Rusija nori sekti Kinijos pavyzdžiu: svarsto uždrausti kriptovaliutų kasybą ir naudojimą šalyje – po šios žinios krito bitkoino kaina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2022-01-24 20:12
Niekam neidomi lietuvos monetarine politika, lietuvos situacija soks pagal uzsienio dudele. 2008 metais JAV krize (kaip ir kiekviena) issprende prispausdindami pinigu, taciau kai infliacija didele pinigu i rinka nieks nenori isleist, kaip tada krize valdys? Siuo metu metine inflaicija LT 9%, EU 6%, US 7%. Pagal ideja turetu pinigus iseminet parduodami centriniuose bankuose sukauptus asset'us. Problema tave, kad tie asset'ai yra nieko verti. Reikejo gerus pirkt, o ne slamsta (bondus ir kitus prasciausius rinkoje esancius dalykus)
vanduo4 2022-01-24 20:14
- Kainos krito ne dėl RUsijos pranešimo. Rinkoje tiesiog dabar kritimo metas ir kiekviena ale Pasaulinė krizė yra būdas pridengti tikrąsias kritimo priežastis. - Beje jiems labai svarbu tai skelbti viešai, kad susidomėtų kuo daugiau žmonių ir kuo daugiau investuotų į šią decentralizuotą finansinę piramidę. P.s. nestabilumas - tai būdas kuo daugiau uždirbti, ypač kai kontroliuoji informaciją ir turi pagrindinį paketą. Tad ta kripto decentralizacija vis labiau mažėja, nes kripto kaupiasi vienose rankose, o tai eliminuoja visą decentralizacijos idėją. - Visgi uždirbti galima, tad naudokitės proga ir pirkit dabar. Klausimas tik kiek dar kainos kris, nes atrodo jog kritimas dar nesibaigė. -
vanduo4 2022-01-24 20:28
- Čipas yra ir be jo, senesni kompiuteriai negali naudoti windows 11. Va naujesniuose PC čipas nereikalingas, nes tą funkciją atlieka BIOS, tereikia įjungti.
donatasv 2022-01-24 20:44
Infleciją sukėlė per karantiną prispausdinti pinigai + didelis santaupų atlaisvinimas perkant viską išeilės. Nuo nekilnojamo turto iki btc, akcijų ir t.t., kad tik nelaikyti valiuta. Taip kad pagirios dar tik prasideda. Jei norime išlaikyt valiutos kursą tokį koks yra, valdžia turi išimt iš rinkos dalį pinigų. Išimant pinigus kainų augimas nelabai nusimato. Inflecija nuo to turėtų stabilizuotis. Jei dabar investuoti į btc tai gali tekt ilgai pagiriotis, nelaikas pirkt mašinos, nekilnojamo turto ir panašiai, nes bus smukimas kol sugrįš prieš karantinines kainas. Tada vėl tikėtinas augimas. Namą pirkau dvi dienos prieš pirmą karantiną labai išlošiau, jei būčiau pardavinėjąs, ne gyvenęs tai būčiau daręs prieš 6/8 mėn, bet nusprendėm pasilikt ir gyvent.
Myslius 2022-01-24 21:00
Valdzia negali pinigu isimt, gali tik isleist. Pinigus isimineja centriniai bankai, kas nera tiesiogiai valdzia, o nuo valdzios atskirtas organas.
Vytax 2022-01-24 21:09
Nėra. Tai tik programinis kodas BIOS/UEFI lygyje.
donatasv 2022-01-24 22:20
Privatūs bankai valiutą sukuria iš nieko skolindami būstui, automobiliui su mažomis palūkanomis, pinigai padengti. Valstybės: JAV Federalinis rezervas, Europoje tarptautinis valiutos fondas sukuria valiutą pagal poreikį. Kaip šiuo atveju karantino nuostoliams padengti valstybių banko sąskaitoje prirašė gražių skaičių su daug nuliukų ir išdalino. Niekuom nedengtus pinigus reik panaikint, kaip ir panaikina būstui pasiskolintus, žmogus grąžina po biškį, taip valstybės turėtų grąžint iš surenkamų mokesčių. Kiek tų pinigų grąžins čia jau kitas klausimas, priklausys nuo to kada kita krizė ir kiek norės stabilizuoti valiutą ir jos kursą. Tarkim $/€ stabilizuoti lengviau nei kitas valiutas, gali "spausdinti" ir kišt rusams jų rublis nuvertėjo kartais, lyginant su euru. Įsirašė valstybė į sąskaitą skaičiukų, perdavė rusui, rusas atidavė materiolą, dėl to vokiečiui ir palanku sukt kiaušus aplink ruso naftą/dujas. Bus didelė krizė ir dideli karai kada visas šitas burbulas sprogs. Dėl tokių žaidimų su pinigais, kripto valiuta ir buvo sukurta ir kaip ji funkcionuos įdomu bus stebėti. Investuot nedrystu
Atk 2022-01-25 09:12
as 2008 metu krizes net nepajutau. ir 2019 ir 2020 metai ne krize buvo o pinigu lietus, 200 euru dalino darbo paieskos ismokas, ko anksciau nebuvo. krize man bus jei karas prasides ir viska griau prades ir naikint mano apylinkese.
