2022 m. žiemos olimpinės žaidynės – 6 greiti faktai apie Pekino olimpiadą: biudžetas, naujos sporto šakos ir talismanas (Foto, Video)  ()

Tarp COVID-19 ir diplomatinių boikotų buvo sunku sutelkti dėmesį į tikrąsias žiemos olimpines žaidynes Pekine, vykstančias vasario 4–20 d. Nepaisant to, šios žaidynės turės savo unikalią išvaizdą ir jas stebintiems žiūrovams sukels išskirtinius jausmus. Pateikiame šešis greitus faktus apie 2022 m. žiemos olimpines žaidynes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Dalyvavimas ribotas

Dėl COVID-19 pandemijos Pekino olimpinių žaidynių organizatoriai iš pradžių skelbė, kad jose galės dalyvauti tik priimančiosios šalies gyventojai. Tada sausio 17 d. buvo pranešta apie pirmąjį aptiktą „Omicron“ varianto atvejį. Bilietų prekyba buvo atšaukta, o žiūrovai bus įleidžiami tik su kvietimais.

2. Mažesnis biudžetas

Sunku pavadinti 3,9 milijardo dolerių biudžetą mažu, nebent lygintumėte jį su 43 milijardais dolerių, išleistų 2008 m. vasaros olimpinėms žaidynėms Pekine. Dalis sutaupytų lėšų gaunama dėl to, kad Pekinas yra pirmasis miestas, kuriame vyksta žiemos ir vasaros žaidynės, ir pakartotinai panaudos kai kuriuos įrenginius, kuriuos pastatė 2008 m.

 

3. Zhangshanying ir Zhangjiakou

Didžioji olimpinių žaidynių dalis vyks pačiame Pekine, tačiau kalnų slidinėjimo renginiai vyks Zhangshanying ir Zhangjiakou miestuose. Zhangshanying yra šiek tiek daugiau nei 80 km į šiaurės vakarus nuo Pekino centro, o Zhangjiakou yra už 225 km ta pačia kryptimi.

Tačiau tai ne pirmas kartas, kai olimpiniai renginiai vyksta toli už juos priimančio miesto. Pavyzdžiui, 1996 m. vasaros žaidynės Atlantoje (JAV) apėmė keturias valstijas ir Vašingtoną.

4. Pekino–Zhangjiakou tarpmiestinis geležinkelis

Kad būtų lengviau keliauti į Zhangshanying, kuriame vyks rogučių, skeletono, bobslėjaus ir kalnų slidinėjimo varžybos, Jingzhang tarpmiestinių geležinkelių bendrovė nutiesė Pekino–Zhangjiakou tarpmiestinį geležinkelį.

 

Pirmasis pasaulyje greitasis geležinkelis be mašinisto atidarytas 2019 m. ir sutrumpino kelionės tarp dviejų miestų laiką nuo daugiau nei trijų valandų iki mažiau nei 50 minučių.

5. Naujos sporto šakos

Numatyta, kad 2022 m. žiemos olimpinėse žaidynėse bus surengtas rekordinis 109 renginių skaičius, 15 disciplinų septyniose sporto šakose. Tai lėmė septynių rungčių padidėjimą, palyginti su 2018 m.: vyrų ir moterų big air laisvasis stilius, moterų monobobų (vienviečių bobslėjų) varžybos, mišrių komandų akrobatinis slidinėjimas, šuolių su slidėmis ir snieglenčių kroso varžybos bei greitojo čiuožimo trumpuoju taku mišrios estafetės varžybos.

 

6. Bing Dwen Dwen

Kiekvienos žiemos olimpinės žaidynės turi talismaną, o Pekinas niekuo nesiskiria. Šių metų žaidimų talismanas yra panda su ledo kostiumu, vardu Bing Dwen Dwen. 2022 m. žiemos parolimpinių žaidynių talismanas yra antropomorfinis kinų žibintas, vardu Shuey Rhon Rhon.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()