[Žinios trumpai] Vokiečių inžinieriai susprogdino Rinsdorfo tiltą ir pasiekė naują rekordą – visa tobulai tiksli operacija įamžinta efektinguose kadruose (Video)  ()

70 metrų aukščio Rinsdorfo viaduko sunaikinimas žymi naują rekordą Vokietijoje – tai aukščiausias kada nors griovimo ekspertų susprogdintas tiltas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Griovimo brigados sekmadienį panaudojo apie 120 kilogramų sprogmenų, kad sunaikintų Rinsdorfo viaduką Vokietijos A45 magistralėje, netoli Vilnsdorfo Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje. Tiltas buvo 70 metrų aukščio ir 500 metrų ilgio.

55 metų senumo konstrukcija susprogdinta 11 val. vietos laiku (12 val. Lietuvos laiku). Po to, kai griovimo ekspertas Michaelas Schneideris davė ženklą detonuoti, tilto 16 stulpų sulinko ir kelio danga nukrito ant žemės.

Griūtis buvo surengta taip, kad nuolaužos nukristų į paruoštą žemių guolį ir nepadarytų žalos šalia jo esančiam tiltui. Naujasis tiltas buvo atidarytas 2021 metų gruodį.

Daugiausiai gyventojų turinčioje Vokietijos žemėje Šiaurės Reine-Vestfalijoje reikia pakeisti apie 60 viadukų arba atlikti skubius darbus, 15 šiuo metu statomi arba darbai planuojami atlikti šiemet.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()