donatasv 2022-01-25 10:02
Dar vienas immortal stiliaus, aš galiu tai ir visi gali, man gerai tai ir visiem turi būt gerai. Krizė buvo ir labai didelė smulkiajam verslui, kelionių agentūroms, maitinimui, renginių organizatoriams ir t.t. visiems kas buvo sustabdyti ir negalėjo vykdyti veiklos, arba pajamos buvo smarkiai sumažėją. Žmonėms 200 eurų tai tik ledkalnio viršūnė lyginant su tuo kas buvo išdalinta įmonėms, kad neprasidėtų masiniai užsidarymai. Kai pavyzdys 2009 metai konservai pasiskolina ne iš tarptautinio valiutų fondo, o iš privatnikų. Gaunam palūkanas 9% pinigus skolinosi iš privatniko, kad Europa negalėtų kontroliuoti kur iškeliaus pinigai. Pinigai iššvaistomi laivui ir dujų bačkai kiek išplovė čia jau kita tema. Padarinius viso to, kad valdininkams nereiktų sukt galvos ir ėstis su rusais dėl dujų, jaučiam ir dabar. Emigracija, įmonių bankrotai ir t.t. Net sutaso žiūrint į Kubilių su PIŠ kurie atsisėdę šlovina patys save "Pažiūrėkite kokie mes profesionalai, kaip mes suvaldėm krizę" pasmerkė tautą badaut arba emigracijai. Vos ne tautos genocidas... Dabar pagalvok kas būtų buvę jei žalieji būtų taip pasielgę?
kestutisz 2022-01-25 10:29
Kur ten tos pagirios. Pažiūrėk šiaip į tuos wuderstock'sus (nuo teslų iki feisbūkų plius visai naujų žaidėjų) kurie vis dary užkilę 1000'iais procentų, palyginus su kokiais tradiciniais. Net naftos įmonių, su nesveikom naftos kainomis, stonks'ai tik dabar daugmaž atsistatė, ir tai ne visi. Ką jau ten auto, avia gamintojai etc. Balionui dar leistis ir leistis iki to lygio kai būtų galima vadinti kažkokia panika. Panika čia yra tipiniam robinhood/revolut treideriui, nes nu aš pats atėjus naujai dienai tikiuosi (įpratęs per šią koroninę "krizę") pamatyt pliusą (na ir pageidautina dviženklį), o ne minusą :))
immortallt 2022-01-25 10:35
Gali, per fiskalinę politiką. Lenkija dabar per fiskalinę politiką vykdo ekonomikos skatinimą. Kovojant su infliacija. Monetarinės nesekiau, bet rodos irgi tęsia skatinimą, varys eksportą. Vietiniam gyventojam nusimato šikna visiška. Na nebent prasiskolinęs esi, tada paskolos susitrauks. Tik po to zlotais palūkanos gali išaugti, o jei užsienio valiuta paėmęs, tada šikna, nes skola augs valandomis.
kestutisz 2022-01-25 11:16
O kas negerai lenkam? Gi ar nesirašinėjom (ir nesutarėm) kažkada dėl jų, kad na savas pinigas yra šildčiau ir su jais gali daryt ką nori? Ir be euro jie ten jau seniai supūti turėjo, bet ne, nieko panašaus. Čia mes, gal net kokie išmintingieji vokiečiai ir pan pildysim jų biudžetą. O, kad kažkas ėmė paskolas sveitimais pinigais - na sorry, yra patarlių ta tema. Buvo ir pas mus kažkada mada šveicarų frankais imti, pasimokė ir nebeima.
Dannas3 2022-01-25 15:03
Seni, dar prie visko pensininkus pamirsai paminet:))) ir butu janutienes vertas sudu pliupsnis.
