Mokslininkai teigia, kad su D. Trumpo rinkėjais yra kažkas psichologiškai keisto: kas su jais negerai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-02-01 17:18
o kokiu problemu turi Bideno rinkejai? kokiu problemu reikia turet, kad balsuotum uz seni, kuris nebesiorientuoja aplinkoje? Trumpo bent sveikata palyginus su amziumi yra beveik ideali, kad ir kaip daugelis nenori to pripazint. istinko Bidena ir dabar matom pasekmes su Ukraina, nord stream ir kitur
Kyborg 2022-02-01 17:19
Nemanau, kad tai kažkas keisto. Keista būtų jeigu tyrimas būtų parodęs atvirkštinius rezultatus. Analogiškus rezultatus gautume ir ištyrus mūsų antvivakserius ir maršistus, ar bet kokius kitus sąmokslų mėgėjus.
kestutisz 2022-02-01 17:36
Prie ko čia išvis tik rinkėjai? Ko pasigendu iš Trump'o - jis bet kurioj sferoj pasisakęs iš karto tapdavo "mėnesio darbuotoju" - tai akcijas pakeldavo, tai kaip tik kokią sritį išgąsdindavo. Palyginimui dar pamenu Biden'as kaip skėlė "Buy American" - ir nieko, reakcija buvo nulinė :) Žodžiu statau už iškalbą, o ten konservatoriai (respublikonai pagal straipsnį?) vs liberalai (demokratai?) tai tik iškabos, mus gi valdo (ne patys proditngiausi) konservatoriai, bet gi nė vienas jų palaikytojas net negalėtų pagalvot, kad jie tada gaunsi kaip ir už Trump'ą (jei trumpistus vadinti kažkokiais bukais tai kaip ir apie vietinius konservus blogai atsiliepi) :) Ok, gal kažko ir neįvertinu, bo "tarpasmeninę šilumą" laikau ne daugiau kaip kažkokiu buzzword'u pinigų įsisavinimui.
bahuriux 2022-02-01 17:44
O tu ir visi kiti "su pažiūromis į dešinę nuo centro" niekaip neradot sąlyčio taškų, tarp USA konservatorių rinkėjo psihologinio portreto ir Lietuvos konservatorių rinkėjo psihologinio portreto? Nepamirškit kad dar yra nedidelė dalis žmonių kurie turi savo galvą ant pečių, kurie tikrina visus faktus, visus skaičius (prieš nuspręsdami susileisti eksperimentinių vaistų ar ne į savo kūną). Ir kaip taisyklė tokie žmonės nebalsuoja už konservatorius, nes konservatoriai iš principo negali būti pažangūs. Vakcinos sudėtį ir šalutinius poveikius jums patodys googlas per pirmus kelis rezultatus, dar yra statistikos portalai ir moksliniai tyrinmai atlikti medicinos srityje, viskas jau šimtus kartų išdiskutuota t.lt ir visos nuoruodos į rimtus šaltinius buvo sukeltos belekeik kartų. Tik ar tai pakeitė TIKINČIOJO mokslu poziciją? Tikinčiajam netaip svarbu tikėjimo obkjektas svarbu į kažką tikėti.
Dannas3 2022-02-01 18:17
Gal nelygink amerikos konservatoriu redneku rinkeju, su liberaliais Lietuvos konservatoriais ir ju rinkejais. Visiskai skirtingos stovyklos.
laukinis_lt 2022-02-01 19:44
Šie "tyrimai" man panašūs į tarybinių laikų "pasiekimus" psichiatrijos srityje: ten irgi buvo teigiama, kad tik psichiškai nesveikas asmuo gali nekęsti komunizmo idealų ir priešintis socializmo iškovojimams. Taigi - pačius aršiausius disidentus ir "gydė" psichiatrinėse. Žymiausia tam "reikalui" buvo Černiachovskio psichiatrinė ligoninė.
