Tai tikra: NASA kamera – už 1,6 mln. kilometrų – parodė, kaip Mėnulis skrieja priešais Žemę (Foto, Video)  (1)

Nors atrodo netikra, ši Mėnulio, skriejančio aplink Žemę, filmuota medžiaga iš tikrųjų yra tikra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai nėra karšta naujiena. Iš tikrųjų šis vaizdas buvo užfiksuotas daugiau nei prieš 6 metus.

Dar 2015 m. NASA kamera, esanti „Deep Space Climate Observatory“ (DSCOVR), užfiksavo šią unikalią vaizdų seriją, parodančią „tamsiąją Mėnulio pusę“.

Frazė „Tamsioji mėnulio pusė“ dažnai vartojama kalbant apie Mėnulio pusrutulį, kuris iš Žemės nėra matomas. Tačiau ji tiksliau vadinama „tolimąja puse“, nes ji yra veikiama tiek pat saulės šviesos, kaip ir pusė, nukreipta į Žemę.

Nors pagrindinis DSCOVR tikslas yra realiu laiku stebėti Saulės vėją ir informaciją perduoti Nacionalinei vandenynų ir atmosferos administracijai (NOAA), palydove taip pat yra NASA EPIC kamera (angl. Earth Polychromatic Imaging Camera), kuri užfiksavo šiuos vaizdus. Ši 4 MP raiškos CCD kamera, atliekanti ir teleskopo vaidmenį, nuolatos regi Žemės vaizdą ir kasdien padaro 13–22 nuotraukas.

 

Siekdama užfiksuoti „natūralias Žemės spalvas“, NASA sujungia tris skirtingas vienspalves ekspozicijas, paimtas 30 sekundžių intervalu. Galutinis kombinuotas vaizdas turi šiek tiek žalią poslinkį Mėnulio dešinėje bei plonus mėlynos ir raudonos spalvos poslinkius į kairę, o tai atsiranda dėl Mėnulio judėjimo tarp kiekvienos ekspozicijos.

NASA kasdien skelbia spalvotas Žemės nuotraukas. Daugiau EPIC darytų vaizdų galite pamatyti ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)

Komentarai (1)