donatasv 2022-01-27 14:36
Padėliojam pliusus? Argumentuok į mano minusus o ne šūdą pilk kažkokiomis mistikomis: Įnešti pinigai krizės metu leidžia greičiau atsigaut, arba išvengt krizės. Atimti pinigai gilina duobę. Žalieji: įnešė pinigus krizės nebuvo. Konservai: 1. Tavo minėtiems pensininkams pavėlino pensiją 10 dienų 3 mėnesius iš eilės, tai yra - mėnesinė pensija per metus. - pinigai iš žmonių kišenės. 2. Sumažino valstybės tarnautojų atlyginimus 30%. -- pinigai iš žmonių kišenės. 3. "Laikinai" Užkelia pvm nuo 18% iki 21%. --- pinigai iš žmonių kišenės. 4. Sumažinamos pašalpos. ---- pinigai iš žmonių kišenės. 5. Man rodos 14mljrd Litų paskola 9% palūkanomis. Oh našta liaudžiai sms kreditu. Aš sau tokiom palūkanoms neimu. Greitai patys didžiausi minusai šovę į galvą. Čia skaitai krizės valdymas? Sumažėjus pinigams, nelieka vartojimo, užsidaro firmos, žmonės netenka darbo, o tada dar labiau smenga viskas gilyn. Pateisinam tuo laivo statybą? Kol būtų atsigavus ekonomika lai brangsta tos dujos, dėl to išgyvensi. Bet sėdėjimas be darbo reiškia, kad ne tik už dujas nesumokėsi... Matai, kad šeimos pajamos krenta ir toks "Ai pasėdės nevalgius, kol išmokėsiu už limuziną paimtą lizingu"... Pas tave tikras budulio mastymas.
TomasK1 2022-01-27 16:03
Pasidalink kiek kartų žinojai, kad akcijos/crypto yra dugne arba kad yra maximaliam taške? Po laiko visi protingi
TomasK1 2022-01-27 16:24
Latviai pasiskolino iš tarptautinio valiutų fondo (su sąlygą, kad jiems atidavo savo finansų valdymą, kas įtakojo įvairius mokesčius kaip visuotinį NT moekstį ir t.t.). Bet Lietuva (konservatoriai) iš krizės išlaviravo žymiai geriau. Pamiršai, kad litui grėsė devalvavimas. O "laikino PVM" padidinimo nepanaikino nei socdemai, nei žalieji, nors buvo valdžioje. Don't spread shit.
sub 2022-01-27 16:29
Nu pridėliojai pliusų? Tiksliau grybų o ne pliusų tu pridėliojai, visai nieko nesigaudai nei politikoj nei gyvenime. 2004-2008 -Agurkai ir Socdemai; 2008-2012 - Konservai; 2012-2016 - Socdemai ir Agurkai; 2016-2020 - Žalieji; 2020-dabartis - Konservai. Kokia blet krizė galėjo būti prie žaliūjų???? Tave suprast sunku, apie kuriuos tu konservų valdymo metus kalbi. Nes pensijos, atlyginimai mažinamos buvo 2008-2012, nes buvo krizė. Kokia krizė pas žaliuosius, nebent Skvernelio gatvelė, Karbauskio panelė ir panašios muilo operos, net nekalbant apie jų pažadus atsistatydint jei neišrinks. Jei matai, kad šeimos pajamos krenta, parduodi jobaną limuziną, nes normaliam žmogui limuzino klasės auto net nereikalingas. Aš išvis žmonių nesuprantu, kurie tokias mašinas perka, du variantai: arba pinigų neturi kur dėt, arba proto nerasta. Na nebent tokiam Donatasv, kad pasipuntavot prieš kitus, nes protu pasipuntavot nelabai išeis, tai reikia limuzino.
kestutisz 2022-01-27 16:38
Na šiandien sakyčiau yra visai neblogas dip'as, galima pirkt. Bėda tik tokia, jog tai tik dar vienas, dar geresnis dip'as ir pinigai nusėdo praeituose :))
donatasv 2022-01-27 16:42
Atsilupęs Jei nesupranti apie ką kalba, tai patylėk ir pasiskaityk ankstesnius komentarus, o ne vemk tiesiai į eterį.
donatasv 2022-01-27 17:00
"Pamiršai, kad litui grėsė devalvavimas." - Čia ką nupirkta barža gelbėjo Litą nuo devalvavimo? "O "laikino PVM" padidinimo nepanaikino nei socdemai, nei žalieji, nors buvo valdžioje. Don't spread shit." - LOL kai konservų sukurta šikna su paskolom, ir smarkiai sumažėjusiomis pajamomis tikrai visi kiti turi stiprias kortas sumažint PVM? "Latviai pasiskolino iš tarptautinio valiutų fondo (su sąlygą, kad jiems atidavo savo finansų valdymą, kas įtakojo įvairius mokesčius kaip visuotinį NT moekstį ir t.t.). Bet Lietuva (konservatoriai) iš krizės išlaviravo žymiai geriau." - taipogi tarptautinio valiutų fondo sąlyga buvo padaryt reformą valdiškose struktūrose. Optimizuot darbuotojų darbo pajėgumus, atsikratyt fiktyvių darbo vietų ir t.t. Tai yra biurokratinio aparato naštos mažinimas. Šios reformos ir taip buvo daromos tik ne konservatorių, jau vėlesnių valdžių ir labai intensyviai. Tai kad mes geriau išlaviravom nei Latviai, dar nieko nereiškia, "prisišikau į kelnes, bet čia dzin... Aš krūtesnis mažiau nei latvis".