UTF16 2022-02-01 20:11
Tai ideologija, kurios pasekėjai nori išlaikyti privilegijas, kurias jie turi nuo gimimo. Taip atvirai sakyti „aš konservatorius, nes esu savanaudiškas, žiūriu naudos tik sau ir daugiau niekam kitam“ – ne fasonas, sudaro prastą įspūdį, tai paprastai dangstomasi „vertybėmis“, paprastai „tradicinėmis“.
bahuriux 2022-02-01 23:19
Tai ir nelyginu redneckų. Trumpo tipinis rinkėjas buvo vidutinės klasės baltasis gyvenantis priemiestyje (ne giliam kaime), jie net atvirai tai dėstė rinkiminės kampanijos metu. Man tai labai panašu į tipinį lietuvį konservatorių rinkėją + dar Lietuvoj barečių ir kitaip fašistuojančių senių yra nemažai. Ir nevelkit liberalizmo prie konservų tai skirtingos idealogijos tik tiek, kad abi dešinėj, daugiau nelabai kas vienija tos krypties partijas. Pažiūrėkit kaip išdūrė konservai laisvės partiją Lietuvoj, nors ir laisvės partija biški švelniai tariant nėra subrendusi užimti tokius postus. Tiesa sakant kievieną kartą kaip tik išgirstu per teliką LT konservų kokį atstovą kliedintį, tai man pasireiškia stipri alerginė reakcija į jų BS. Nu neteko girdėti iš jų nieko protingo, nieko pagrysto logika ir sveiku protu (su retom išimtim) ir tiek. O liberalų idėjas užskaitau, bent pusė idėjų tikrai protingos, kita dalis idėjų perdaug radikalios ir savanaudiškos, paminančios po kojom visuomenės interesus. Šiaip paėmus, viską kas geriausia iš kairės ir dešinės būtu utopinė valstybė, rojus žemėje, aišku su salyga jei korupcijos lygis arti 0 būtu.
EEE 2022-02-01 23:26
Ir štai Kanadoje 50 tūkstančių vairuotojų savanaudžių, greičiausiai konservatoriškų - tradicinių pažiūrų, užblokavo Otavą, išvarė premjerą ir buvo dėl ko??? Visiškai ne dėl ko, dėl kažkokių skiepų... Na koks gi skirtumas kuo ir nuo ko tave paskiepys ir kiek kartų... Na koks gi skirtumas ar tau to reikia ar ne, kam aiškintis, domėtis svarbu tikėti, kam apsunkinti gyvenimą abejonėmis kažkam kas to labai liberaliai nori visiems ir kuo daugiau... svarbu liberaliai tikėti visomis liberaliomis vertybėmis ir netikėti kitomis, nes kitos ne liberalios vertybės ne vertybės, nes taip mano liberalai... ??? O aš taip labai mandagiai, atsargiai paklausiu - ar galima man asmeniškai būti ne liberalu, ne konservatoriumi, nepriklausyti jokioms pasaulyje esančioms politinėms pažiūroms ir manyti, kad asmenys tapatinantys save su tam tikromis politinėmis pažiūromis riboto mąstymo žmonės??? Bet jei jūs man įrodysite, kad turėti savo nuomonę yra labai neliberalu, aš savo pasisakymą ištrinsiu
Dannas3 2022-02-02 00:35
Uz desinias partijas Lietuvoj daugiausia balsuoja miestas. Paprastai konservatoriu rinkejas yra labiau issilavines. Cia taip jau tyrimai sako. Lietuvoje mes turim kaire kuri yra konservatyvesne uz desine. Tai tos puses pas mus nekazka ir reiskia. Yra pas konservatorius ir talibano prieskonio, del to laisves partijai ir buvo pasakyta is pat pradziu, kad nebus 100 proc palaikymo niekada. Didesne beda, kad pas ju kolegas, kitus liberalus, taip pat yra talibano nuosedu, del ko ir is ju negauna 100proc palaikymo. Cia gal labiau graudu del to turetu but. Apie isverstakurius socialdemokratus, kurie balsuoja pries savo paciu rinkimine programa, gal ne nerverta kalbet. Tokia ta politika. Pagaliu kaisiojimas i ratus. Gryztant prie Trumpo, tu tarsi teigi, jei jis butu Lietuvos kandidatas i prezidentus, daugiausia balsu gautu is konservatoriu rinkeju. Tikrai ne. Uz populistus visada nubalsuoja darbo partijos ir panasus elektoratas. Vien is feisbuko burbulu matyt, kas yra uz ka.
