų milijardus kartų didesnė nei aplinkinės? Tai čia jau akivaizdu, jog civilizacijų ateitis gali vykdytis tik kai jos nariai bus daugmaž panašūs. Tad vaikiškai: Teks kryžminti kapitalizmą su socializmu. Ir tai skambėtų taip: Tokiame mutante bus įvestas turto cenzas individui. Tik ne piemeninio lygmens „padalinam visiems po lygiai“.
bahuriux 2022-01-28 13:51
Jei iš pradžių nėra tokio resurso, o paskui ateina "mesijas" ir sukuria kažką afigieno iš nieko, kalbu apie pažangias kompanijas kaip google, amazon, tesla, spaceX, apple ir dar krūvą kitų. Tai tie žmonės ir sukuria produktą, ar tam tikra prasme resursą kurio prieš tai net nebuvo. Tarkim tas "mesijas" vienas turi 50+% akcijų, jų vertė išaugo iki milijardų, tai davai viską nacionalizuokim ane? Ar mažai buvo istorijoj tokių pavyzdžių, visi juk žinot kur tai nuvedė. Paprasčiausiai tokie žmonės nusispjaus ir nebekurs kažko iš nieko. Neišemiami resursai yra energijos gamyba iš atsinaujinančių šaltinių. Būtu super cool jei būtu galima crow funding būdu sukurti įmonę į kurią investuotu visi kas nori savo lėšas išanksto. Taip lengvai kaip tas dafoma per revolut ar panašias platformas, projektą valdytu visi demokratiniu principu proporcingai investicijai. O įgyvendinus projektą visi kas investavo dalintusi naudą proporcingai, tokie projektai galėtu būti vejo jėgainių parkai, SE parkai ir panašiai. Sakykim taip įvyko, tada ateina valdžia ir pyst jum 99% mokesčių, tai sekantį kartą spėkit kiek norinčių būtu.
procc 2022-01-29 00:38
Pasauli valdo milijardieriai, jie ir nuspręs ar jiems apsimoka tokius mokesčius įvesti.
AAA000 2022-01-29 01:34
nu ir koki resursa sukure tas tavo google? tu svaistai savo trumpo gyvenimo laiko, kad ieskodams info kazkokias susiktas reklamas atjunginetum - apie sita nauda kalbi? informacijos skleidimo technologijos irgi uzima kitus resursus - pvz dazniu juosta nera begaline. aplamai verslo modeliai orientuoti ne i geriausia resurso panaudojima, o i geriausia pelno gavima. ir vienas is modeliu - resurso monopolizacija. tame tarpe ir per patentavima. sukure matai resursa gal jau nebesvaik... pvz automobiliai atime teise judet visur laisvai ir kaip nori - kas ir yra resursas. pristate keliu ir tvoru. reikia daba visokiu debiliniu taisykliu laikytis. ar bent vienas gamintojas uz tai susimokejo? tame tarpe ir tesla? o ten kliedi tik kad reikes dar labiau apribot viska - jei autopilotus nedadarytus norima kuo greiciau i rinka iskist. net su auku skaiciais reikes susitaikyt. taip kad nereikia cia lia lia apie genijus ir resurso kurejus. 99,9% atveju tai eiline monopolizacija, tiesiog perdarant vartojimo taisykles. ir po realizacijos - gauna kaip taisykle teises vartot ne visi iskart vienodas. atsinaujinanti irgi nera begaline. ir kertasi su kitais resursais. bet cia resursas tikrai labai didelis. bet jau matom kaip dalina, ir kas gali gaut nauda - o kas ne...
vanduo4 2022-01-29 17:04
Ir vėlgi socialiniai išlaikytiniai ieško būdų kaip apvogti turtingus. Beto, yra neteisinga lyginti turtingųjų turtą su vargšų pajamomis. Reiktų lyginti pajamas su pajamomis. Tai kad turtuotlių turtas dėl rinkos sąlygų pabrango, dar nereiškia jog jie uždirba daugiau. Kapų plėšikai vėlgi ieško būdų kaip legaliai apiplėšti kapus vadindami save archeologais.
AP0323 2022-01-31 22:08
AAA000 2022-01-31 22:54
tikras dievo avinelis... uzuojauta
svetys 2022-02-07 09:06