zaliaakis 2022-02-02 07:50
Išsilavinęs rinkėjas nebalsuoja už koncervus (Lt)... Tik politiškai akli gali už juos balsuoti, nes išvis nesidomi ką jie padarė. Protingi ir išsilavinę taip nebalsuoja...
zaliaakis 2022-02-02 07:53
O Amerikoje eiliniams žmonėms reikia prezidento . Ne eiliniams žmonėms reikia marijonetės. Ir jie valdo žiniasklaida. Ten viskas paprasta...
sub 2022-02-02 12:19
Trumpo tipinis rinkėjas yra rednekas ir tai faktas. Pasižiūrėk kas puolė ir įsiveržė į Kapitolijų. Matosi kad tamstai įtaką padarė žalieji, socdemai ir darbo partija. Labai geras kokteilis. Visi tie riaušininkai, anti skiepininkai ir himno nežinotojai su kroksais, visi jie paveikti agurkicho juodų babkių, socdemų machinacijų ir žaliųjų pažadais.
sub 2022-02-02 12:30
Išsilavinęs rinkėjas, pagal žaliaakį, balsuoja už korupcines partijas, t.y. žalieji, darbiečiai ir sodemai. Tik politiškai akli nesidomi ką jie padarė, ir toliau už juos balsuoja. Pritingas ir išsilavinęs, jei toki usave laikai, pateik info ką padarė konservai ir ko nepadarė anie visi korupcionieriai.
Hmz 2022-02-02 13:54
(V. Gaidys, SOCIALINIŲ DEMOGRAFINIŲ PARAMETRŲ ĮTAKA GYVENTOJŲ PARTINĖMS PREFERENCIJOMS IR POLITINIAM AKTYVUMUI: JUNGTINIŲ DUOMENŲ MASYVŲ ANALIZĖ, 2014) Kurios partijos palaikymas didėja su išsilavinimu?
EEE 2022-02-02 14:06
Įdomūs duomenys, neabejoju, jog apklausa atspindi tikrovę, bet vienas bet - diplomas ir išsilavinimas, erudicija, kultūra, etika ne vienas ir tas pats... Kiek man teko gyvenime sutikti diplomuotų "kaimas lašiniai"... ir atvirkščiai...
sub 2022-02-03 08:48
Faktas, kad mokslo diplomas dar neįrodo kad žmogus protingas. Aišku yra žmonių, kurie metė mokslus ir pasidarė geresnes karjeras nei diplomuoti, gal net labaiu apsiskaitė nei diplomuoti. Tai nekeičia fakto, kad labiau išsilavinę žmonės renka į politiką labiau išsilavinusius. Plius, pradėčiau nuo to, kad visi tie mitinguotojai ir protestų dalyviai, va ten spėju, isšlavinimo stoka pas žmones, nes tokias nesamones daryt gali tik kvailiai, kuriems trūksta elementarios pagarbos kitam, ir supratimo.
EEE 2022-02-03 10:02
Reikės nueiti nors kartą ir pažiūrėti kas ten renkasi, aš rimtai...
bmk1245 2022-02-05 19:04
12+ valandų visiško marazmo pelkė)))) Gerai, kad spėjau parsisiųst pdf'a, reiks pašarint per P2P))) Verta paskaityt, kas verda kai kurių juodaodžių galvose.
sub 2022-02-07 12:33
Realius darbus dirbantys žmonės dirba darbus, neturi laiko tokiom nęsamonėm, kaip mitingai ir protestai neiašku prieš ką, neaišku už ką. Ne visi intelektualai yra lygių galimybių, kaip ir ne visi paprasti žmonės yra rednekai, kaip ir ne visi rednekai yra kaimiečiai (mieste irgi pilna kaimiečių, pvz. celofanas, Orlauskas ir t.t.).